1. The Lord of the Rings: Conquest (X360)

The Lord of the Rings: Conquest (X360)

Lord of The Rings. Deze vier woorden doen bij iedereen wel een belletje rinkelen. Of je nu eerst de boeken van Tolkien hebt gelezen of direct bent begonnen aan de legendarische films van Peter Jackson, midden aarde heeft je waarschijnlijk gefascineerd. Ea games heeft ons al vaker epische verhalen laten beleven in de wereld van Lord of The Rings(denk maar aan Battle for Middle Earth) maar dit keer was het toch iets bijzonder. De “hype” van de films was al lang uitgedoofd en de game kon dus in alle rust en kalmte worden afgewerkt. Of dit een goede zaak is gebleken vertel ik jullie graag in deze recensie.

Deze Lord of the Rings: Conquest focust op alle belangrijke gebeurtenissen uit de film. Wel natuurlijk enkel de gebeurtenissen waar het nodig bloed werd vergoten. Je reist van de “Mines Of Moria” helemaal naar “Mount doom”. Deze reis maak je in ware Battlefield stijl. Dit wil zeggen: je kiest voor elke missie een bepaald personage en gaat dan aan de slag. Wanneer je sterft, respawn je op een bepaalde plaats. Eenmaal je levens zijn opgebruikt, is de missie mislukt. Dit klinkt allemaal vrij simpel maar het spel is toch pittig genoeg gemaakt om je een goede uitdaging te geven.

Er zijn vier verschillende klassen: Warrior, Scout, Archer en Mage. De Warrior gebruik je als je met je zwaard de vijand wilt verslinden, de Archer is dan weer sneakier en de Mage gebruikt liever zijn magische krachten om de vijanden een kopje kleiner te maken. Maar de meest bijzonder klasse is toch wel die van de Scout. De Scout is niet bijzonder sterk, maar hij kan wel onzichtbaar worden en zo de vijand met een slag in de rug afmaken. Doordat er verschillende klassen zijn, is er toch een beetje strategie nodig. Je moet je afvragen welke klasse zich het beste in welke situatie leent en wanneer je wie zijn speciale vaardigheden het beste kan aanwenden.

Als je de campagne begint te spelen ga je onmiddellijk aan de slag met de legers van de “goodguys”. Je probeert midden aarde te redden van kwade heer Sauron en weer rust te brengen in het land. Zoals ik al eerder zei speel je alle grote veldslagen na, van Helmsdeep tot Minas Tirith. Deze gevechten bestaan meestal uit meerdere objectieven, die je moet voltooien om de missie uit te spelen. Dit kan gaan van een bepaald punt te verdedigen, tot het kapot maken van een vijandelijke aanvalstoren. Als je de films al eens hebt gezien, weet je hoe sterk de vijand soms kon zijn. Daarom krijg je nu en dan de gelegenheid om met helden aan het werk te gaan. Deze helden zijn net iets sterker dan het normale voetvolk en dat komt dan ook erg goed van pas.

Eenmaal je de goede campagne hebt uitgespeeld, kan je aan de slag gaan met de slechte campagne. Dit vind ik persoonlijk het fijnste.Want je moet wel eerlijk toegeven, je wilt toch altijd wel eens de slechterik spelen. Je kan alle gevechten een andere wending geven en zo die verduivelde mensen eindelijk het nakijken geven. De helden van de slechte campagne zijn echt wel leuk om mee te spelen. Je kan ondermeer aan de slag gaan met de Nazgul en zelf met Sauron himself. Dit maakt dat het echt wel de moeite waard is om het spel voor een tweede keer uit te spelen.

Je gaat ook zaken te zien krijgen die je niet in de film hebt gezien maar die wel in het boek voorkwamen. Zo kan je ondermeer in de slechte campagne de woonplaats van Frodo Ballings volledig platbranden. Deze “nieuwe” missies maken van dit spel dan ook een leuke extra voor de fans van het eerste uur. Wel jammer is dat de personages er niet allemaal even goed uitzien en dat de stemmen van de film er niet inzitten. Dit is toch wel een gemiste kans, zeker omdat de vorige games deze stemmen wel hadden. Gelukkig zit de muziek van de films er wel in en dit komt de sfeer erg ten goede. Wanneer je het overbekende Lord of The Rings theme hoort , krijg je echt het gevoel of je er zelf bij was.

Een andere punt van krtiek is toch wel dat dit spel nogal snel saai wordt. De eerste twee missies vind je alles leuk en geweldig maar daarna heb je een groot “been there, done that” gevoel. Zelf al kan je met verschillende helden aan de slag, het principe blijft veelal hetzelfde. De speelduur is daarenboven ook niet echt fantastisch (ik heb het spel op heroic gespeeld en ik heb het uitgespeeld in vier uurtjes). Best wel jammer dat ze er niet meer variatie hebben ingestopt. Ook zijn de graphics niet echt super, zoals al eerder vermeld zien niet alle bekende helden er even goed uit en dit kan ook gezegd worden over de orcs. Ze zien er niet echt uit zoals je ze kent van de films.

Zoals vele games tegenwoordig, heeft ook dit spel een multiplayer. Verwacht je aan Battlefield-achtige gevechten maar dan met Lord of The Rings personages. Dit is best wel leuk, alleen zijn sommige klassen op bepaalde maps te fel in het voordeel. Dit werkt na een tijdje wel frustrerend en dit was volgens mij toch niet de bedoeling. Ook is het vinden van geschikte tegenstanders een probleem, zeker als je niet van plan bent om de extra multiplayer maps aan te kopen.

Conclusie en beoordeling

Lord of The Rings: Conquest is het spel geworden waar ik reikhalzend naar uitkeek en wat me niet heeft teleurgesteld. De singleplayer is leuk om te spelen en geeft erg goed de sfeer van de films weer. Wel jammer is dat het spel erg kort is en dat de originele stemmen niet aanwezig zijn. De multiplayer is niet erg goed uitgebalanceerd en daarom niet echt een meerwaarde. Aan alle fans van Lord of The Rings zou ik zeggen: kopen! Laat de korte speelduur je er niet van weer houden want dit is toch wel een erg leuke game voor de fans!
7,3
Score
73
Score: 75
 • Pluspunten
 • Sfeer
 • Epische gevechten
 • Spelen als helden
 • Minpunten
 • Geen stemmen van de film
 • Na een tijdje wordt het saai
 • Niet echt super multiplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Niet nog een..

 • dit spreekt me meer aan dan de normale braintraining, maar dan nog hoef ik hem niet :)

 • Pff nog meer brain training, is het nog niet genoeg uitgemolken..

 • Dit is tenminste wel een leuk thema voor bij Brain Training, maakt het toch wel wat leuker om de game te doen.

 • Verschrikkelijk…

 • Maar weer eens mijn voorspellende gave gebruiken.  'Dit spel wordt niks, Atari verkoopt heel weinig exemplaren en dit wordt niks.'

 • O god. Hier zit ik dus echt niet op te wachten.

 • Jaah, ik leer echt veel van een 30 jarige galiër die in het jaar nul leefde. En bedacht is. Ooh ja, hij drinkt ook nog toverdrank. Zal wel veel helpen.

 • Zucht, alweer zon vernieuwende titel voor de DS, Zal ook wel uitkomen voor de Wii op den duur.  Triest hoor

 • Nog nooit gehoord van een goed begin is het halve werk? Blijkbaar bij Atari niet.

 • Wat een uitmelkerij… Is er niks boeienders te melden??

 • WTF?? Asterix is slim maar om een brain training uitmelkerij te maken. T_T

 • Asterix is vet hip. Brain Training software niet.

 • Niet hippie!

  Weer zo'n braintraining

 • Brain Training was leuk. Eigenlijk best wel heel leuk. De tweede was al gelijk mis. De rest is helemaal bagger. Dit wordt dus kut.  Vraagje: Brain Training was bedoeld voor mensen rond de 40. Asterix is voor kinders. Hoe kun je die twee nou combineren..? Sowieso, waarom een game van Asterix?

 • tief toch op please

 • NOOOOOOOOOOO stop A.U.B nu met die games..

 • Ik speel nooit Braintraining leer al genoeg op school….

  Straks krijgen we ook nog Obelix training

  Of Ceasar the braintraining voor je Italiaans…..

 • Yes!!! Asterix is mijn favo belg…

  stomme dwerg..

 • zal mijn broertje wel leuk vinden ( in tegenstelling tot de meeste mesen van de wereld ) xD

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren