1. Battlefield: Heroes (DL)

Battlefield: Heroes (DL)

Fuufuufuuufufuufuufuufufuuufuufuuufufuuufuufufuufuuufuufuufuufuu klinkt er door je speakers. Een gefloten deuntje en eentje die je na een paar minuten luisteren vanzelf mee gaat neuriën. Hoor je het nog een paar minuutjes langer dan staat het vast dat je de volgende dagen dit melodietje niet meer uit je hoofd krijgt. Het klinkt misschien alsof dit over een nieuwe muziekgame gaat of over een game met allemaal mooie kleurtjes en waar je vrolijk door rond huppelt. Maar dat is het niet. Dit is het verslavende deuntje uit een franchise waar je hele andere muziek bij verwacht. Het komt namelijk uit de nieuwe Battlefield van EA: Battlefield Heroes.

Het eerste wat je opvalt aan deze game is dat het volledig online is en daarmee bedoel ik ook echt volledig. Je hoeft niet naar de winkel te gaan om het te kopen. Het is zelfs helemaal gratis! Je gaat heel simpel naar de website van het spel en klikt op de grote gele ‘PLAY-NOW’-button en het festijn begint. Na een korte installatie wordt je gevraagd om een eigen character te creëren (maximaal vier, later kan je door betaling meer character-slots kopen). Hierbij maak je de keuze tussen de Royals en de Nationals (a.k.a. De Britten en De Duitsers). Het is jammer dat er niet meer keuzes zijn, maar later zullen er meer ‘factions’ bij ‘gepatched’ worden. Daarna moet je kiezen tussen drie soorten soldaten: de commando, de gunner en de soldier.

Al deze soldaatjes hebben hun eigen kwaliteiten en elk heeft een ander arsenaal aan wapens en skills, die je weer naarmate je een hoger level bereikt kan upgraden. Zo kan de commando onzichtbaar worden, is de gunner vooral gemaakt om flink mee rond te knallen en is de soldier een ‘basis’-soldaat, die van alles wat heeft.

Nu ben je klaar om te beginnen met je teamgenoten de tegenstanders te verslaan, dit kan door middel de skills en wapens die je hebt, maar er zijn ook drie voertuigen die je kunt gebruiken om je vijand mee te verslaan: de jeep, de tank en het vliegtuig. Je merkt meteen dat de power van de skills laag liggen en dat je er nog maar heel weinig hebt. Deze ga je upgraden doormiddel van het behalen van experiencepoints in de game. Dit werkt lekker simpel en dat heb ik hier ervaren als een goed punt, omdat dat perfect past in de lay-out van het spel. Zodra je wat skills hebt unlocked en geüpgrade hebt begint het pas echt leuk te worden. De tactische mogelijkheden worden hierdoor namelijk groter en je zult merken dat dit ook geldt voor je tegenstanders, want het matchmaking-systeem kijkt naar je profiel en level en stopt je dan bij andere spelers van vergelijkbare sterkte. Zo worden de gevechten vanzelf zeer uitgebreid en leuker.

Wat ik ook erg leuk vond zijn de graphics van de game. Er is gekozen voor een soort Cel-Shaded look, vergelijkbaar met Zelda: The Wind Waker, en daarom komt alles wat minder serieus over. Dit past perfect bij het imago van de game, de game bevat namelijk zeer veel humor en dat is al vanaf het begin (de website) af aan te zien.

Er is een kleine tegenvaller en dat zijn de spelmodes. Er is er namelijk, maar één. Dit is een soort combinatie van capture-the-flag en een score/kill systeem. Het was leuk geweest als er wat meer variatie zou zitten in de spelmodes.

De vraag blijft natuurlijk. Kan een game slechte punten hebben, wanneer je er toch niets voor betaald? Natuurlijk zijn er wel andere gratis games, maar deze zijn vaak niet ontwikkeld door een grootmacht op het gebied van games. Er is dus nog weinig materiaal waarmee deze game goed te vergelijken valt en dat maakt het beoordelen soms lastig.

Nadat je ‘verslaafd’ bent geraakt aan het melodietje is er een grote kans dat je ook een tijd aan het spel vast komt te zitten. Het is een erg uitdagend en grappig spel en het is gratis dus het is zeker het proberen waard. Het is jammer dat het op sommige punten niet zo uitgebreid is (maps & modes), maar het blijft echt een prachtige game!

Conclusie en beoordeling

Voor een gratis game is dit een hele goede. Helaas in vergelijking met andere shooters blijft deze erg oppervlakkig. Deze game is echter echt een bijzondere shooter in vergelijking met de standaard shooter. Deze heeft heel veel humor en een goed levelings-systeem. Uiteindelijk een aanrader voor iemand die opzoek is naar een leuke online shooter! (In mijn eindcijfer heb ik echter gekozen om het cijfer te geven als was het een \'gewone\' game.)
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Humor
 • Gratis (!)
 • Leveling-systeem
 • Graphics
 • Minpunten
 • Het blijft vaak oppervlakig
 • alleen online

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Lijkt me maar een vaag spel.

 • weird…

 • Lol.

 • Wuuut?

 • Heel vaag ja, wil wel wat meer weten over de controls en powerups e.d.

 • vaag…erg vaag…laat maar lekker liggen die handel…

 • hehe leuk spel voor als je onder invloed bent.

 • Best een goed idee met leuke graphics, maar ik vind dit een te drukke game

 • vaag druk weet ik veel

 • Santo staat echt met die snor vind je niet?

 • een raar spel

 • raar spel ja, heel onoverzichtelijk

 • leuk spel om te spele met een lanparty, voor de fun ^^

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren