1. LittleBigPlanet (PS3)

LittleBigPlanet (PS3)

Laat ik vandaag maar eens als een echte circusdirecteur door Mexico lopen, of als Romein? Misschien wel gewoon als een Mexicaan, of toch als Solid Snake? Waar ik het over heb? Nou Little Big Planet. Het spel waarin alles mogelijk is, van hete kolen tot ijskoude bergen, van rijdende auto’s tot grote sumoworstelaars. Alles wat jij wilt of denkt zit er in. Hoe dat kan? Dat lees je hier.

Toen ik voor het eerst filmpjes zag van Little Big Planet dacht ik: Best leuke game, maar dan toch meer voor de jongere generatie met een PS3. Maar toen ik me er echt in ging verdiepen, bleek dat Little Big Planet misschien toch wel het kopen waard was, dus de dag van de release stond ik in de winkel om het spel dan toch maar te kopen.

Little Big Planet is een soort half 3D platform spel. Half 3D? Ja, Little Big Planet is namelijk opgebouwd uit drie lagen; voor, midden en achter. Die lagen heb je nodig om door de levels te rennen, springen en slingeren. Die drie lagen werken erg goed want als je van een object van de ene laag naar een object van de andere laag moet springen, gaat dat gewoon automatisch. Dus hoef je je pookje niet de hele tijd van achter naar voor te draaien. Wat het platformen betreft is het meer objecten naar de juiste plaats brengen, het is niet echt dat je er over moet puzzelen maar soms moet je wel een beetje je best doen. Op een gegeven moment moet je bommen met een jetpack ergens naartoe verplaatsen, maar dat wordt je wel een beetje moeilijk gemaakt. Je moet namelijk door hele nauwe gangetjes en je mag de muren niet raken, want dan onploft de bom en ga je dood. Zulk soort puzzels kun je een beetje aantreffen in Little Big Planet.

Die rare mannetjes die je altijd bij elke Little Big Planet reclame ziet zijn de Sackboy. De Sackboy is een soort knuffel die je precies kan maken zoals jij wilt. Je kan hem een snor geven, of een baard, een raar hoedje, of een piraten pakkie, alles wat jij wilt. Ook kan je met de D-pad verschillende uitdrukkingen op het gezicht van de sackboy laten verschijnen, zoals boos of juist heel blij. Ook is het mogelijk om via de Playstation Store verschillende outfits te kopen van beroemde game personages. Zoals: Kratos uit God of war, Solid Snake uit Metal Gear Solid of bijvoorbeeld Ryu uit street fighter. Die kosten wel geld, maar je hebt ook gratis outfits en die zijn soms ook wel grappig.

Qua gameplay is Little Big Planet ontzettend simpel en kan echt iedereen het spelen (zelfs mijn neefje van vier waarmee ik het eerste level heb gehaald). Met het linker pookje bestuur je je sackboy, met de X-toets spring je en met R1 grijp je iets vast, heel simpel dus. Little Big Planet is ook vooral een kwestie van timen van je sprongen of op het juiste moment iets vastpakken.

Het verhaal van Little Big Planet is niet echt boeiend en de singeplayer heb je ook vrij snel uitgespeeld, dat vind ik wel jammer want de levels uit het verhaal zijn wel erg tof, alleen is het jammer dat het er maar zo weinig zijn en dat je er dus zo doorheen bent. Je kan in levels ook nog extra’s halen, zoals extra kleding, stickers of nieuwe voertuigen voor in je eigen level.

Je kan ik Little Big Planet namelijk je eigen leven maken, dat is heel leuk maar je ik ben er niet zo goed in, je moet namelijk een redelijk creatieve geest hebben en dat heb ik nou niet echt. Het is niet zo dat een level maken echt moeilijk is, je staat namelijk in een legen ruimte en je kan alles wat je hebt verzameld gewoon in het level plaatsen, maar een goed level maken is mij nog nooit gelukt. Maar niet getreurd je kan namelijk online levels spelen die andere mensen hebben gemaakt, wat echt ontzettend leuk is. Zo kan je dus altijd bezig blijven met Little Big Planet.

Het leukste aan Little Big Planet vind ik toch vooral de multiplayer. Of je zit thuis op de bank met nog drie andere vrienden een beetje door de levels te springen en te slingeren, of je gaat online met mensen een beetje aanklooien. Je bijvoorbeeld de hele tijd elkaar vastpakken, wat echt ontzettend irritant is maar voor jou dus wel leuk. Of mensen de hele tijd in een ravijn laten vallen door met een hendel de andere sackboy uit het karretje te laten vallen. Het enige is dat ik soms als ik een level wil starten online, hij soms zeer traag is.

Conclusie en beoordeling

Little Big Planet is een zeer vermakelijke game en ontzettend leuk om met vrienden op de bank te spelen. Het goede is dat je kan doen en laten wat jij wilt en je kan eindeloos doorgaan door levels van andere mensen te gaan spelen. Het verhaal is niet echt lang en boeiend en het is jammes dat er maar weinig levels in het verhaal zitten, maar de levels die er in zitten zijn heel erg leuk. Ook is er veel online content voor Little Big Planet te dowloaden via de Playstation Store.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Doen wat je zelf wil
 • Sackboy!!
 • Veel downloadbare content
 • Multiplayer
 • Levels maken...
 • Levels van ander mensen spelen
 • Minpunten
 • waar je wel echt creatief voor moet zijn
 • Soms traag online
 • Weinig levels in verhaal

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • euhm vond deel 1 niet echt super hopelijk veranderen ze een hoop

 • Cool, ik heb laatst nog Ultimate Alliance gekocht en het is een best vermakelijke game (niet super als een GTA of een Halo, maar vermakelijk). Ben benieuwd wat dit dus wordt en welke helden erin komen.

 • *Gaaaap*

 • Ik vond deel 1 best wel goed anders, zeker met een vriend erbij is de coöp leuk.

 • ja, ik heb deeltje 1 niet gespeeld, maar heb van een goede vriend gehoord dat hij hem best cool vond, dus miss maar ff kijken dan

 • Ja dat leek me dus al een saai spel, dus ga me ook zeker niet wagen aan een tweede deel.

 • Ik ben benieuwd, heb de eerste game nooit gespeeld maar als ze hier wat moois van weten te maken.

 • ZKER HALE GEK

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren