1. Drakengard: Het verhaal en personages

Drakengard: Het verhaal en personages

Square Enix, bekend van de succesvolle Final Fantasy serie, bracht onlangs Drakengard voor de PlayStation 2 uit, waardoor InsideGamer deze week dan ook in het thema staat van Drakengard.

In een fantasievolle wereld waar draken nog steeds leven, staan twee grootmachten pal tegenover elkaar. Aan de ene kant heb je het machtige Keizerrijk en aan de andere kant het Verbond, welke is ontstaan door een samenwerking van diverse naties. Het Keizerrijk was eerst ook lid van het Verbond, maar hunkerend naar meer macht hebben zij hun binding met het Verbond verbroken en zo de vrede van de gehele wereld op het spel gezet.

Het Keizerrijk wil namelijk de macht over een Godin krijgen, een Godin die ervoor zorgt dat er vrede en harmonie is. Het Verbond is de beschermer van de Godin en doet alles om ervoor te zorgen dat het Keizerrijk zal falen in hun missie. Tot dusver waren beide grootmachten gelijk in kracht en strijd, maar nu heeft het Keizerrijk demonen en andere duistere wezens opgeroepen en in de strijd gegooid, waardoor het Verbond een serieus probleem erbij heeft gekregen.

Caim:

De hoofdrolspeler uit het spel is Caim, een 24-jarige prins van een koninkrijk dat verloren is gegaan aan draken die onder de macht van het Keizerrijk stonden. Om zijn zuster Furiae en zichzelf te redden doet Caim het laatste wat hij zou willen doen: hij offert zijn stem op om een pact met de Red Dragon aan te gaan. Caim is in de veronderstelling dat de draken zijn ouders waarschijnlijk hebben vermoord. Verbitterd door het harde leven als een soldaat van het Verbond wil hij zijn zuster redden en wraak nemen, maar in alles wat hij doet blijft het een strijd tegen zijn eigen innerlijke woede.

Red Dragon:

Deze nobele vrouwelijke, doch arrogante wezen is gestuurd door de Goden, om iedereen die te zwak is om het leven te verdienen te vernietigen. Zij is erkend als de meester van de Natuurlijke wereld door alles en iedereen. Met haar ongelooflijke leeftijd van tienduizend jaar moet ze iets doen wat ze nooit heeft willen doen: ze moet haar haat jegens de zwakkeren opzij zetten om haar eigen leven te redden. Dit doet ze door een pact te sluiten met Caim.

Furiae:

Een negentienjarige prinses die verloofd was met Inuart en altijd beschermd werd door haar broer Caim. Dit alles is veranderd toen bekend werd gemaakt dat zij de nieuwe Godin moest worden. Wanneer het kasteel waar zij leeft aangevallen wordt kan ze niets meer doen dan bidden en wachten op de verlossing door haar broer.

Inuart:

Verloofd met Furiae en altijd gebukt onder het feit dat hij zich altijd zwakker voelde dan haar broer Caim, leefde Inuart een gelukkig leven. Zijn specialiteiten zijn zingen en op de harp spelen, maar hij heeft meer zwakke dan sterke kanten. Wanneer blijkt dat Furiae de nieuwe Godin wordt stort zijn wereld in elkaar.

Verdelet:

Deze 72-jarige oude kerel is aangewezen om de Godin te beschermen, ook al kost dit zijn leven. Hij is een machtige en zeer invloedrijke leider binnen het Verbond, omdat hij niet onder direct militair bevel staat. Maar wanneer puntje bij paaltje komt, dan komt zijn zelfzuchtigheid en zelfbehoud naar boven.

Leonard:

Een man die het liefste gevechten uit de weg gaat en een man met innerlijke vrede in zijn hart. Maar toch knaagt de dood van zijn broers aan hem, hij voelt zich verantwoordelijk daarvoor. Het wezen de Fearie dwingt Leonard een pact aan te gaan, helaas voor Leonard doet dit pact meer kwaad dan goed voor zijn zwakheden.

Arioch:

Deze elf heeft haar man en kinderen verloren door toedoen van het Keizerrijk, waardoor ze helemaal gestoord is geworden. De enige reden waarom ze bestaat op de wereld, is om haar gestoorde lust om te moorden te stillen.

Seere:

Deze zesjarige jongen wordt zo liefdevol behandeld door zijn moeder dat zijn tweelingzus dit niet accepteert. Gevuld met wroeging over dit punt kan hij elke marteling ondergaan. Het wezen waar hij een pact mee heeft gesloten ziet hij als een vriend.

Tot zover een korte introductie met de spelers uit het Drakengard universum. Later deze week volgt het eindoordeel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Dit is een achtergrond artikel, geen recensie. Die volgt nog wel. Ontopic: niet mijn spel

  • lelijk spel met nog lelijkere combat, echt leuk spel op paier maar ze hebben er niet echt iets goeds van gemaakt

  • gamer.nl heeft ook al een tijdje een thema rond drakengard en die worden ervoor betaald om zo'n thema te doen. Geld dat ook voor ig?

  • leek me eerst wel vet.. maarjah nu..

  • maar wat boeien die hoofdpersonen ook.. die vindt je toch wel in het spel

  • Ik heb heel veel mags en sites gelezen die het spel erg magertjes vonden. Onwijs hetzelfde en heel saaie gevechten. Wat ik erg jammer vind aangezien het verhaal de filmpjes subliem schijnen te zijn.

  • ik weet niet wat jullie ervan vinden, boeit me ook niet, ik vind het vet!

  • Ik heb hem ook en ik moet zeggen dat het na een tijdje idd wel gaat vervelen. Beetje rondrennen en rondhakken, af en toe wel leuke stukkies zoals op die draak, maar daar blijft het bij.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren