1. FIFA 07 (X360)

FIFA 07 (X360)

29 semptember 2006, de dag dat menig FIFA-fanaten uitkeken naar de eerste versie van FIFA op de next-gen console. De eerste was dan ook een Xbox360-exlusive en had niet alle competities naar zijn beschikking. Was deze versie dan wel klaar om de eerste (historische??) FIFA next-gen game te worden? Een recensie van een game uit de oude doos die ik voor deze gelegenheid nog maar eens van onder het stof heb gehaald.

Naar mijn mening sloeg deze versie er zeker in de overige platforms op de achtergrond te plaatsen. Het was een vernieuwende gameplay, graphics,…

De graphics mogen als eerste toch een dikke proficiat krijgen. Ten opzichte van de pc-versie waren deze een prachtige vooruitgang. Vele spelers, vooral de beste en bekendste, zagen er nagenoeg exact hetzelfde uit als in real-life. Maar het was zeker niet allemaal rozegeur en manenschijn. De gezichten zagen er zeer “plastiek” uit en blonken alsof ze nog juist voor de match met wat make-up over hun gezicht waren geweest.

De gameplay had duidelijk ook een upgrade gekregen maar dit liep niet allemaal zoals het hoort te zijn. De spelers hadden rare tot zelfs abnormale loopbewegingen. Daardoor liep de besturing van de spelers ook niet van z’n leien dakje. Proberen een bocht te nemen of iemand laten uitwijken was een helse klus wat leidde tot de nodige irritaties als je speler niet liep zoals jij het wou. Daarnaast vond ik het tempo tijdens de matchen uitzonderlijk hoog liggen. De spelers liepen alsof hun leven er van af hing. Maar als je dan na een tijdje gewend was aan dit tempo was de irritatie dan weer groot doordat elke pas die je gaf het tempo uit het spel haalde. Bij elke pas leken de spelers te stoppen met lopen en stond de match precies op pauze. Maar dit was duidelijk niet zo want eens de bal bijna bij jouw was – anticiperen was amper mogelijk- schoot de verdediger plots vooruit en nam de bal steeds vlak voor je neus weg.

Keepers zijn steeds een belangrijk onderwerp van discussie geweest binnen het voetbal-genre. Bij deze game was commentaar zeker verdiend. De keepers stonden in hun goal als een “kieken zonder kop” en gingen spectaculair naar elke bal maar wel zonder enige efficiëntie. 90% van de schoten die werden afgevuurd binnen het doelkader gingen er in. Met of zonder doelman het had volgens mij geen verschil gemaakt.

De speltypen waren nog steeds dezelfde zoals we al vele jaren gewoon zijn. Gewone matchen, zelf georganiseerde tornooien en het (naar mijn mening) beste speltype was Coach. Hierin kon je een team kiezen dat je moest besturen voor één seizoen. Na elk seizoen kon je kiezen, blijf ik of zoek ik andere oorden op? Op vlak van speltypen kon er dan ook zeker niet geklaagd worden en werden we zeker niet teleurgesteld.

Al bij al was deze game een vernieuwing op het vlak van de FIFA-serie maar deze eerste next-gen versie was duidelijk nog geen voltreffer en had nog enkele zware mislukkingen op het vlak van gameplay en besturing.

Conclusie en beoordeling

Een game die toen zeker een aanrader was maar die zeker voor velen tot enige frustraties kon leiden.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Grafische vernieuwing
 • Veranderde gameplay...
 • Minpunten
 • die niet op alle punten even goed is.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zo proberen ze spelers weer hooked te krijgen aan de game :P Toch aardige actie al is het maar voor 1 weekend.

 • de game doet het helaas minder dan verwacht maar denk dat het ook komt omdat de meeste het nu wel gezien hebben te weinig extra content.

 • Mwuah, misschien proberen, denk het niet. Spel opzich is erg leuk, alleen heb er het geld niet voor.

 • het is wel en vet spel, maar mijn pc draait hem net…. hij duurt vet lang met laden bij mij, daarom speelde ik hem alleen die 10 dagen :P maar dat was een pre-order XD hij is wel vet, als ik een betere pc had speelde ik hem nog steeds

 • Mooie reclame stunt!

 • Erg jammer dat er zo weinig spelers zijn, al zijn er op de server Eldar nog best wel wat te vinden.. Dit heeft zeker te maken met het speleraantal want de prijs is nu ookal verlaagd naar 7 dollar(!) per maand, en de game is te koop voor 10 euro… Ze moeten een keertje goede mods aannemen- in de hoop dat de bugs geen spelers afschrikken-  Verder echt een heel goede game- en wat extra content betreft- de nieuwe updates brengen behoorlijk wat nieuws, als er nou wat nieuwe members komen- dan zijn er tenminste mogelijkheden om de game te benutten wat fun betreft.. Ik heb nu 3 keer een 24 man instancegedaan- omdat er gewoon te weinig mensen op het zelfde moment online zijn- goede classes enzo.. erg jammer- want is echt leuk

 • hmmm wel aardige actie…maar t spel kan gwoon niet toppen aan WoW….zolang WoW bestaat zal LOTRO nooit tot zn recht komen, ook al is het wel een leuke game :S

 • Lol @ alle -'s in Mc Earth zn post. Zal vast wel te maken hebben dat men er niet (meer) voor warm loopt. Jammer, maar begrijpelijk gezien de enorme groei van de industrie en toptitels die maar blijven komen.

 • @Mc Earth Weinig spelers?

  Ben je wel eens op een doordeweekse dag de AH (Breetown)ingelopen op Snowbourn?

  Het is niet normaal zo druk.

  Misschien komt het omdat iedereen op snowbourn zit ik weet het niet.

  Maar van mij mag het juist wel wat rustiger zijn op Snowbourn.

  en btw blijft een een van de beste games die ik ooit gespeeld heb. • Leuke actie, maar ik zal het pas spelen als het voor eeuwig gratis is.

 • Hmm zit op Eldar- dus geen idee hoe het op snowbourn heb, de AH is altijd wel gezellig:P alleen kom er nooit want ben zo poor als een beggar.. Maar echt een helegrod group vinden is moeilijk.. En echt een heel vette game idd:P

 • Lache, m'n abonnement was toch net verlopen… toch ff weer opstarten.

 • Maak het maar even voor iedereen gratis.

 • boeit me niet

 • Jammer dat ik geen oude speler ben :p

 • Leuke reclame voor je spel :-)

 • ik ga volgende week op vakantie maar als ik terug ben activeer ik men account weer  @spunnie

  yay mede snowbourn speler ^^  @MC Earth

  dan moet je et tog egt overwegen om naar snowbourn te gaan daar is op zen minst ieder weekend een goede rift/helegrod raid te vinden

  maar persoonlijk vind ik Delving of Frór tog ook leuker ^^

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren