1. E3: Viewtiful Joe 2

E3: Viewtiful Joe 2

Het maken van een tweede deel is altijd moeilijk. Het spel moet niet precies hetzelfde zijn als het voorgaande deel, anders had er net zo goed geen tweede gemaakt hoeven worden. Het spel moet echter ook niet helemaal anders zijn dan het eerste deel, anders had het net zo goed een hele andere titel kunnen krijgen. Het is de kunst om de perfecte balans te vinden tussen het toevoegen van nieuwe spelelementen en het behouden van de oude. Viewtiful Joe 2 lijkt goed op weg te zijn om deze balans te vinden. Het spel ziet er visueel hetzelfde uit. De achtergronden zijn iets scherper en gedetailleerder, maar het heeft nog wel steeds de unieke cartoonachtig-stijl die Viewtiful Joe zo leuk en apart maakt. De muziek is eigenlijk ook gelijk gebleven aan het origineel, maar de muziek keuze past perfect bij de stijl die de ontwerpers aan het spel willen geven.

Joe beschikt in dit deel weer over zijn bekende krachten, Slow, Mach Speed en Zoom In. Daarnaast heeft hij er een nieuwe kracht bij gekregen met de naam Replay. Deze kracht stelt je in staat om een actie drie keer achter elkaar te herhalen. Als je timing goed is, doe je de vijand drie keer zoveel schade, is je timing echter fout dan krijg je zelf drie keer zoveel schade. Dit met gevolg dat je in sommige gevechten in één keer dood bent. Voor het uitvoeren van deze combo hoef je alleen maar de Replay knop in te drukken voor je de vijand slaat, als je nadat je de vijand geraakt hebt weer de knop indrukt zal Joe de klap twee keer herhalen. Naast dat je deze actie op de vijand kan uitoefenen kan je het ook gebruiken om drie hamburgers op te pakken terwijl er eigenlijk maar één ligt.

De grootste verandering in dit deel, is dat je in het begin gelijk al kunt kiezen om met Joe of Silvia te spelen. Silvia was er in het eerste deel ook al bij, maar daar moest ze eerst unlockt worden. Naast haar pompons heeft ze nu een wapen gekregen. Het wapen kan ze combineren met haar vechtacties. Zo kan ze eerst op de vijand schieten waardoor deze verlamd staat, vervolgens kan ze hem dan met een punch-and-kick combo verslaan. Ze verschilt van Joe doordat ze wat sneller is en hoger kan springen, maar Joe is wel weer sterker dan Silvia.

In Viewtiful Joe 2 zit ook de multiplayer optie. Joe en Silvia vechten dan zij aan zij. Als de één een special move uitvoert zal de andere speler hierdoor beïnvloed worden. Als Silvia bijvoorbeeld de Slow Mode ingaat zal Joe daar ook ingaan. Gaat Joe de Speed Up Mode in, dan zal ook Silvia hierin terechtkomen. Het is dus belangrijk dat je goed samenwerkt.

In totaal zullen er veertig verschillende vijanden in het spel zitten, waartegen Joe en Silvia het moeten opnemen. Dit doen zij in verschillende nieuwe werelden, zoals de jungle, ondergrondse ruines, het oude Japan, besneeuwde bergen en de ruimte. Het vervoersmiddel van Joe, The Six Machine, kan in dit deel veranderen in verschillende vormen, bijvoorbeeld een onderzeeër of een racewagen. Het voertuig zal ook een groter aandeel hebben in dit deel.

Vond je het eerste deel van Viewtiful Joe geweldig, dan zul je je ook goed vermaken met het tweede deel. Het is een goede opvolger het heeft zijn originele uitstraling behouden en het speelt hetzelfde als het eerste deel. Er zijn nieuwe werelden en vijanden toegevoegd en ook wat nieuwe krachten, zodat het spel toch verschilt van het eerste deel. Het leuke aan dit deel is natuurlijk dat er de mogelijkheid is om samen met een vriend te spelen. Wij kijken erg uit naar de uiteindelijke versie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • vet, ik vond vieuwtiful joe 1 al vet lache, duz deeltje 2 word weer smullen

 • Enige boeiende toevoeging is zo te horen Multiplayer (maar die is ook wel zwaar boeiend :D:D)

 • Vond Viewtifull Joe niet echt boeiend, maar ik ga denk ik deze toch ook wel kopen, want de multiplayer lijkt me echt vet..

 • Vond Viewtifull Joe niet echt boeiend, maar ik ga denk ik deze toch ook wel kopen, want de multiplayer lijkt me echt vet..

 • nou misschien spoor ik niet, maar als ik 2D troep wil koop ik wel een gameboy!

 • deze vind ik nou wel interessant want de vorge leek me geen replay te hebbe…

 • Deel 1 was al geweldig…deeltje 2 zal veel van hetzelfde zijn, maar dat is in dit geval goed. En met de multiplayer wordt het zeker weer een topper!

 • Hoe zit het met Dante? ik heb de trailer gekeken en daar zag ik hem ook tevoorschijn komen samen met Trish uit Devil May Cry?

 • klinkt niet als een zeer waardige opvolger

 • @Xaap, bang voor vernieuwing het is een vet spel

 • @Black Knight, dit is geen vernieuwing, eerder veroudering ;)

 • ik zit meer op vj voor de ps2 te wachten, de toevoeging van dante is heel relaxed

 • de co-op spreekt mij wel aan :)

 • @Rolorob in zekere zin is dit vernieuwing, vernieuwing in de 2d

 • eerste deel was wel aardig, koop dit deel wel een keer tweedehands ofzo.

 • Heerlijke game! Zo kan ik er wel 100 in een dozijn van spelen. Lekker old-school.

 • Re-lex ik had het zelf niet beter kunnen zeggen ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren