1. UFC 2009 Undisputed (PS3)

UFC 2009 Undisputed (PS3)

Als je mij vorig jaar deze tijd zou zeggen dat er een UFC game zou uitkomen, zou ik niet eens weten wat UFC is. Nu weet ik dat gelukkig wel! UFC 2009: Undisputed is een vette game die er vooral uitspringt, dankzij zn geweldige graphics! Bloed, zweet en tranen is een term die perfect bij deze game past!

In de Career Mode is het mogelijk je eigen vechter te maken, om daar vervolgens de ring mee in te stappen. Je kunt ook een aantal standaard vechters kiezen die al gestopt zijn. Ik denk dat de meeste mensen echter kiezen voor het maken van een eigen vechter, waaronder ik. Je bent al gauw een kwartier bezig met het maken van je eigen speler, omdat er zoveel dingen aan te passen zijn. Een aantal voorbeelden van aan te passen dingen zijn: Het gezicht, het lichaam, de haren (zelfs borstharen), de kleding (ook enkel- en scheenbescherming) en zelfs tattoos zijn aan te passen! Als je dit eenmaal gedaan hebt, ben je klaar voor je professionele carrière. In deze carrière moet je trainingen plannen, sparren, contracten tekenen, je spelers upgraden om beter te worden en natuurlijk..... VECHTEN! Hoe beter je wordt, hoe populairder je wordt en hoe meer mensen tegen je willen vechten, maar ook met je. Zo kun je een nieuwe sparringstrainer inhuren en nieuwe contracten tekenen. Dit maakt het speltype natuurlijk een stuk uitgebreider.

Dan nu over het vechten. Dit is echt briljant te noemen! Zodra je de ring instapt met je vechter, is het net alsof je er zelf staat. Het publiek leeft mee, de commentator schreeuwt de longen uit zijn lijf en in de pauzes word je nog even opgepept door je trainer en natuurlijk door de mooie dames! Iedere trap of stoot wat je uitdeelt, geeft je een kick. Iedere trap of stoot die je incasseert, frustreert je en motiveert je om nòg harder terug te komen! Een trap op het gezicht kan leiden tot een flinke snee, of een mooie wond. Dit maakt het nòg realistischer. Bij een lowkick, zie je je tegenstander eventjes terugdeinzen van de pijn en bij een trap achter het oor van je tegenstander, is een KO bijna onvermijdbaar! Mocht hij toch nog verder kunnen gaan en op de grond gaan liggen, is er de mogelijkheid om het na te trappen of slaan, of er bovenop te gaan zitten. Vervolgens kun je op de grond verder vechten. Je kunt dan een submission maken, zodat je tegenstander moet afkloppen en jij dus wint, maar je kunt ook blijven inslaan op je tegenstander, zolang dat hij KO gaat, of de scheids ingrijpt. Eén nadeel: Als de tegenstander op jou zit, moet je het rechter pookje blijven draaien wat soms vrij tot héél erg frustrerend werkt. Dit zorgt ervoor dat je wegdraait van je tegenstander en weer bovenop hem gaat zitten. Je kunt er dan ook voor kiezen om op te staan en weer staand verder te vechten. Dit laatste heeft mijn voorkeur.

Online is het eigenlijk hetzelfde verhaal en zijn er niet zoveel extras. Je kunt ervaringspunten krijgen en als je er genoeg hebt, ga je een level omhoog. Wel geeft het een extra kick om een tegenstander KO te slaan, waarvan je weet dat die door een levende persoon bestuurd wordt.

Conclusie en beoordeling

UFC 2009 Undisputed is een game die er vooral met zijn graphics bovenuit springt. Als jij het pookje draaien niet erg vindt en van vechten houdt, is UFC 2009 Undisputed echt iets voor jou!
7,3
Score
73
Score: 75
  • Pluspunten
  • Graphics,
  • Soepele besturing,
  • Career Mode.
  • Minpunten
  • Pookje draaien,
  • Wordt saai op en gegeven moment.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren