1. Saints Row 2 (X360)

Saints Row 2 (X360)

Veel volwassenen hebben een hekel aan hangjongeren, ze worden door middel van allerlei manieren door de politie van de straat gehouden. De perfecte manier om ze van de straat te houden zou zijn om ze deze game cadeau te geven. Hier kunnen ze tenminste 'ongestoord' mensen lastigvallen.

Je begint je avontuur gelijk al niet zo best, je ligt inmiddels al een aantal jaar in coma en je hebt al die tijd op de ziekenboeg in de plaatselijke gevangenis doorgebracht. Je bent in het vorige deel namelijk verraden en bijna omgekomen bij een explosie. Vandaar dat je verminkt bent en dat geeft je de mogelijkheid om je personage helemaal naar eigen wensen aan te passen. Hier komen we gelijk al bij één van de sterkste punten van deze game. Je personage maken is erg uitgebreid en er zijn bijna geen grenzen. Je kan een vrouw met dikke borsten maken, een man met ietwat vrouwelijke trekjes, een man met overgewicht of je maakt simpelweg jezelf na tot in de kleinste details. Alles is mogelijk. Ook is het nu mogelijk om je personage onder andere verschillende gezichtsuitdrukkingen, complimentjes, beledigingen en verschillende vechtstijlen te laten hebben. Je kan zelfs je eigen stem kiezen. Dit zal Volition veel moeite en tijd hebben gekost aangezien alle complimenten, beledigingen en alle cut-scenes zes keer opnieuw ingesproken en ingeprogrammeerd moesten worden.

Als je personage er eindelijk naar jouw wensen uitziet is het tijd om de strijd aan te gaan met de bendes die jouw plaats in de tussentijd hebben overgenomen. Jouw bende, de 3rd Street Saints is inmiddels ook uit elkaar gevallen en aan jou is de taak om opnieuw bendeleden op te trommelen en de overige bendes uit te schakelen zodat jij weer kan heersen in Stilwater. Er zijn drie bendes met elk hun eigen stijl en verhaallijn. Zo zul je bij de Ronin met lange zwaarden, motoren en uzi\\\'s te maken krijgen en zullen ze strijden voor de trots van het oude Japan. Terwijl het bij de Samedi missies vooral om een bepaald soort drugs gaat. Voorafgaand aan ieder missie zul je ook nog een of meerdere cut-scenes te zien krijgen, waarin je rivalen op de meest humoristisch wijze helemaal gek worden.

Maar om deze missies te kunnen spelen zul je toch eerst je respectmeter moeten vullen. Dit kwam bij mij in het begin nogal raar over. Ik ben immers de leider van de Saints! Waarom moet ik dit doen? Je krijgt gelukkig voor veel van je acties wel respect, maar je zult tot in de eeuwigheid bezig zijn om op deze manier je meter op te vullen. Vandaar dat je allerlei activiteiten kunt doen, waarbij mensen je inhuren om hun (leuke) vuile klusjes op te knappen. Je kan sterren beschermen als bodyguard of de stad met een mestwagen (met mest) helemaal onder te spuiten en meer. Iedere keer als je de norm haalt kom je in een hoger level, waarbij het steeds moeilijker wordt en je steeds beter moet presteren.

De game speelt zich ook deze keer weer af in Stilwater welke ten opzichte van het vorige deel een flinke groei heeft doorgemaakt, zowel visueel als qua grootte. Maar hoezeer ik van deze game houd, moet ik toch zeggen dat hij niet perfect is. Hij is een stuk mooier dan het vorige deel, maar je zult niet van die momenten hebben dat je versteld staat van mooie graphics. De game draait uiteindelijk toch om de humor en de ervaring die je eraan hebt overgehouden. Hierdoor is het echter nog wel een beetje te overzien. Volition maakte in mijn ogen nogal een rare beslissing. Ze wilden de game ook naar het Nederlands vertaald hebben, helaas is dit totaal niet goed uitgewerkt en klopt de hele vertaling niet. Zo is "shaved head" vertaald naar "gescheerd hoofd", "you're smoked'' naar "je bent neergeschoten" en de maateenheid van alcohol wordt aangegeven in kilo's. Snel die game weer op Engels en doorspelen!

De humor van Saints Row 2 is erg goed. Een goed voorbeeld daarvan zijn de cut-scenes die aan het begin van iedere missie worden getoond, deze lieten me telkens weer lachen. Mede hierdoor keek ik erg uit naar de missies. Maar natuurlijk wil je die humor delen met je vrienden, vandaar dat er een uitgebreide online co-op in zit. Als jullie samen een paar missies of zelfs het hele spel spelen, dan wordt dat in het spel van beide spelers opgeslagen. Het kan nu dus zijn dat als iemand die nog maar net begonnen is, één van de laatste missies al heeft voltooid. Alhoewel je met zijn tweeën bent betekent dit zeker niet dat de game makkelijker wordt. De game past zich namelijk meteen aan op het moment dat je samen met je vriend Stilwater onveilig gaat maken. Er zullen dubbele vijanden zijn om neer te schieten en bijvoorbeeld bij de activiteit waarbij je een superster moet beschermen zullen er ook dubbel zoveel mensen zijn die aanvallen.

Naast deze toffe online co-op zit er ook nog een online multiplayer in. Deze bevat de standaard deathmatch en team deatmatch. Maar Volition heeft er toch nog een andere originele modus in weten te zetten genaamd ''Strong Arm. In deze modus is het aan jou en je team de taak.

om snel, zo veel mogelijk geld te verdienen. Dit doe je door met je team opdrachten te voltooien en onderweg tegenstanders neer te schieten. Wie aan het eind dan het meeste geld heeft verdiend wint.

Wachten voordat je een match kunt beginnen gebeurt altijd in een lobby en meestal is het maar een beetje saai en praat je een beetje met elkaar. Maar hier kun je tijdens het wachten spelers in bijvoorbeeld een sporthal alvast een kopje kleiner maken, of je speelt een rustig potje basketbal. Vervelen zul je je dus nooit in Saints Row 2.

Conclusie en beoordeling

Saints Row 2 is zeker een topper. De humor is zo goed en nog nooit heb ik een game gezien waar het verplicht was om zo te 'kutten'. Door deze sterke punten wil ik graag vergeten dat de game er niet goed uitziet.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Customisation
 • Humor!
 • Online co-op
 • Lobby\'s
 • Minpunten
 • Grafisch niet
 • sterk.
 • Nederlandse
 • vertaling klopt
 • voor geen hout

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hhhmmm.. klonk allemaal best vet maar aan het punt te zien valt het goed tegen..

 • Jammer, dat het zo tegen valt :(

 • Jammer, veel van dit soort spellen vallen toch tegen……

 • Jammer dat veel van dit soort spellen inderdaad niet bepaald goed zijn.

 • Vroeger op de megadrive was dat wel anders ^^

 • idd een tegenvaller

 • Weer een misser…

 • nee dank u…

 • No.

 • jammer, ik had er meer van verwacht.

 • _0_ Saai !!!

 • jammer, maar ik hou toch niet van basketbal games.

 • Lijkt me niet zo heel bijzonder.

 • Wat een ***game..

 • Afschuwelijk :(

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren