1. Resistance 2 (PS3)

Resistance 2 (PS3)

Vandaag de dag leven we nog steeds in 2009 en wachten we op de goede games die nog gaan komen. Tijdens dit wachten, zitten we natuurlijk niet stil en spelen we volop andere nog steeds leuke games. Toen de exclusieve game Resistance: Fall of Man bij de launch van de Playstation 3 glinsterde, werden vele van jullie geraakt door zijn verpletterende actie van de singleplayer en supervette online multiplayer mogelijkheden, waarmee je zelfs met 40 man elkaar lekker kon afschieten. Helaas waren er ook een paar kleine minpuntjes aan de game, maar toen kwam Insomniac Games met Resistance 2!

Het verhaal gaat verder waar Resistance: Fall of Men stopte. Je kruipt weer in de huid van Nathan Hale, die ook dit maal zijn confrontatie met de Chimera niet uit de weg gaat. Je komt tijdens je missie om de Chimera te verslaan terecht in verschillende omgevingen van San Francisco tot aan Ijsland. Het spel bevat veel verschillende wapens hebt, die allemaal ook nog eens een 2de vuurstand hebben waardoor je jou eigen speelstijl kunt ontwikkelen. Verder kom je in het spel ook gigantische hoofdbazen tegen waarbij je soms al je munitie op moet neerknallen en soms een strategische aanpak nodig hebt om hem te kunnen verslaan.

Over singleplayer van de game kan je redelijk tevreden zijn. Er zijn veel verschillende levels, waarbij je soms tegen een enorm leger van Chimera moet vechten. Dit zorgt echt voor geweldige actie en dan hebben we het nog niet gehad over de epische hoofdbazen. In het spel zijn er op het eind van verschillende levels een soort van hoofdbazen, waarbij je meestal zelf maar moet uitzoeken, hoe je dat monster neerkrijgt. De intelligentie van de Chimera zeer redelijk. Ze rennen soms als dolle honden naar je toe, om je vervolgens helemaal neer te knallen en soms proberen ze je vanuit een dekkingsplaats te raken. Je zult je nooit eens even lekker rustig achter een hoekje kunnen verstoppen in de hoop dat ze weggaan. Hoewel dit soms tot frusterende momenten kan leiden (zeker op het moeilijkste niveau), zorgt dit er wel voor, dat het spannend blijft en dat je niet iedere keer weet wat de vijand gaat doen.

En dan is er nog een geweldige online mogelijkheid, waarbij je kan kiezen uit een gewoon doodsimpel potje deathmatch of uit supervette Co-op. Dit laatste vind ik persoonlijk ontzettend leuk om te spelen. Je gaat met andere mensen of met je vrienden eens lekker samen tegen de Chimera vechten. Je hebt een party van maximaal 8 mensen, waarbij iedereen uit 3 verschillende personages kan kiezen. Allereerst heb je een standaard soldaat, je hebt een dokter en je hebt ook nog een special-ops (geeft munitie). Je krijgt dan op je laadscherm een missie te zien, die jij met jou medespelers moet voltooien. Het leuke eraan is dat de Chimera ook verschillende rangen hebben. Je hebt een gewone Chimera, een 1 ster Chimera, een 2 sterren Chimera en zelfs een 3 sterren Chimera. Hoe meer sterren het monster heeft, hoe meer kogels hij zal verdragen en hoe meer schade hij zal toebrengen.

Om de speelduur van het spel ontzettend te verlengen, is er een experience systeem. Met dit systeem speel je naarmate je meer xp hebt verdient, enkele beloningen vrij. De beloningen zijn verdeeld in de 2 online mogelijkheden. In Co-op zul je ondere andere sterkere en handige wapens en outfits krijgen en in de multiplayer zul je verschillende kledingstukken krijgen, waarmee je zelf je speelbare personage kan aanpassen. Met dit experience systeem is het ook mogelijk om levels omhoog te trainen. Zo kan je in Co-op alle 3 de speelbare personage’s tot level 30 trainen en in de multiplayer kan je zelf ook je personage tot level 30 trainen. Dan heb je ook nog een algemene rank waarbij je level 60 kan bereiken dat verdeeld is over de singleplayer, Co-op en de multiplayer. Natuurlijk zijn er net als in Resistance: Fall of Man ook weer lintjes medailles en in de singleplayer weer de intel-documenten te verdienen.

Conclusie en beoordeling

Resistance 2 is een fantastische game, die ik iedereen die van een actie houd toch eigenlijk wel zou kunnen aanraden als een must-have. De singleplayer is niet geweldig, maar zeker de moeite waard om een keertje uit te proberen. Online Co-op is echt fantastisch en je hebt ook nog gewoon de mogelijkheid om een gewone deathmatch te spelen. Kortom: Resistance 2 is een top game!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Grote aanbod van wapens
 • Geweldige actie
 • Grafisch past het perfect bij de game
 • Online Co-op
 • Speelduur
 • Experience systeem
 • Minpunten
 • Singleplayer niet Co-op te spelen
 • Verhaal had pakkender gemogen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • tja, ik weet niet hoor, dat hele Wii-Ware. Ik heb mijn Wii-geheugen nu al vol met al die VC-games (19 stuks) dus zal ik er erg weinig gebruik van maken. Bovendien vind ik games die voor Wiiware zijn aangekondigd allemaal nogal… hoe zeg ik dat.. \"amateuristisch\"?  Voor XboxLive arcade download ik ook bijna nooit 'nieuw gemaakte' spellen, alleen oude klassiekers.

 • tja, ik weet niet hoor, dat hele Wii-Ware. Ik heb mijn Wii-geheugen nu al vol met al die VC-games (19 stuks) dus zal ik er erg weinig gebruik van maken. Bovendien vind ik games die voor Wiiware zijn aangekondigd allemaal nogal… hoe zeg ik dat.. \"amateuristisch\"?

  Wiiware is een plek waar ook indiedevvers hun games op kwijt kunnen. Dit heeft niets met amateurisme te maken. Kijk maar eens naar LostWinds of World of Goo. Beide games zijn met een klein budget gemaakt en doen zeker niet onder aan XBLA games.

 • Ik denk dat een hoop WiiWare-titels professioneler zijn opgezet en misschien zelfs leuker zijn dan de gemiddelde 'shovelware' voor de Wii. Dat geldt zeker voor LostWinds: daar kunnen de heren bij al die geldbeluste ontwikkelstudio's nog een puntje aan zuigen.

 • 'nieuwe' XBLA games sucken ook… ;)

 • 19 games?! Ik heb er 6 en in mijn vriendenkring wordt dát al als veel beschouwd. :P

 • Je kan VC games kopieren naar een SD kaart of gewoon verwijderen en opnieuw downloaden… zelfde geld voor Wiiware games I geuss. Ik hoop wel dat Nintendo met iets komt waardoor je VC games ook via de SD kaart kan opstarten… of een geheugen vergroting, maar een SD kaart is makkelijker.

 • Al die kleine VC en Wiiware games spreken mij niet echt aan, ik hou meer van de grotere volwaardige games.

 • Lol….. het eerste deel moet nog uitkomen xD

 • Niet verwonderlijk eigenlijk. LostWinds heeft duidelijk wat moeite gekost en zal waarschijnlijk (hopelijk) het ook wel redelijk doen, gezien het een principe is wat goed bij de Wii(mote) past.

 • Ik zie wel wat het wordt

 • Oke, fijn om te weten. That's all.

 • Eerst maar het eerste deel spelen, maar het is altijd mooi als er opvolgers komen. LostWinds spreekt me trouwens het meest aan van alle WiiWare-spellen. Heb Zack & Wiki gespeeld en dat is erg leuk en Zelda: Ocreana of Time (sorry als de naam niet helemaal goed is) gisteren ook gedownload. LostWinds wordt vaak in combinatie met deze namen genoemd, dus dat zal leuk worden! :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren