1. E3: Pathway to Glory

E3: Pathway to Glory

De Nokia N-Gage probeert met de QD het publiek te overtuigen dat ze daadwerkelijk wat kunnen. Maar met alleen een apparaatje kom je niet ergens. Daarom proberen ze een aantal leuke, exclusieve spellen uit te brengen. Eén van die spellen is Pathway to Glory. Gaat het wat worden? Wij denken van wel.

Pathway to Glory is een actie georiënteerd turn-based spel. Alhoewel de maker het niet graag wilde horen, is het spel het best te vergelijken met Jagged Alliance. Je speelt met een aantal militairen in een team ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Met je team moet je veertien verschillende missies afleggen om zo uiteindelijk Europa te bevrijden. Een missie kan uit maximaal drie verschillende veldslagen bestaan. Zo begin je bijvoorbeeld de vijand aan te vallen bij een rivier, waarna zij zich terugtrekken. Vervolgens wordt de vijand bij een kasteel weer ingehaald. Verlies je dit gevecht, dan trek jij je weer terug naar de rivier. In de tussentijd zullen verschillende gebouwen tijdens het gevecht beschadigt raken en ook blijven. Zo is het mogelijk dat er drie keer in hetzelfde kasteel gevochten wordt, maar door het verval van het gebouw het toch telkens anders is.

De nadruk ligt volgens de maker van het spel op het multiplayer aspect. Je kunt samen met vier man tegelijk in een team om het samen op te nemen tegen de Duitsers. Maar nog belangrijker is de mogelijkheid om tegen elkaar te spelen. Er kan met zes man over een lokaal netwerk of met zestien via GPRS op N-Gage Arena gespeeld worden. Hierbij wordt na elk gevecht je punten bij elkaar opgeteld en zal je uiteindelijk in rangen kunnen stijgen. Voordeel hiervan is dat je gemakkelijk vijanden van dezelfde sterkte kan vinden. Tevens is opscheppen tegen vrienden ook vermakelijk.

Technisch laat Pathway to Glory zien wat de N-Gage daadwerkelijk kan. De omgeving is volledig 3D, waarbij zoals gezegd alles kapot geschoten kan worden. Verder zijn er vijfhonderd verschillende opmerkingen van de soldaten, verdeelt over dertien talen. Je krijgt dus geen Command & Conquer-achtige taferelen waarbij de manschappen steeds hetzelfde zeggen. Ook is er veel aandacht voor de verschillende wapens en voertuigen, die allemaal authentiek zijn.

Op de E3 hebben we natuurlijk ook even met het spel zelf gestoeid. Samen met een achttal journalisten werden we in een legertent gezet. Na een korte briefing was het tijd om elkaar af te maken. Iedereen had een eigen basis, waar soldaatjes spawnden, en het was de bedoeling om de basis van de vijand te veroveren. Ook was er een tank in de buurt, waar ik al snel instapte, om vervolgens de vijand af te knallen. Helaas voor mij had de vijand de beschikking over een bazooka, waarmee hij mijn tank naar de schroothoop hielp. De rest van mijn soldaten liet ik een strategische plaats opzoeken, om zo de vijand in een hinderlaag te laten lopen. Helaas was mijn tijd van beurt net afgelopen toen ik daar mee wou beginnen. En dat was ook meteen het grootste nadeel van de gehele speelsessie. Er was gewoon te weinig tijd om per beurt wat te kunnen doen. Gelukkig kan je als je het spel zelf aanschaft de tijd zelf instellen zoals je wilt.

Echt goed hebben we het spel niet kunnen spelen, maar na het gesprek met de maker en de korte impressie kunnen we wel zeggen dat het spel flink wat potentie heeft. Ik kijk in elk geval met goede moed naar de maand augustus, waarin het spel moet uit komen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hoop dat het wat wordt…op de QD.. en natuurlijk waar het om draait: hoe het verkoopt!!

 • Niet echt te vergelijken met AW.

 • sander–> fanboys ;-)  Ik wil eigenlijk nog steeds een n-gage. leuk spel om erbij tekopen denk ik wel…

 • ngage is kut ondanks dit spel, als ze hem nou naar de gba hadden gebracht

 • de ngage boeit me geen fuck dit spel duz ook niet egt, en zker dat advance wars beter is

 • BK reageer dan gewoon niet :\  Ik hep een ngage en ik ben er superblij mee, leuke spelletjes en af en toe een simpsons episode kijken in de trein :)  En zo te zien word dit ook weer een leuk spel :)


 • @Moto15, das waar, maar die hele ngage is een ripp-off van de gba. ze hebben allemaal matige spellen, zal dit dan wat worden??

 • Zeker, ik ga een QD aanschaffen voor dit spel. Lijkt me echt geweldig om het online te spelen terwijl je lekker in de trein zit.

 • BK vind jij tony hawk op de ngage dan matig???? Ik dacht et effe niet en Fifa 2004 is ook supermooi en goed erop dus ja wat wil je nog meer

 • @Mota15, ok tony hawk en fifa zijn wel goed, maar om daarnou een ngage voor te gaan kopen. ik denk van ik heb al een gba en xbox, cube en pc. en op de ngage kommen voor de rest allemaal matige spellen uit. behalve een paar steken er bovenuit.

 • Het gaat ook niet alleen maar om de games.

  et is gewoon superrelaxt om filmpjes te kijken erop en radio of mp3 te luisteren

 • ja ok dat is wel chill

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren