1. E3: Lucas Arts Stand

E3: Lucas Arts Stand

In een klein kamertje buiten de grote hallen was ook Lucas Arts aanwezig op de E3. Daar toonden zij hun nieuwe spellen. Uiteraard was hun paradepaartje, Star Wars, ook dit jaar weer hofleverancier van spellen op de Lucas Arts stand.

Het spel waar de meeste mensen toch wel erg in geïnteresseerd waren was Knights Of The Old Republic 2: Sith Lords. Het vervolg op het succesvolle eerste deel stond enorm in de belangstelling, maar het is nog maar de vraag of het zo succesvol zal worden als de voorganger. KOTOR: The Sith Lords wordt namelijk niet ontwikkeld door BioWare, maar door Obsidian Entertainment . Samengevat is KOTOR: The Sith Lords heel veel meer van hetzelfde. Er is een nieuw verhaal, er zijn zeven werelden waar je als speler naar toe kunt reizen en er zijn zestig nieuwe vaardigheden en Force powers die gebruikt kunnen worden. Er zijn meer mogelijkheden tijdens gevechten en uiteraard zijn er honderden nieuwe karakters waarmee gecommuniceerd kan worden. Al met al lijkt het er op dat KOTOR: The Sith Lords voor de fans een welkome toevoeging aan de collectie zal zijn, maar de vraag is in hoeverre dit spel het succes van het toen zeer vernieuwende Knights of the Old Republic kan evenaren.

Een andere Star Wars titel is Star Wars Battlefront. In het Star Wars universum lopen natuurlijk Jedi en Sith rond, maar de grote gevechten werden natuurlijk ook uitgevochten door ‘de gewone man’. Je zou Battlefront misschien nog wel het best kunnen omschrijven als een ‘gewone’ FPS, maar dan in het Star Wars universum. Als speler kun je verschillende types eenheden kiezen van een van de vier partijen in het spel (Rebel Alliance, Galactic Empire, Republic Clone Army and Separatist Battle Droids). De gevechten vinden plaats op tien verschillende planeten, variërend van de droge gebieden van Tatooine tot de ijzige vlaktes van Hoth.Het spel kan zich grafisch niet meten met bekende FPS spellen als Half-Life 2, maar heeft wel de kenmerkende Star Wars sfeer om dat te compenseren. Een ander positief punt voor dit spel is dat het op zowel PlayStation 2, Xbox als PC online kan.

Er is echter meer dan alleen Star Wars onder de zon. Mercenaries is het verhaal van een eenzame huurling die in Noord Korea wordt ingehuurd om 52 voortvluchtige leden van het oude regime op te sporen. Je hebt daarvoor eindeloos veel mogelijkheden tot je beschikking. Bijna alles wat je in de wereld tegenkomt kun je gebruiken, stelen of kapot maken. Je vijanden zijn allemaal verwerkt in een spel kaarten, het "Deck of 52”. Elke missie moet je een vijand verslaan, waarvoor je dan een kaart krijgt. Uiteraard zul je de ultieme kaart, schoppenaas, als laatste krijgen. Om je vijanden op te sporen en te verslaan heb je twintig verschillende voortuigen, waaronder helikopters, en dertig verschillende wapens tot je beschikking. Interessant is dat het spel helemaal geen vast einde kent. Hoe het afloopt is afhankelijk van alles wat jij tijdens het spel doet. Dat begint al bij de karakterkeuze. Je kunt kiezen voor een Amerikaanse of Zweedse man, of een Britse vrouw. Elk karakter heeft tenminste één unieke eigenschap die van pas kan komen tijdens de ‘jacht’.

Met Mercenaries hield het aanbod van niet-Star Wars spellen wel op. We troffen verder nog wel Star Wars Galaxies: Jump to Lightspeed aan, een Star Wars vliegsimulatie waarin je veel bekende schepen kan besturen en in tien verschillende ruimte sectoren kunt vechten. Als laatst was er nog Star Wars: Republic Commando. Net als Battlefront is dit een schietspel, maar dan meer team-based. Men is hier vooral trots op het zogenaamde One Touch Squad Control, wat het mogelijk maakt om je team met één druk op de knop orders te geven.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • lucas arts belooft nog al wat, 3 vette star wars games en mercenaries allemaal top!

  • ik moet sw battlefront spele!!!!

    Commando ook trouwens…….

    junp to lightspeed lijkt me ook erg vet (Rogue Leader online!!)

  • Star Wars Galaxies: Jump to Lightspeed, <de uitbreiding voor de MMORPG Star Wars Galaxies waarmee je nu ook de ruimte in kan>

  • kotor 2 is alles uit deze lijst dat mij aanspreekt

  • @ Eric: heel juist, vergeten te melden…

  • KOTOR 2 en Battlefront!!! Ik kan niet wachten :D:D:D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren