1. Mei

Mei

Normaal gesproken is de maand mei de maand van de E3 en verder niks. Ook dit jaar was de E3 weer een groot feest, maar voor de thuisblijvers was er gelukkig nog genoeg te beleven. Want wie kan zich niet vermaken met spellen als Transformers, Ninja Gaiden en Pokemon Colosseum? Wij in elk geval wel. Toch was de keuze van het spel van de maand niet echt al te moeilijk.

Spel van de maand

Door Jelle van Es

Ninja Gaiden


Uitgever: Microsoft | Ontwikkelaar: Tecmo
Releasedatum: 14 mei 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1308.jpgMotivatie: Deze maand was voor Xbox bezitters een hele mooie maand. Want naast het uitstekende Rallisport Challenge 2 kwam dan ook nog het langverwachte Ninja Gaiden uit. In dit spel speel je de rol van Ryu Hayabusha, die we ook uit de Dead or Alive serie kennen. Samen met hem moet je enorm veel vijanden een kopje klein maken. Helaas was dit in de Europese versie niet meer letterlijk te nemen, omdat de boel gecensueerd was.

Desondanks een zeer sterk spel, die visueel bijna alles uit de Xbox weet te halen. Enig nadeel, als je dat als nadeel opvat, is dat de moeilijkheidsgraad behoorlijk hoog ligt. Maar voor de geoefende gamer is dit meer een uitdaging. Met recht het spel van de maand mei, waar we voorlopig mee vooruit kunnen.


Game Boy Advance Spel van de maand
Door Jakob Dieckmann

Boktai: The Sun Is In Your Hand
Uitgever: Konami | Ontwikkelaar: KCE Japan
Releasedatum: 14 mei 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/430.jpgMotivatie: Ik keek erg lang uit naar deze titel en deze maand was het dan eindelijk zover. Hoewel ik nog niet zo gevorderd ben in dit spel door mijn examens, heb ik me zelden zo goed vermaakt met een Game Boy Advance spel als met Boktai. Die paar uurtjes dat ik mijn boeken opzij legde om even van de zon te kunnen genieten bracht ik door in donkere kerkers. Ik legde vele vijanden om, versloeg een graaf en ontrafelde een stukje van een verhaal dat veel groter is dan ik op het eerste gezicht voor mogelijk had gehouden.

De sensor die al het zonnelicht opvangt luistert verbazingwekkend goed. 's Middags begint je avontuur, wanneer de zon pal boven je staat. Naarmate je avontuur vordert, kom je steeds meer onder tijdsdruk te staan. Je verandert van houding, probeert die laatste straaltjes zon op te vangen. Maar aan het einde leg je je Game Boy Advance toch maar neer voordat het te gevaarlijk wordt. Morgen is er weer een zonnige dag.

Boktai is verreweg het meest originele spel dat ik in tijden heb gespeeld. Het spel biedt innovatieve spelmogelijkheden, uitdagende puzzles en vooral veel plezier. Deze titel mag je niet missen deze zomer.


GameCube Spel van de maand
Door Daniël de Keizer

Pokémon Colosseum
Uitgever: Konami | Ontwikkelaar: Nintendo
Releasedatum: 14 mei 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/189.jpgMotivatie: Het spel van de maand is dit maal een titel die noodgedwongen is verkozen. Niet dat Pokémon Coloseum teleurstelt; het spel bevat zowel een uitgebreide verhaallijn alsmede honderden pokémon.

Jammer is alleen dat Colosseum één van de weinige titels is die in de maand mei uitkwamen. Gelukkig biedt het spel voldoende speelplezier voor de poké-fans, en verlengt de role playing mode de speelduur aanzienlijk. Dit maal is er zelfs de mogelijkheid om met zijn vieren te spelen! Ook de nog te verschijnen Game Boy Advance spellen 'Leaf Green' en 'Fire Red' zijn te combineren met het spel. Hoewel het spel compleet aanvoelt, is het eigenlijk alleen geschikt voor fans van de serie of bezitters van de Game Boy Advance spellen.


PC Spel van de maand
Door Jurian Ubachs

Perimeter
Uitgever: Codemasters | Ontwikkelaar: K-D Lab
Releasedatum: 21 mei 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/743.jpgMotivatie: Het RTS genre werd lange tijd beheerst door de Command & Conquer serie. Hoewel elk spel in die serie (meestal) wel een verbetering met zich meebracht, waren er maar weinig die net zo vernieuwend waren als Perimeter van Codemasters. Perimeter brengt nieuwe elementen in een genre dat vastgeroest leek.

Zo biedt Perimeter de speler de mogelijkheid het landschap aan te passen. Door middel van het zogenaamde Terraforming kun je het landschap in jouw voordeel veranderen. Op die manier kun je dus je verdediging optimaliseren of extra ruimte om te bebouwen genereren. Het landschap wordt verder nog beïnvloed door (de gevolgen van) gevechten en het klimaat.

Perimeter kent ook een uniek verdedigingssysteem. Het is de bedoeling dat je als speler enkele energiecollectoren bouwt. Die werpen dan een perimeter, een soort krachtveld, om je basis heen waardoor die veilig is. Dit geeft de gameplay uiteraard meer diepte; je kunt nu niet meer rechtstreeks de vijandelijke basis aanvallen, maar je zal nu eerst de energiecollectoren moeten neerhalen.

Een derde punt van vernieuwing is het zogenaamde Nanomorph. Daarmee kun je eenheden omvormen in een andere eenheid. Zo kun je elke aanval optimaal bevechten. Nanomorphen kost echter wel heel veel energie, dus je kunt het niet oneindig blijven gebruiken.


PlayStation 2 Spel van de maand
Door Remco Greeve

Transformers Armada
Uitgever: Atari | Ontwikkelaar: Melbourne House
Releasedatum: 7 mei 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1076.jpgMotivatie: Vorige maand verschenen een aantal zeer leuke PlayStation 2 spellen op de markt. Wij bij InsideGamer hebben ook een aantal PlayStation 2 spellen beloond met een Insiders Choice. Transformers Armada was daar één van en is naar mijn mening hét PlayStation 2 spel van de maand mei. Transformers Armada wordt op de voet gevolgd door SingStar.

De gelijknamige nieuwe Armada tekenfilmserie mag dan niet al te goed zijn, het spel daarentegen is dat wel. Transformers Armada brengt de actie en die-hard Transformer fan genoeg speelplezier om dit spel een aantal weken te spelen. Het Australische Melbourne House heeft een zeer goed product afgeleverd en laten zien dat men in staat is om heel wat moois uit de PlayStation 2 te kunnen toveren. Mocht je dit spel als actiefanaat nog niet hebben, scheer je dan naar de winkel en koop dit fantastische spel!


Xbox Spel van de maand
Door Joost Vogel

Ninja Gaiden
Uitgever: Microsoft | Ontwikkelaar: Tecmo
Releasedatum: 14 mei 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1308.jpgMotivatie: Het is eigenlijk sneu voor Rallisport Challenge 2 dat het in dezelfde maand uitkwam als de topper Ninja Gaiden. In veel gevallen zou het uitstekende rallyspel als beste van de maand uit de bus komen, maar met een spel van het kaliber Ninja Gaiden wordt dat zeer moeilijk. Het geeft aan dat het een lekkere maand was voor Xbox-bezitters.

Mensen die op zoek zijn naar actie en avontuur kunnen met dit ninjaspel hun geluk niet op. Ryu Hayabusha hakt door fantastisch vormgegeven gebieden, zodat het spel over het algemeen een prachtige ervaring is. De voldoening is ook erg groot bij het verslaan van vijanden, want je moet er rekening mee houden dat Ninja Gaiden geen makkelijk spel is. Er valt echter niets op de besturing aan te merken, de grote tegenstand is dus te wijten aan de hoge kunstmatige intelligentie. Het enige wat ik persoonlijk erg jammer vind, is de beslissing om het spel te censureren.

Voor de rest voldoet Ninja Gaiden aan alle verwachtingen en zal het spel voor veel mensen een reden zijn om een Xbox te kopen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • in mei leggen alle vogels een ei

 • Mijn game vd maand gaat naar –> RallySport Challenge 2!!!

 • Ninja Gaiden schopt kont

  RalliSport Challenge 2 schopt kont

  Perimeter schopt stront (al is het een van de weinige leuke spellen deze maand)  wat een kutmaand voor PC zeg…


 • Was wel weer een boeiende maand voor de PS2 :P

  Niet dus…

 • Kan me helemaal geen ander spel bedenken die ook maar in de buurt komt van Ninja Gaiden afgelopen maand(en)

 • ninja gaiden game van de maand: terecht

  maar wat doet coloseum hier tussen?

 • Simpel: er zijn deze maand geen betere GC spellen…

 • XBOX begint eindelijk s wat leuke spellen te krijgen, nintendo barst helemaal los eind dit jaar en 2005, ik zelf vind de XBOX nog steeds veel matige spellen hebben, al vind ik Ninja Gaiden wel toppie!, Rare zal de XBOX tot een succes maken, ze hadden bij Nintendo moeten blijven, dan was XBOX helemaal niks geweest:P, overigens komen de beste XBOX spellen alsnog later op pc, en dan nog in verbeterde versie ook, dus wat is er nog speciaal aan…

 • @AimKing  Rare is nog geen goede aanvulling geweest voor de xbox, de xbox moet het toch nog het meest hebben van spellen zoals halo, ninja gaiden en later nog conker(wel rare), sudeki halo2 en fable.

 • 2 Xbox toppers, Rally Sport en Ninja Gaiden, snap niet dat mensen nu nog een PS2 kopen als je nog geen Xbox hebt.

 • dat snap ik ook niet nu de xbox live heeft enzo.

  Vooral voor de spellen Halo 1 en 2, Fable, Sudeki, Ninja Gaiden en PGR 2 moet je een xbox aanschaffen.

 • @Aimking..

  Wat er uiteindelijk speciaal is aan de Xbox is voor iedereen verschillend, de één kan zich beter vinden in het assortiment van de PS2, terwijl de ander niet zonder Zelda kan en daarom voor de GameCube gaat. De Xbox heeft net zoals deze twee consoles een eigen assortiment, en veel mensen hechten hier genoeg waarde aan. Daarnaast zijn er genoeg spellen op de Xbox die niet naar de PC zullen gaan, nu niet en in de toekomst niet. :)

 • leuke maand…

 • een waardige winnaar

 • We decided to not award a Game of the Month to any GameCube game for May. We believe it's important to keep these awards meaningful, so we will never give one to a game that doesn't meet our high standards. It's rare for something like this to happen, but there simply weren't any games reviewed this month on the GameCube that we felt met the standard of quality expected of a Game of the Month recipient

  Aldus GameSpot.com  gelijk hebben ze.

 • Ja, ik ben het eigenlijk ook met GameSpot eens dan. Pokémon is wel lachen maar niet echt een spel dat zo'n titel wint.

 • ja, gamecube moet wer eens wat vette titels gaan uitbrengen, dat kunnen ze toch zo goed..helaas komen alle vette titels later dit jaar

 • Ninja Gaiden is geniaal <punt>

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren