1. Killzone 2 (PS3)

Killzone 2 (PS3)

Typisch Nederlandse dingen: Klompen, molens, kaas, tulpen en Killzone 2. Over die laatste wil ik het hebben. Killzone 2. Killzone 2 is de beste game die uit Nederland komt. En dat komt omdat de makers Geurrilla uit Amsterdam er genoeg tijd en liefde in hebben kunnen steken om het een van de allerbeste games voor de Platstation 3 voor te maken.

Killzone 2 gaat over een oorlog tussen de ISA en de Helgast. Net als in het eerste deel en het deel op de PSP. Dit keer speelt het spel zich af op de planeet de Helgast Helgan. Jij speelt Sev, Sev is een soldaat die samen met team Alpha de Helgast gaat uitroeien en de baas van al het kwaad een kopje kleiner gaan maken. Team Alpha bestaat uit 4 mensen Rico, Garza, Natko en jijzelf. Meestal moet jij missies uitgaan voeren met Garza. Dan moeten jullie samen een andere weg nemen en zo mensen in hun rug aan vallen of deuren openen. Als je dan weer samen komt met de rest gaan Garza en Natko elkaar meestal een beetje plagen. Killzone draait om mensen van de Helgast dood te schieten. De Helgast kun je herkennen aan hun rode ogen en hun zwarte pak. Verder is de AI heel goed en is het vooral in de eerste level’s moeilijk om ze te doden. Later word je er handig in en kan je het ook veel sneller doen.

In het begin word je wakker op een schip en moet je naar Rico toe gaan. Dan ga je met team Alpha in een schip en word je gedropt. Dan begint ook het eerste level. Je land met een schip op een Strand en moet daar de helgast doden en het strand vrijstellen zodat er meer schepen kunnen landen. Dan ga je met een leger naar het centrum van de stad om zo de Helgast helemaal te verdrijven. Dit is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Dat komt door de vele Helgast die op je af komen en je beschieten. Na een tijdje moet jij in een tank om zo nog meer vijanden af te maken. Als je in een tank zit gaan de Helgast nog veel grover tewerk. Ze komen met raketwerpers en tanken aan zetten.

Als je alles hebt uitgemoord dan komen ze je ophalen en moet je naar de volgende stad. Als je daar door de lucht

vliegt worden de gene naast je neergehaald door een afweer geschut. Als je geland bent is het jou taak om het afweer geschut neer te halen. Dit gaat echter niet zo makkelijk want overal staan helgast. Als het je is gelukt om er te komen en de je de toren hebt uitgeschakeld kwam er een soort van vliegtuig aan die op ons begon te schieten. Toen we veilig waren moesten we zorgen dat we weg kwamen als je even verder bent word je ingesloten en moet je jezelf verdedigen daarna komen er weer allemaal schepen aan die allemaal Helgast droppen die je aanvallen. De level’s die daarna komen draaien allemaal een beetje om het zelfde een gebied veroveren en vandaar uit naar de kern van het kwaad gaan om dat uit teschakkelen.

Er zijn een paar dingen anders aan Killzone 2 vergeleken met zijn voorgangers. Je speelt niet meer met Jan Templar en de vijanden hebben nu iets van 32 punten waar ze geraakt kunnen worden. Als je hem bijvoorbeeld in de schouder raakt vliegt die naar achter en als je hem in zijn been schiet vliegt die naar achter. De vijanden zijn heel sterk als je een headshot wil maken dan moet je eerst zijn helm eraf schieten en daarna kan je hem pas door zijn hoofd schieten.

De wapens in Killzone zijn van groot belang. Zo heb je hand pistolen, machine gun, rifles rocket launchers maar ook nog ander wapens zoals een sniper of een soort van veel te grote stun gun een vlammenwerper en een heel groot mes. Deze geweren kun je van de vijanden pakken die je net hebt dood geschoten of van een wapen kast.

De speelduur duurt ongeveer 9 a 10 uur maar je kan ook nog online gaan dit is denk ik het belangrijkste van het spel. Hier kun je ook de meeste tijd insteken. Je hebt een potje van ongeveer 10 minuten waarin je 5 dingen doet 2 minuten team deathmatch in 2 minuten moet je een bom plaatsen en de ander juist de plek verdedigen en zo zijn er nog drie varianten. Je kunt maximaal met 32 mensen online en daar kan je vele vele uren in steken. Je kunt het doen met je vriend in een team maar ook tegen elkaar zodat je kunt kijken wie het best is het is een soort van Call of Duty maar dan doe je niet een uur het zelfde maar steeds iets anders. De maps online zijn heel goed. Het kan altijd anders gaan.

Conclusie en beoordeling

de beste game voor de playstation 3 en hij komt nog uit nederland ook het is een stukje hollands glory en een van de must havs je kunt hier vele uren mee doormaken
9,7
Score
97
Score: 95
 • Pluspunten
 • goede campain
 • graphics
 • multyplayer
 • Minpunten
 • geen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • En dan zullen vast de eerste 2 delen ge-update zijn met de Wii-besturing:).

 • Zou me niets verbazen. Nintendo teert op oude franchises en doet dat nog keer op keer met succes - door de kwalitatief goede producten die men telkens aflevert. En met nog een paar jaar Wii in gedachten is een ''nieuwe'' MP geen gek idee.

 • Als ik ze al niet allemaal had gehad, zou ik 'm kopen, mocht het gerucht waar zijn natuurlijk.

 • Na de release van Prime 3 hadden sommige journalisten zo'n triloy pack voorgesteld. Blijkbaar komt het nog uit ook. Tenzij dat de graphics van de eerste 2 ge-update zijn (voornamelijk scherpere textures) of dat er veel ectra goodies zijn koop ik het niet.

 • als wat Lynch zegt waar is, dan koop ik het!

  (denk ik…)

 • Prime 1 & 2 met widescreen + progressive scan = INSTA BUY

 • TRIOLOGY

 • Ik heb bij een vriend MP op de Wii geprobeerd, maar ik werdt er niet warm of koud van. Maar gezien de reactie van MP in het algemeen, moet het toch wel een goed spel zijn.  Alleen blijkbaar niet mijn spel ;-)  Ik denk wel dat Lynch gelijkt krijgt, de Wii staat vooral bekend om zijn re re re releases ;-)


 • zou geen slechte zet zijn…. alleen koop ik m nie omdat ik MP3c niet dubbel hoef, hoewel ik 1 en 2 ook wel wil spelen

 • Soort van Orange Pack met die drie games voor de prijs van 1 zou niet gek zijn. Heb ze alle drie al, dus persoonlijk ga ik ze niet nog een keer aanschaffen.

 • Heb alle delen in de Prime serie en hoewel het cool zou zijn zit er toch een klein verschil in gameplay/moeilijkheid tussen deel 3 en deel 1 en 2. Ik heb eerlijk gezegd weinig behoefte eraan. Maar zou cool zijn, hoewel ik liever nog een nieuwe Metroid van Retro studio's zie.

 • Achja ik heb nu metroid 3 gekocht en de andere heb ik op de gamecube, heb ook niet echt behoefte aan een andere besturing. Misschien later wle omdat ik metroid 3 besturing helemaal geweldig vind, maar kan ik nu nog niks over zeggen.

 • Prime 1 en 2 heb ik wel geleend, maar pas begonnen na de wii-versie gespeeld te hebben. Ik vond spelen met de GC-manier te eentonig; dat ze minder mooi waren had ik geen last van.  Triology-pack voor €50 met wiicontrols voor 1 en 2 koop ik alsnog wel.

 • heb ze alle drie al uitgespeeld en heb ook al geen wii meer anders had ik het waarschijnlijk wel gekocht

 • Als dit uitkomt ga ik het zeker kopen. Het voegt misschien niet veel toe. Maar het lijkt me wel leuk op de eerste 2 delen met de wii besturing te spelen. En ik had deel 2 nog nooit helemaat uitgespeelt (shame sham).

 • Hmmz, lijkt mij op zich wel vet. 1 heb ik nooit gespeeld, 2 heb ik niet afgemaakt en 3 heb ik 3 keer uitgespeeld :)

 • Het zou toch stoppen?

 • Nou zeg, Nintendo doet ook niks anders dan oude koeien uit de oude doos halen. Ja ik weet het dubbelop, maar dat boemt me niet.

 • Als deel 1 en 2 ge-update zijn koop ik em :D Heb 3 ook ng niet. Ik wacht hier wel op dan ;)

 • maak dan gewoon een nieuwe deel jesus

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren