1. Call of Duty: World at War (Wii)

Call of Duty: World at War (Wii)

Op een zonnige dag in december besloot ik een gek te doen en kocht ik een Wii met het spel Call of Duty World at War, ik had de PS3 versie van zijn voorganger gespeeld en die was retevet maar dat is een ander verhaal en dat zullen jullie wel lezen in deze review.

Laten we met de deur in huis vallen. De gameplay waar ik zo veel van verwachtte met de Wii mote werkte niet goed, koegels komen simpelweg niet terecht waar ik dat wil. Als je iets te ver van de sensor-bar afzit is het helemaal een drama. Dus dit is geen game voor de gamer die lekker achteruit wil zitten en genieten van het neermaaien van talloze Jappen en Nazi's.

Ook de graphics zijn niet om over naar huis te schrijven. Het is blokkerig en er is weinig met de detail gedaan. Als ik dit vergelijk met de versies van de XBOX360 of de PlayStation 3 vraag ik me af of het limiet van de Wii misschien is bereikt.

Kom op Wii, dit kan je beter, toch?

Dat terzijde het is verhaal wel goed, ik zal niet te veel vertellen want ik wil niets voor jullie spoilen. Jij speelt met verschillende soldaten. Twee om precies te zijn. Één aan het oostfront en één aan het westfront.

Je doeleinde zijn om het paleis van de Japanse keizer te bestormen en natuurlijk in Nazi-Duitsland even lekker op het Reichstag te raggen.

Het moment dat je die Russische vlag op de Reichstag ramt voelt toch wel erg episch aan.

Er zaten in World at War heel wat leuke extra's, helaas bij de Wii-versie hebben ze die overboord gegooid, ook is er geen DLC te downloaden in tegenstelling tot de versies op de XBOX360 en PS3. Opnieuw een hint naar het plafond van de Wii? Zo is een van de grootste beloftes van de ontwikkelaars, de co-op mode eruit geknipt. Eeuwig zonde. De online modus die op de PS3 en XBOX360 ook niet optimaal werkt is hier helemaal een ramp. De lag verpest de hele ervaring, welke toch bij iedere Call of Duty cruciaal is. Want Call of Duty ademt multiplayer en als dit niet optimaal gebruikt wordt is het toch wel een smet op een geweldige spellenreeks.

Conclusie en beoordeling

Wat begon als een aankoop vol hoop en enthousiasme eindigde in een bijna traumatische ervaring van afschuw en teleurstelling. Is dit de ondergang van hardcore games op de Wii?
4
Score
40
Score: 40
  • Pluspunten
  • Verhaal
  • Setting
  • Er is een online modus..
  • Minpunten
  • Graphics
  • Weggelaten extra\'s
  • Die niet goed uit de verf is gekomen.
  • Besturing
  • Is op alle vlakken ondergeschikt aan zijn grote broers.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren