1. E3: Ace Combat 05: The Unsung War

E3: Ace Combat 05: The Unsung War

Namco's Ace Combat 05: The Unsung War was één van de PlayStation 2 spellen die ik zeker even wilde gaan spelen op de E3. In dit artikel kijk ik onder andere terug op deze E3 speelsessie en de grote veranderingen die dit vijfde deel met zich meebrengen. Het staat in mijn ogen in ieder geval vast dat Ace Combat 05: The Unsung War een enorme knaller gaat worden die je als vliegfanaat niet mag missen.

Het spel was groots aanwezig op de Namco stand, helaas was er slechts één missie speelbaar en kon je maar uit twee verschillende vechtvliegtuigen kiezen. Als speler kon je voor de air-to-air missie kiezen uit de F/A-18 Super Hornet en de F-14 Tomcat. Zodra je jouw vechtvliegtuig gekozen had, mocht je ook het vechtvliegtuig kiezen voor je medekameraden die mee gaan vliegen, oftewel je wingmen. Dit zagen we niet in de eerdere delen uit de Ace Combat-reeks. Naast het feit dat je vechtvliegtuigen mag uitkiezen voor je medevliegers kun je ze ook tijdens de missies opdrachten geven. Dit doe je door middel van de vierpuntsdruk-toetsen. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat ze in de aanval moeten gaan of dat ze jouw op alle mogelijke manieren moeten verdedigen.

Visueel was Ace Combat 4 voor de PlayStation 2 al erg goed, maar deeltje vijf doet daar nog een schepje bovenop. Alles ziet er weer piekfijn uit, waaronder het landschap en de wolken. Het is natuurlijk wel zo dat het landschap er vanuit de lucht beduidend beter uitziet dan wanneer je een paar meter boven de grond hangt. Toch blijven de textures er voor PlayStation 2 begrippen erg goed uitzien. De vechtvliegtuigen zelf zien er ook net weer een stukje beter uit dan het vorige deel. In dit geval heb je de keuze uit maar liefst vijftig echte vechtvliegtuigen.

De speelbare demo bestond jammer genoeg dus maar uit welgeteld één missie, het uiteindelijke spel zal maar liefst dertig missies bevatten. Daarnaast heeft Namco er weer een verhaallijn tegenaan geplakt dat door middel van CG tussenfilmpjes verteld wordt. Er zal niet zoals in Ace Combat 4 gebruik worden gemaakt van die prachtige prenten. Ik moet er wel bijzeggen dat de verhaallijn op dit moment niet zo spannend klinkt. Het gaat weer tussen twee naties die oorlog met elkaar hebben. Hopelijk gooien de mensen van Namco nog wat spannende zaken in deze verhaallijn.

Ace Combat 05: The Unsung War zal naar alle waarschijnlijkheid het beste vliegspel voor de PlayStation 2 worden en daarmee het vierde deel uit dezelfde serie van de troon stoten. Eerder gingen er nog geruchten de ronde dat dit vijfde deel een online modus zou gaan bevatten. Hier is jammer genoeg niets van waar. Het zal dus niet mogelijk zijn om het in formatie op te nemen tegen iemand van de andere kant van de wereld. Ace Combat 05: The Unsung War zal eind 2004 exclusief voor de PlayStation 2 verschijnen. Houdt deze titel in de gaten mensen!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Hmz…gewoon het beste vliegspel van alle consoles kan je ook zeggen ;)..En dat is Ace Combat 4 ook!!  En Ace Combat 5 gaat ook online. Sony zelf heeft toch nog nix bevestigd?

 • Die screenies zijn jankend mooi. Ben vroeger erg fan geweest van F-15 Strike Eagle en Thunderhawk op de Amiga 500.

  Deze ga ik zeker bij mijn broertje spelen….

 • online…mooi……en alleen voor de ps2!!!!

  arrrrrrg!!!

 • Niet online? Waarom staat er dan:  Online

  Ja

 • @ snake, wat heeft sony over de online mogelijkheden van een namco spel te zeggen? volgens mij niet zo veel.

  Dus waarschijnlijk als namco zegt dat er geen online mogelijkheid in zit dan zal die er wel ook niet inzitten (alhoewel het wel een beetje vaag in de tekste staat). Zou iig wel erg jammer zijn als er geen online mogelijkheden in zouden zitten.

 • Voor als nog is er dan nooit een bericht van namco geweest waar ze zeiden dat het er niet in zou zitten. In de laatste details was er nog een gedeelte hoe de online mogelijkheden zouden zijn. En daarna zijn er geen details meer vrijgekomen maar alleen screens.

 • hmm vreemd ik las tijdje geleden nog dat er juist wel een online mogelijkheid in zit, dat leek me persoonlijk ook wel vers :D

 • Dit wordt een knaller voor de Ps2, ik zet em zeker op mijn verlang lijstje…

 • lijkt me echt geen kont aan

 • leek me supercool toen ik hoorde dat ie online ging, nu het niet zo schijnt te zijn zullen ze aan mij niks verdienen.

 • Ik geloof het pas als Namco zelf met de bevestiging komt..

  Maargoed koop het toch wel, online is ook niet alles. MGS3 is ook niet online hier hoor je dan ook niemand over zeuren.

 • Online

  Nee

 • ziet er goed, maar ik heb het niet zo op die vliegspelletjes

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren