1. Rise of the Argonauts (X360)

Rise of the Argonauts (X360)

De Griekse mythologie spreekt zelf de dag van vandaag nog tot de verbeelding. Gigantische monsters en al even grote helden spelen de hoofdrol in deze verhalen over moed en magie. Iedereen kent wel de verhalen over Achilles en Hercules. Deze mannen waren moediger en sterker dan de gemiddelde sterveling en waren daarom de protagonisten van vele heroïsche verhalen. In “Rise of the argonauts” mag jij deze verhalen herbeleven, vanuit het standpunt van koning Jason.

Rise of the argonauts is een hack/slash game met rpg invloeden. Verwacht echter niet teveel van deze elementen want eigenlijk kan je soms gewoon kiezen hoe je reageert op wat iemand zegt. Voor de rest is de invloed hiervan erg klein. Het spel begint al meteen met een tragisch voorval. Jij verklaart je eeuwige liefde aan jouw vrouw en nog geen seconde later krijgt ze een pijl in de borst. Jij besluit deze laffe daad niet ongemoeid te laten en achtervolgt de moordenaar van je vrouw. Vanaf het moment dat je controle krijgt over koning Jason merk je dat het spel wel erg vlot speelt. Met je ene stick bestuur je je personage en met de andere draai je de camera. Dus het zal amper voorkomen dat je een gevecht verliest door een slecht camerastandpunt. Er is jammer genoeg niet veel tijd om wat rond te dwalen want de eerste belagers wachten jou al op. Koning Jason is duidelijk geen mietje en verdedigt zich indrukwekkend. Met de “X” toets voer je gewone aanvallen uit en met de “Y” toets doe je zwaardere aanvallen. Je kan de beide combineren om combo’s uit te voeren om zo je vijanden sneller naar de eeuwige jachtvelden te sturen.

Je kan de vijanden met verschillende wapens te lijf gaan, waaronder een zwaard, een speer, een grote knuppel, etc… Bij elk wapen heb je twee bepaalde aanvallen die voor elk wapen verschillen. Zo kan je je wapenkeuze afstemmen op welke aanval jij het beste vindt. En als dat nog niet genoeg is kan je ook nog eens je schild gebruiken als wapen om de vijand weg te duwen. Tijdens de eerste gevechten waar ik mijn wapentuig probeerde merkte ik wel al een klein minpuntje op: telkens wanneer je iemand op een ‘spectaculaire’ manier afmaakt, blijft het beeld even ‘happeren’. Dit dient om in slow motion je kill te laten zien. De eerste keer is dit leuk maar als dit vaker voorkomt begint het gewoonweg irritant te worden. Gelukkig kan je ook met gewone aanvallen de vijanden snel op de knieën krijgen. De eerste missie eindigt uiteindelijk met de alles beslissende slag: je kan de moordenaar van je vrouw leuk even de schedel inslaan.

Jammer genoeg brengt deze moord jouw vrouw niet terug. Maar niet getreurt, in het oude Griekenland ben je nooit echt dood. Koning Jason is er vast van overtuigd dat er een manier bestaat om zijn vrouw terug tot leven te wekken. Hij besluit dan ook niet te rusten voordat hij deze manier te weten is gekomen. Omdat hij niet weet waar hij moet beginnen krijg hij raad van zijn goede vriend Hercules(ja die grote spierbundel). Hij vertelt Jason dat het orakel misschien wel de oplossing weet. De twee helden besluiten dan ook naar het Orakel toe te gaan en haar om raad te vragen. Er is slechts één klein probleempje: niemand weet precies waar het Orakel zich schuil houdt.

Voor je aan jouw heroïsche tocht kan beginnen moet je nog eerst wat andere verplichtingen doorlopen. Zo moet je ondermeer een nieuwe kapitein aanduiden, een klein relletje neerslaan, een heks zoeken,… . Om dit alles tot een goed einde te brengen moet je nogal veel over en weer lopen. Dit is voor mij dan ook het grootste minpunt van deze game: het verhaal komt te traag op gang en je moet heel vaak dezelfde route opnieuw bewandelen. Dit alles komt het spel niet echt ten goede. En telkens wanneer je denkt dat je je reis eindelijk kan beginnen komt er een nieuwe opdracht bij waardoor je het verhaal weer niet kan verder zetten. De dialogen die gepaard gaan met deze opdrachten zijn soms erg overbodig. Je kan ze natuurlijk wel doorklikken maar dit kan toch niet de bedoeling zijn in een rpg?

Wanneer je echter het geduld hebt om verder te spelen, word je er ook wel voor beloond. Je kan dan strijden tegen mytische figuren zoals de minotaurus en Achilles . Deze eindbaas gevechten zijn een pak uitdagender dan de gewonen vijanden en zijn dan ook een erg leuke afwisseling in dit spel. Het spel zit ook boordenvol gekke twisten en verhaalwendingen zodat de volhouders toch nog een leuk spel voor de kiezen krijgen. En voor de nieuwsgierigheid helemaal aan te wakkeren: de laatste eindbaas is iemand waarvan je het niet echt zou verwachten.

Conclusie en beoordeling

Rise of the argonauts is een degelijke hack and slash rpg geworden. De setting is erg leuk en ook ziet er het allemaal wel best goed uit. De wapens zijn leuk om mee te spelen en de vijanden(vooral dan de eindbazen) zijn erg tof om tegen te spelen. De keerzijde van de medaille is echter wel dat het verhaal erg traag op gang komt. Dit vertraagt de game en dat vind ik erg jammer
6,3
Score
63
Score: 65
 • Pluspunten
 • Leuke setting
 • Coole wapens
 • Blood&Gore
 • Minpunten
 • Slowmotion killcam
 • Verhaal dat traag op gang komt

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ga hem niet halen, ik heb MotorStorm al ;-) Dat vind ik al wel genoeg. Maar er zijn wel een paar vette vernieuwingen :-O

 • Ik ga hem ook niet halen

  Houd niet zo van racegames maar, het ziet er wel vet uit

 • Deze ben ik wel van plan om te gaan halen, aangezien deze splitscreen optie heeft. Altijd leuk om tegen anderen te racen.

 • Ik ga deze game wel halen, de vernieuwingen klinken erg goed.

  stromende lava en ieder voertuig reageert hier anders op.

  Reageert niet ieder voertuig hetzelfde op lava, gewoon smelten en kapot gaan? :P

 • Lijkt me best wel een vet spel en ook leuk met al die vernieuwingen.

 • Zestien tracks kan ik me wel goed me zoet houden, nu maar hopen dat de game genoeg vernieuwing levert.

 • Dat zijn toch redelijk veel tracks!

 • Als ze er maar andersd uit zien dan, 16 keer hetzelfde met een andere bocht is nog niks.

 • Ik ga em wel halen ivm de splitscreen multiplayer.

  Lijkt me een leuke game om op 1 tv te spelen.

 • Niks aan..

 • Redelijk veel tracks! Deel 1 heb ik veel gespeeld.

 • Zestien tracks om kapot te racen… ik hoop alleen maar dat ze die wazigheid eruitgooien

 • niet MotorSorm, maar MotorStorm!

  en 16 tracks is wel vet, hopelijk zijn ze wel redelijk lang, niet zo'n korte

 • Klinkt goed

 • 8 meer dan de vorige =)

  Redelijk veel tracks. Er zullen wel meer komen die je kunt downloaden.

 • Ik weet niet wat ik hiervan moet zeggen. Bij Mariokart heb je veel tracks, maar op een gegeven moment is dat ook weer te weinig en 16 tracks….. is dat niet weinig?

 • zeker halen!

 • sowhee,

  @ DS fan

  motorstorm 1 had iets van 7 of 8 tracks, en dat was al veel want ik heb em na 1 jaar nog niet uitgespeeld, 16 tracks én de uitdagin van motorstorm 1 = heeeeeel lang spelen. Mario Kart is er voor gemaakt om snel erdoorheen te karren, motorstorm is meer, héél veel races op 1 circuit telkes weer anders

 • nice ik ga hem halen, veel ps3 nieuws de laatste weken trouwens :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren