1. Skate 2 (PS3)

Skate 2 (PS3)

Na het denderende succes van skate is het tijd voor een vervolg, namelijk skate 2. Na het verslaan van Tony Hawk, komt EA met skate om nog een trap na te geven. Het is voornamelijk een trap na, aangezien skate 2 minimaal vernieuwd is en dus niet de genadeklap kan uitdelen aan de Tony Hawk franchise. Maar waarom kan de genade klap niet gegeven worden? We zullen het zien.

De eerste grote vernieuwing die toch wel opvalt is het feit dat je eindelijk kan lopen. Dat was een groot gemis in het eerste spel, vooral als je op een trappetje stond. De tweede vernieuwing is de introductie van handplants en footplants. Maar dit zou mogelijk kunnen worden gemaakt met een download alleen. Hiervoor hoeft geen nieuw deel voor worden uitgegeven. Daarom geloof ik dat EA , op basis van het succes van het vorige deel, wilde verdienen door een nieuw deel uit te geven

Naast deze vernieuwing, waar ook verbeterde graphics onder vallen, zijn er extra spelelementen in verwerkt. De is stad is namelijk anti-skate gemaakt door een beveiligingsorganisatie. Zij hebben skaten in New San Velona onmogelijk gemaakt door allerlei obstakels te plaatsen op skatespots en beveiligingsbeambten in te schakelen. Gelukkig kan je vrienden in schakelen om dit probleem op te lossen, zoals Big Black.

Natuurlijk word er een kleine vergoeding gevraagd voor deze verdiensten. Toch is er gezorgd voor de skaters, want er zijn in de stad vele skateparken. Dus het probleem van weinig skateplekken is ongeloofwaardig, maar je moet iets bedenken.

Het spel is net als het vorige deel volgepropt met pro’s die je uitdagen voor allerlei opdrachten. Die variëren van een potje skate tot een downhill race op de heuvels van New San Van. Gelukkig ligt de nadruk bij deze opdrachten meer op het behalen van een aantal punten, dan het maken van een specifieke truc. Meestal was het maken van een specifieke truc vaak moeilijk en leidde tot veel frustratie. Met de voltooide opdrachten behaal je sponsors en dus ook geld, waarmee je jezelf in een nieuw outfitje kan hijsen. Het gaat zelfs zo ver dat je skateparken kan kopen, waaronder die van Danny Way. Tevens is het één van je doelen om een groot skatepark voor de skaters te kopen.

Wie bekend is met het vorige deel weet dat je zelf je footage kan uploaden en zo de nodige respect kan winnen. Nu kun je ook je eigen spots uploaden om samen met je vrienden te checken. Je kan in de game namelijk voorwerpen slepen en draaien om zo je eigen spots te creëren. In het spel zijn voorwerpen verspreid die je ook voor bepaalde opdrachten nodig hebt.

Toch ben ik erg veel ingegaan op dit deel. Sommige mensen kennen het vorige deel misschien niet en weten niet waarom het vorige deel zoveel beter was dan Tony Hawk. In skate moet je je board namelijk bewegen met je joystick. Je bestuurt je voeten met de joysticks, niet zoals in Tony Hawk, door een bepaalde toetsencombinatie uit te voeren. Bij een ollie zal je de joystick naar beneden moeten bewegen en omhoog moeten gooien, net als in het echt. Door je knieën en loslaten om je board omhoog te krijgen.

In het vorige deel had je beschikking tot een rugzak waar alles makkelijk toegankelijk was. Dit is vervangen door menuutjes, die toch veel minder praktisch zijn en de realistische ervaring verslechteren. Toch is dit een kwestie van persoonlijke voorkeur. Tevens is de hall of meat uitgebreid, nu kan je op ieder gewenst moment jezelf laten vallen en een zeer pijnlijke val creëren.

Skate 2 wil ik geen volwaardig nieuw deel noemen. Dit spel is de volle mep niet waard, tenzij je fan bent van het eerste deel en niet kan wachten om het nieuwe deel zelf uit te proberen. Lopen is namelijk stukken prettiger en de nieuwe trucs geven net wat meer variatie. De hall of meat uitbreiding lijkt me volkomen nutteloos en het weghalen van de rugzak is jammer. Toch is de besturing net zo prettig als in het vorige keer.

Conclusie en beoordeling

Het lopen is een welkom verschijnsel en zal veel frustraties wegnemen. Toch mocht het lopen beter uitgewerkt zijn, want je personage loopt vreselijk. Naast die minimale vernieuwingen wil ik dit geen volwaardig deel noemen meer een opgepoetste versie, waar sommige foutjes zijn weggewerkt. We mogen wel blij zijn met die vernieuwingen, maar ze zijn minimaal en konden mogelijk gemaakt worden met een download. De bijkomstigheid van handplants en footplants geven weer wat meer variatie in het aantal trucs om uit te voeren. Ondanks de minimale vernieuwingen, is het toch een aanrader voor degene die weer is wat anders willen. De game biedt genoeg opdrachten, naast het hoofdverhaal, om je een tijdje zoet te houden.
8,3
Score
83
Score: 85
  • Pluspunten
  • Lopen
  • Handplants/footplants
  • Opdrachten
  • Graphics
  • Eigen spots creëren
  • Minpunten
  • Minimale vernieuwing
  • De manier van lopen
  • Verhaal

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren