1. Test Drive Unlimited (PSP)

Test Drive Unlimited (PSP)

Hawaii, een paradijs voor iedereen. Vooral voor racers. Met deze gedachten gaat mijn personage in Test Drive Unlimited per vliegtuig naar dit prachtland. Tijdens de vliegreis droomt ‘ie dat hij in hawaii met 250 km/h langs het water scheurt… dit is pas leven!

Met deze beginscene krijg je al meteen een positief gevoel over deze game, maar of dit positief gevoel behoud blijft? Het antwoord op die vraag kom je al lezende achter.

Nadat je met het vliegtuig geland bent en je spullen van de lopende band gepakt hebt, loop je naar de dichtstbijzijnde ‘car rental’. Je huurt daar niet zomaar een fiattje of een daihatsutje; nee, je kunt al meteen kiezen uit 4 supersnelle bolides, te weten een Ford GT, een Dodge Viper , een Aston Martin DB9 of een Mercedes-Benz SLK! Nadat je deze (moeilijke) keuze gemaakt hebt, kun je al meteen vol gas naar je eerste race toe rijden. Hoe je ernaar toe gaat is helemaal aan jouw te beslissen. Eenmaal aangekomen volgt een toffe race. Allemaal snelle ‘bakkies’ met maar 1 doel; als eerste eindigen. Na deze race heb ik slecht nieuws voor je: of je nu wint of niet, je moet je supersnelle bolide weer inleveren bij het autoverhuur bedrijf en zelf een auto kopen. Nadat je een auto gekocht hebt, mag je een mooi huis uitzoeken waar je deze auto in opbergt. Nadat je dit gedaan hebt is het (cliché) principe duidelijk: ervoor zorgen dat je de beste racer in Hawaii wordt.

Waarschijnlijk merk je het al aan mijn manier van schrijven, dat ik zeer positief ben over Test Drive Unlimited. Dit is helemaal waar, TDU is namelijk een zeer uitgebreide en vooral toffe racer. De meeste aspecten van een racegame zijn in dit spel prima uitgewerkt, en het spel is ook nog eens uitdagend, dus hardcore racers kunnen met een gerust hart dit spel kopen.

Realistisch racen met een scheutje arcade eroverheen.

Een belangrijk onderdeel van een racegame is het rijden zelf. Als de wagens namelijk klote rijden dan verpest dit het hele spel, ook al zijn alle andere onderdelen (zoals de graphics) wel goed uitgewerkt. Gelukkig kan ik zeggen dat het rijden in TDU goed is, al is het wel even wennen, maar na een half uurtje krijg je het wel onder de knie. Je kunt het niet echt realistisch noemen, maar arcade is ook weer niet van toepassing: Het zit er een beetje tussenin. Overigens je tegenstanders waartegen je moet racen, zijn niet echt realistisch te noemen. Met meer dan 150 km/h een bocht ingaan, kan gewoon niet goed aflopen. Gelukkig gebeurd dit niet vaak, maar wel genoeg keren dat je je daar aan kan ergeren. Dit probleem is voor het grootste gedeelte opgelost, als je de moeilijkheidsgraad op hard zet.

Prachtig, op sommige punten na dan.

Een minder belangrijk aspect zijn de graphics, en ik mag met een gerust hart zeggen dat ook dit onderdeel in TDU goed uitgewerkt is, maar zeker niet foutloos. Zo ziet je auto waarin je rijd er gedetailleerd uit, maar het verkeer dat op de straten van Hawaii rondrijd is absoluut niet mooi en gedetailleerd te noemen. De auto’s zien eruit als blokken waarvan de wielen niet rond maar eerder vierkant zijn. Gelukkig merk je hier niet zoveel van als je met 200 km/h over het asfalt rijd. Daarentegen zien de omgevingen er wel gelikt uit, voor PSP begrippen dan.

Mocht je na al die offline-races het zat zijn, dan rest er nog maar één ding: online racen. Hier heb ik gemengde gevoelens over; van de ene kant vind ik dat het erg uitgebreid is (zelf races maken, speciaal ‘clubsysteem’, maar van de andere kant zit deze mode vol met bugs. Zo zie je tegenstanders opeens verdwijnen, en na ongeveer 2 secondes weer tevoorschijn komen.

Conclusie en beoordeling

De vraag die ik mezelf in het begin van deze recensie stelde, was of mijn positief gevoel gedurende het spel behoud bleef. Hier zeg ik volmondig JA op. Niet alleen liefhebbers van racegames, maar ook autoliefhebbers kunnen dit spel zeker waarderen. En tel daar nog eens de lange speelduur waarmee je je maanden mee kunt vermaken bij op en je hebt een volwaardige racer op je PSP!
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Veel wagens
 • Grafisch goed
 • Singleplayer-mode erg lang en bied genoeg vermaak
 • Minpunten
 • Online modus niet super
 • A.I. van tegenstanders had beter gekund.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • die film lijkt me wel wat XD maar ik hoop dat ze die game niet verprutsen :P anders haal ik hem, misschien

 • lijkt me kut game bijna ale games die op films zijn gebaseerd zij bagger maarja kw8 eerst af

 • Sierra maakt over het algemeen wel goede games, dus zal niet meteen zeggen dat de game kut wordt. Deze word afwachten, maar het thema is wel vaag….

 • Leuk dat er nog steeds games voor de ps2 komen, vind ik wel goed voor de oude rots in de branding…

 • alleen de film lijkt me interesant

 • Geen xbox :-O

  Schaam je, maar ja het is en blijft een film game.

 • De film lijkt me wel leuk.

 • tof, mischien word het wel wat

 • Weer een filmgame.. *crosses fingers*

 • Film lijkt me wel vet, game weet ik nog niet zo. Zie wel wat het word.

 • Hopelijk wordt deze game caliber Drake's Fortune, maar dat verwacht ik niet..

 • Mummy's zijn de max

 • Tja filmgames moeten zich nog altijd bewijzen.

 • wrm niet op de 360 ????

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren