1. Need for Speed Undercover (PS3)

Need for Speed Undercover (PS3)

Ga me niet vertellen dat je nog nooit een racegame hebt gespeeld. Iedereen heeft wel is in een auto gescheurd en races gewonnen, of het nou echt een game voor jou was of niet. Eén van de grote raceseries is natuurlijk Need for Speed. Velen kennen deze nog van de grote straatraces, het pimpen van bakken, je kent het wel. Ongeveer ieder jaar word er een nieuwe Need for Speed aangekondigd en daarbij zijn de verwachtingen natuurlijk erg hoog. Deze moeten natuurlijk wel waargemaakt worden..

Je herinnerd je vast nog wel Need for Speed: Hot Pursuit 2. Deze game kwam uit voor de grote consoles van die tijd, en wat voor een spel was dat. Je racete en tegelijkertijd zat de politie je op de hielen. Supervet was dat en natuurlijk verlang je er naar terug. Met de aankondiging van Need for Speed: Undercover werd duidelijk dat er weer politie in voor kwam, maar het straatracen weg was. Dit zorgde voor veel twijfels, omdat er dan waarschijnlijk een verhaal in zou moeten. Een echt verhaal in een racegame? Inderdaad, dat belooft niet veel soeps, maar we moesten maar hopen. EA: BlackBox heeft ervoor gezorgd dat wanneer je het schijfje in je console stopt, je meteen met open mond zit te kijken naar het introfilmpje. Het ziet er enorm vet uit, net als alle trailers die uitgegeven waren.

In deze Need for Speed speel je als Mr. X (huh?) en zit je bij de politie van Tri-City. Er zijn ongelooflijk veel racers, en dat is natuurlijk niet helemaal zoals het hoort. Daarom ga je undercover en moet je al deze bendes oprollen. Dit doe je door hun vertrouwen te winnen, oftewel, je moet laten zien dat je goed kan racen. Deze hele operatie is verschrikkelijk geheim en daardoor weet de rest van de politie er niks van. Hierdoor krijg je alsnog de politie op je hielen wanneer je op volle snelheid over de snelweg raast. De politie krijg je vooral achter je aan wanneer je een opdracht moet doen. Dit is meestal een auto stelen en die naar een punt brengen, hierbij krijg je echt het hele korps achter je aan. Misschien denk je wel dat je hier erg lang mee bezig bent. Helaas, de game is ongelooflijk kort.

De politieachtervolgingen was iets waar naar uitgekeken werd. Je zal dan ook vaak achtervolgd worden, dus dan moeten die achtervolgingen wel goed zijn. Je bent het uiteindelijk helemaal zat als je weer de politie ziet verschijnen. Hierdoor zit je als een gek te vloeken en moet je die politie maar weer gaan uitschakelen. Dit doe je met behulp van buizen, boomstammen en weet ik veel wat er nog meer was. Je rijd tegen iets aan en dan vallen de voorwerpen boven op de politieauto’s. Tenminste, dat is de bedoeling. Dit werkt totaal niet, want je ziet dat de politieauto allang voorbij is, maar toch staat er op je scherm dat de politieauto is uitgeschakeld. Jijzelf kan niet geraakt worden door deze voorwerpen, sterker nog, ik lag eronder en de politieauto’s waren voorbij en ik kon lekker doorrijden. Foei, EA!

Natuurlijk zitten er zoals in elke Need for Speed wel weer erg veel vette auto’s. Audi R8, Porsche, Bugatti, Lamborghini en noem ze maar op. Deze auto’s zijn ook erg mooi nagemaakt. Dit is dus erg goed gedaan, maar je wilt natuurlijk ten volle van deze auto’s genieten. Daarom ga je zo snel mogelijk naar de snelweg, houd de rem in en geeft alvast gas. Je laat de rem los en ziet je auto vooruit scheuren. Na een paar seconden is dit alweer voorbij. Je kijkt op je kilometerteller en ziet staan: 270 km/u. Je kijkt nog is naar je scherm en ziet je auto rijden alsof het een slakkengangetje is. Dit is natuurlijk erg jammer, omdat je snelheidsgevoel helemaal weg is. Hierdoor is het racen meteen veel minder leuk en het hele idee van racen is toch wel dat het leuk en snel is.

De game ziet er voor de rest wel erg mooi uit, de graphics is dus weer een pluspunt. Alles ziet er opzich prima uit, zoals het hoort. Dit zorgt ervoor dat de auto’s er nog mooier uitzien, maar dan is het wel jammer dat het lijkt alsof je in een slakkenauto zit. Nou dan zal de framerate ook wel erg goed zijn. Helaas, deze is echter dramatisch en dan overdrijf ik niet. Je ziet elke keer wanneer je de bocht omgaat nog wat gebouwen verschijnen en als je dichterbij komt details erbij komen. Je zit dan dus echt met open mond te kijken. Van afschuw natuurlijk.

Elke goeie game van tegenwoordig heeft wel een multiplayer. Goddank doet deze Need for Speed daar ook weer aan mee, maar alleen online. De game heeft geen splitscreen en dat is natuurlijk erg jammer. Online is de game best leuk, je kan, zoals je dat vroeger op het schoolplein noemde, politie en boef spelen. De boeven moeten geld zoeken door een gedeelte van de stad en dit naar een punt brengen. De politie moet weer de dieven tegen houden, maar het leuke is dat je de ene keer politie bent en de andere keer dief. Dit doe je met een team van vier personen en is dus erg leuk om te doen. Het standaard racen zit er ook weer in, maar dan vraag ik me af waarom er in godsnaam dan geen splitscreen in zit.

Conclusie en beoordeling

EA wou met Need for Speed: Undercover teruggaan naar de oude stijl van Hot Pursuit 2. Met de leuke politieachtervolgingen moest deze game erg goed zijn. Helaas werkt dit totaal niet. De achtervolgingen zijn kut te noemen, maar wel leuk dat het erin zit. Wel zit er een online multiplayer in en is het splitscreen weggelaten. De graphics zijn wel goed, in tegenstelling tot de dramatische framerate. Met de gave auto's die erin zitten zul je geen plezier beleven omdat het lijkt alsof je zo sloom gaat. Zo kan ik nog wel doorgaan, maar het komt erop neer dat deze game van mij een mager cijfer krijgt.
6,3
Score
63
Score: 65
 • Pluspunten
 • Multiplayer..
 • Politieachtervolgingen..
 • Graphics
 • Aanbod van auto\'s
 • Minpunten
 • Maar geen splitscreen
 • Die erg kut zijn
 • Framerate
 • Geen snelheidsgevoel
 • Verhaal

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Viral marketing for the win :D.

 • Viral marketing for the win :D.

  Idd!

 • Ben benieuwd!

 • laat maar komen :-)

 • komt er wel;) Killer Instinct is heel populair. zouden wel gek zijn als ze geen nieuwe maken;)

 • Ik ben zeker een voorstander van een sequel op Killer Instinct Gold. Naar mijn mening zijn er geen vettere combo's / finishers geweest als in Killer Instinct. Rare….niet raar doen en gewoon die game uitbrengen.

 • Akkoord.

 • Met een arcade-perfect Killer Instinct 1 en 2 zouden ze mij al een heel groot plezier doen.  De afbeelding rechts is van de eerste Killer Instinct en de andere van 2. Het was van de artwork van de desbetreffende games.

 • ehhh 3D = D eath, D estruction, D oom.  Dus niet zo gek toch om dat in de titels te hebben. NNN is toch zeker ook Ninety Nine Nights

 • Gewoon afwachten.

 • oh ja die goeie oude tijden :D

 • Deeltje 1 heb ik nog voor SNES :D

 • hip

 • Oh god wat hield ik van Killer Instincts 1 voor de SNES, geweldig!

 • edit:

  oh dat werd al gezegd XD sorry.

 • ik heb m geloof ik ok gehad maar kan me er zeer weinig van herinneren……..maar nu weet ik t mischien weer was er toen dr tijd geen level waarbij je op een brug kon vechte en een carracter met ijs armen???? ik hoor t wel gr john

 • wie zegt trouwens dat deze game op de 360 uitkomt, het kan net zo goed zijn op ps3 of wii, rare is de ontwikkelaar ok, maar als ik het allemaal zo hoor dat ze nu ook Ds games maken zullen ze misschien ook wel op andere platformen richten.

 • chicco lama: Goed gezien, had er niet op gelet! :-)

 • hebben jullie de kerstkaart van Rare van vorig jaar gezien?

  daaruit kon je ook al opmaken dat er een KI3 aan zat te komen

  en dat van 3D is typische Rare humor, dat slaat natuurlijk niet terug op 3 dimensies, maar op Death Destruction Doom -.-' :P

 • ehhh 3D = D eath, D estruction, D oom.  Hehe, zit wat in! xD  Lijkt me sowieso wel relaxed, een nieuwe Kiler Instinct.

  Veel plezier mee gehad op die goeie ouwe SNES :DPlaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren