1. Pokémon Pearl (NDS)

Pokémon Pearl (NDS)

Ik weet nog die goede, oude tijden met Pokémon. Er was maar nog één punt waar ik me mee bezighield. Bij mij was er nog geen sprake van een playstation, een computer, enzovoorts … Al die tijd zat ik aan maar één iets te denken: mijn Game Boy. Maar daar werd verandering in gebracht. Pokémon kwam tevoorschijn op de Nintendo DS. Voor mij was dat toch wat wennen. Ikzelf had nog geen Nintendo DS, en ik dacht dat ik dat ook niet zou gaan kopen. En een paar maanden later was het zover. Ik ging naar de winkel achter een nieuwe handheld! Dit was ‘een droom’ die uitkwam. Maar een Nintendo DS is voor mij niet veel waard, zonder Pokémon! Dus die kocht ik ook … Toen stelde ik mezelf een vraag. Heb ik een goede beslissing gemaakt? Is het zijn geld waard? Lees nog even verder als je dat wilt weten!

Het verhaal is veel beter ten opzichte van de voorgangers. Je wordt, zoals gewoonlijks, verwelkomt door een professor. Daarna maak je de keuze tussen een meisje of een jongen. Al snel kun je beginnen aan je nieuwe pokémonavontuur. Zoals anders heb je een huis met de nieuwste snufjes. Maar als snel wil je aan een nieuw avontuur beginnen. Dus je gaat naar je moeder, die vervolgens zegt dat je vriend aan het wachten is. Reeds bij je vriend aangekomen, ga je samen met hem naar een meer. Aan dat meer ligt een koffertje. Je bent vastberaden dat koffertje mee te nemen, maar

plots komen er een stelletje boze pokémon aan. Gelukkig steken er in dat koffertje drie pokémonballen. Je kiest er zelf één uit en begint te vechten. Als je wint, wat natuurlijk makkelijk is, ga je naar de professor. Je bezorgt hem het geheimzinnige koffertje en Professor Rowan zegt dat je de pokémon mag houden. Vanaf nu kan je avontuur echt beginnen!

Dit keer krijg je niet te maken met Team Rocket, Team Aqua of Team Magma. Dit keer krijg je te maken met Team Galactic. Je zult ze vaak tegenkomen in je avontuur. De hoofdleider wilt één van de twee en eerst de drie legendarische Pokémons vangen om een nieuw universum te creëren voor hunzelf. Ook zul je af en toe je ‘rivaal’ tegenkomen. Elke keer zal hij willen vechten. Hij wordt zoals jij, alsmaar sterker en sterker. Dit keer zijn er ook weer gym’s. Hier kun je telkens vechten tegen de gymleader, een ervaren trainer. Als je wint, ontvang je een badge. Er zijn in totaal acht badges te verzamelen. Als je al de badges hebt verzameld kun je de pokémonleague binnentreden. Hierin wachten vijf zeer ervaren trainers op je om te vechten. Kun jij winnen?

Een zeer goede vernieuwing in Pokémon Pearl is dat alles in 3D-beeld is. Alles ziet er zo heel mooi uit. Ook de aanvallen van je pokémon zijn deze keer veel mooier. Er zijn vijf ‘tijdsindelingen’. De ene keer is het volop zon en de andere keer, ’s nachts, is het donker tot zeer donker. Dit zorgt niet alleen voor een mooier beeld, maar ook voor meer plezier! Omdat Pokémon Pearl alleen voor de Nintendo DS beschikbaar is, moest er nog iets met het tweede schermpje gebeuren. Dus bedacht Gamefreak de

pokétch. Dit is een soort van horloge die verschillende dingen bevat zoals een klok, een rekenmachine, de gelukkigheid van je pokemon, enzovoorts … Hoe verder je het spel uitspeelt, hoe meer gadgets! In gevechten is het gebruik van de pokétch niet mogelijk. Dat is dan het schermpje waar je de aanvallen kunt kiezen, wisselen van pokémon, drankjes gebruiken, etcetera …

Nog een leuke toevoeging is de Wi-Fi mogelijkheid. Hier kun je online tegen je beste vrienden strijden of tegen mensen die je helemaal niet kent. Ook kun je hier pokémon ruilen. Er is ook nog een andere functie om pokémon te ‘ruilen’ of eigenlijk overzetten. Dit gebeurt niet online. Je kunt hier weer ruilen of gewoon vechten. Dit doe je met je vriend die naast je zit! Een derde mogelijkheid is om pokémon over te zetten van pokémon Emerald, Firered, Leafgreen, enzovoorts … Dit kun je doen in het Pal Park. Je stopt een GBA game in je DS en zo kun je de pokemon selecteren die je wilt overzetten. Die kun je vervolgens vangen in het PalPark. Er is hier wel een groot nadeel aan verbonden, je kunt ze niet meer terug overzetten. Dus je moet eerst eens nadenken of je de juiste beslissing gaat nemen!

Een pokémongame is natuurlijk geen game zonder pokémon. Dit keer zijn er nieuwe pokémon aan verbonden. Deze nieuwe pokémon zijn zeer goed gevonden. Ik vind het persoonlijk de leukste pokémon ooit! Je komt soms ook nog oudere pokémon tegen, wat ook wel leuk is. Er zijn in totaal 107 nieuwe pokémon. Ook hier is het weer mogelijk om ze te laten transformeren door middel van een speciale steen, een gelukslevel of gewoon vanzelf! Soms heb ik wel het gevoel dat sommige pokémon nogal digimon-achtig zijn. Je kan hier weer legendarische pokémon vangen zoals Palkia, Dialga, enzovoorts … Maar er zijn ook een paar legendarische die je met behulp van een event moet halen. Dit is een erge tegenslag, want om ze te krijgen moet je veel doen!

Conclusie en beoordeling

Met Pokémon Pearl lanceerde gamefreak iets nieuws. Met zijn 3D-beeld zagen de omgevingen en de moves van je pokémon er een stuk beter uit! Er zijn maar liefst 107 nieuwe pokémon die soms wat digimon-achtig zijn. Met zijn verschillende tijden ziet alles er realistischer uit. Ook met de nieuwe functie pokétch was de game aangenamer om te spelen. Het is leuk om pokémon online over te zetten, maar offline kun je ze niet terugkrijgen. Het is wel wat teveel van hetzelfde, maar toch maakte gamefreak hier een prachtige game van die zeker aan te raden is!
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • nieuwe pokémon
 • Team Galactic
 • D-beeld
 • vijf tijden
 • pokétch
 • pokemon overzetten
 • WI-FI mogelijkheden
 • Minpunten
 • soms wat rare pokémon
 • pokémon niet terug overzetten
 • event pokémon

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Klinkt goed, maar ja geen prepaid-kaarten is geen (betaalde) downloads.

 • mooi zo, kan je nog steeds kappen na een episode als het je niets lijkt.

 • Hopelijk snel pre-paid kaarten voor Europa. Persoonlijk heb 'k wel VISA maar PSN zou zo veel meer klanten kunnen bereiken …

 • opzich wel een goed idee aangezien je dan ook niet verplicht bent tot het aanschaffen van de hele game als het je niet bevalt.

 • Nou wordt het dan toch eens tijd voor die pre-paid kaarten hier.

 • Ben niet zo'n fan van download games. Misschien haalt deze game mee over die drempel heen.

 • \"mooi zo, kan je nog steeds kappen na een episode als het je niets lijkt.\" als t geen ps3-titel was zou je t uitmelkerij genoemd hebben ;)  Verbaast me trouwens dat mensen nog steeds survivalhorrorgames maken, dacht dat die markt redelijk vol zat inmiddels.

 • Is dit een andere game dan 'New Translation', want dat was een remake van het eerste deel toch? Hoe komt die dan uit?

 • Download games… hmmm

 • Vind de manier van episodes wat minder.

  Ik heb liever de hele game in één keer en dat die dan verdeeld is in episodes.

 • Mazzel. En dan 10 euro per episode betalen zeker. No thanks!

 • Dat zal wel duur worden ja.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren