1. Naruto: Ultimate Ninja Storm (PS3)

Naruto: Ultimate Ninja Storm (PS3)

Aangezien ik nooit iets als passende inleiding weet te verzinnen, vertel ik maar iets, vanuit mijn perspectief gezien, over ‘Aziaten.’ Wie ziet nou eigenlijk het verschil tussen Chinezen en Japanners? Vanuit een ‘non-gedetailleerde’ hoek bekeken, zie ik zelf bijna geen verschil tussen de oosterse medestrijders. Bestudeer maar eens aandachtig een foto van het centrum van Tokyo. Hoogstwaarschijnlijk zie je, als het een normale doordeweekse dag is, honderden zoniet duizenden zwartbehaarde mannen/vrouwen in alledaags geklede pakjes, als de ‘pakjes’ tenminste te zien zijn. Maar de Aziaten zullen op hun beurt ons waarschijnlijk ook niet uit elkaar kunnen houden, alhoewel mij dat bijna onmogelijk lijkt. Toch blijf ik van mening dat er op het eerste gezicht niet veel verschil te zien is. Gelukkig zal je daar bij Naruto: Ultimate Ninja Storm geen last van hebben.

Naruto is zowel hier als in Azië bekend, alhoewel er menig Europees zal zijn die nog nooit van de herkenbare doch lastig te onthouden naam gehoord heeft. Voluit geschreven heet deze geelharige jongeman dan ook: Naruto Uzumaki. De met Dragonball-Z vergelijkbare serie vertelt een verhaal waarvan mij niet veel bekend is. Sterker nog, zonder deze game zou ik niet van het bestaan van dit kleine kereltje afweten. Daarnaast wordt het verhaal ook niet echt duidelijk gemaakt tijdens het spelen van de game, wat op den duur best jammer is. Uit de game blijkt dat jij een ninja in opleiding bent en naarmate je verder komt, moet je ‘ninjutsu’ examens doen doormiddel van gevechten. Dan gebeuren er allerlei dingen die je moet klaren of oplossen waardoor je ook weer sterker en sneller wordt. Uiteindelijk komt er nog iets over ‘The Third Hokage’ wat blijkbaar een soort ‘superninja’ was die de stad en de personen daarin beschermd(e). Jij, een naïeve toch humoristische ninja, moet zijn plek innemen en de stad (Leaf Village ofwel Konoha) beschermen tegen het kwaad. Tenminste, dat is wat ik kan opmaken uit het verhaal van deze game. Over het algemeen is het verhaal dan ook niet echt te begrijpen, althans, voor personen die de manga en/of animé niet volgen.

Konoha is dus de stad die jij moet gaan beschermen tegen het kwaad. Deze stad maakt de game gedeeltelijk een ‘Sandbox’ game. Je kan namelijk vrij door de stad heen slenteren, rennen of springen. Rennen en slenteren spreekt voor zich, maar dat springen heeft hier toch een aparte betekenis. Soms is het de bedoeling om op gebouwen te springen om zo het gene te doen wat je van plas was. Aangezien dit kleine ‘aapje’ meters hoog kan springen, kom je overal makkelijk op. Wat het natuurlijk makkelijker maakt om op verschillende plekjes te komen. Normaal vind ik Sandbox games helemaal top, maar aangezien het Free Roaming gedeelte niet de basis is van de game, merk je wel dat de makers er niet zo heel veel aandacht aan besteed hebben. Natuurlijk is het top dat ze dit er sowieso in verwerkt hebben, wat ik dan ook gelijk als pluspunt zie, maar desondanks is er niet veel bijzonders aan. Het stadje is klein, ‘leeft’ niet en er is nauwelijks mate van verscheidenheid te ontdekken. Alles lijkt op elkaar, waardoor het vrij rondlopen nogal saai wordt.

Het is vanzelfsprekend dat bovenstaande alinea niet het hele spel vormt, bij lange na niet. De vrijheid is nog maar het topje van de ijsberg. Het gaat er voornamelijk om, om naast het Free Roamen, missies te doen. Nu moet je dit niet zien als missies zoals bij James Bond of iets dergelijks, maar meer in de vorm van gevechten of problemen van mensen oplossen. De categorie ‘gevechten’ valt meer onder de ‘hoofdmissies,’ waarop automatisch de categorie ‘oplossen van problemen’ onder de ‘zijmissies’ valt. Het spreekt dan ook voor zich dat de gevechten van meer belang zijn, alhoewel je zonder die zijmissies niet ver zult komen. Wat ik erg fijn vind hieraan is dat je sowieso niet in één keer het hele spel uit zult spelen. Dit zorgt ervoor dat je doormiddel van bijvoorbeeld ingrediënten verzamelen, mensen helpen met trainen of verstoppertje spelen met een klein kind, geleidelijk in ‘rang’ omhoog gaat. Waarmee er nieuwe hoofdmissies vrij gespeeld kunnen worden.

Zoals ik al zei bestaan de hoofdmissies merendeel uit gevechten. Bij een vecht game moet het vechten logischer wijzer wel uitstralen, wat het hier naar mijn mening zeker doet. De met (alweer) Dragonball-Z vergelijkbare ninja karateachtige, maar toch onrealistische (wat zeker geen minpunt is in dit geval) vechtstijl die je hier kan beoefenen is meer dan geslaagd. Hoe vermakelijk het wel niet is om met wat snelle bewegingen de tegenstander te snel af te zijn, hem helemaal in elkaar te rossen en hem af te maken met een ‘Ultimate Ninjutsu.’ Gewoonweg g-e-w-e-l-d-i-g! Tenminste, zo voelt dat. Men weet dat gevoel een belangrijke rol speelt bij alles wat men doet, zelfs bij deze game krijg ik het gevoel van macht en snelheid… onbeschrijflijk. Ik weet niet hoe ze het geflikt hebben, maar iedere keer als ik naar iemand toe ‘vlieg’ en hem in elkaar ram krijg ik een gevoel van opwinding of iets dergelijks. Al helemaal wanneer ik mijn Ultimate Ninjutsu gebruik; het gevoel dat ik krijg als je ziet dat Sasuke (één van de personages) zichzelf oplaad, het gevoel wanneer je ziet dat zijn hand begint te gloeien als één grote stroombal, het gevoel wanneer je ziet dat hij als een atoombom bij zijn tegenstander inslaat… Om je vingers bij af te likken zo heerlijk.

Jullie hebben hoogstwaarschijnlijk twee namen voorbij zien komen, namelijk Sasuke en Naruto Uzumaki. Het zou wel heel erg onprofessioneel zijn als dit de enige twee personages waren, gelukkig is dat ook niet zo. Er zijn namelijk opgeteld 25 speelbare personages, waaronder Sasuke en Naruto. Het is ook mogelijk om met meisjes/vrouwen te spelen, waar ik eerlijk gezegd niet veel aan vind. Misschien komt het door mijn vooroordeel over vrouwen, maar ze voelen sloom aan, lijken veel slapper en spelen gewoon niet fijn. Ook kan je de legendarische Third Hokage vrijspelen. Jammer genoeg is hij gewoon precies hetzelfde als alle andere personages (qua sterkte), want het zou natuurlijk niet eerlijk zijn. Misschien is het ook maar beter dat er geen één personage boven alle anderen uitsteekt.

Wanneer je het spel hebt uitgespeeld, en je zo ook gelijk alle personages hebt vrijgespeeld, is er eigenlijk niet veel meer te doen. Normaal zou men dan gewoon verder ‘vechten tot de dood’ in de online multiplayer, maar dat gaat moeilijk worden. Er is namelijk geen online multiplayer. Waarom dit er niet is weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat het eeuwig zonde is. Online geeft voor een grote groep gamers toch echt de doorslag. Zonder online zou bijvoorbeeld Resistance 2 ook snel saai worden. Maar, er is nog hoop. Ze hebben namelijk wel een offline multiplayer. Waardoor je alle 25 personages nog uren en uren tegen je beste vriend kunt gebruiken!

Conclusie en beoordeling

Naruto: Ultimate Ninja Strom is een game die te vergelijken is met Dragonball-Z, waarbij ik wel moet zeggen dat Dragonball-Z het bij lange na niet haalt in vergelijking met Naruto. Dankzij de geweldige setting, visuele stijl en de spectaculaire gevechten is deze game beter dan ik had verwacht. Eindelijk is er (voor mij) weer eens iets anders dan eeuwig dat Dragonball-Z blijven spelen. Het blijft jammer van de minpuntjes, maar niet alles/iedereen kan perfect zijn. Daarom geef ik deze game vol trots een 7,5!
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Free Roaming in ‘Leaf Village’ …
 • Spectaculaire (eind)gevechten
 • Gameplay
 • Offline multiplayer
 • Visuele stijl
 • Personages
 • Minpunten
 • de ‘dode’ stad
 • Nadat je het uitgespeeld hebt, is er niet veel meer te doen
 • Ontbreken van online modus
 • Verhaal ?!?

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zo kan je meer informatie aan je profiel toevoegen en zal er ook automatisch meer over je speelgeschiedenis in je profiel staan. Ook zal het na de update mogelijk zijn om spellen van je gamercard te verwijderen, dit kan echter alleen als je nog geen punten in het spel hebt gehaald.  Jeej!

 • jeeeuuuyy

 • chilll :D

 • 5. Introduce a group chat (4) for Private Chat and conferences through Video Chat.  jullie hebben de belangrijkste weggelaten in het nieuwsbericht!

  Kijk dan hoe LAUW!!!!!

 • de mogelijkheid om (enkel onbeveiligde) media op je Xbox 360 te zetten vanaf externe harde schijven en computers  Dat zou echt onzettend chill zijn!

 • Inderdaad, eindelijk private chat met meer dan 1 persoon :D.

 • doen ze expres uitlekken, *** micorsoft.

 • 14. Option to change text colors on guide to better contrast some backgrounds.

  ook handig!

  16. Language improvements.

  misschien een keer nederlands?

 • laat update maar komen :P

 • eindelijk al die crapgames uit m'n lijst verwijderen

 • T zal precies gene vette worden met die update, tja wat goed is moet je niet verprutsen natuurlijk.

 • Kleine, maar wel handige update volgens mij voor de 360.

 • JAAAAAAAAAAAAAAAH eindelijk Group Chat

  Dit wordt een dikke update XD

 • Aan de media-functies van de Xbox 360 zal Microsoft ook het een en ander toevoegen. De meest interessante hiervan is de mogelijkheid om (enkel onbeveiligde) media op je Xbox 360 te zetten vanaf externe harde schijven en computers, in het verleden was dit alleen mogelijk vanaf CD’s.  Keek een halfjaar geleden (bij aanschaf van de 360 ) al raar op dat het uberhaupt niet kon. Nogal irritant om er steeds je MP3 erin te laten zitten.

 • Beetje Sony na doen met de motion sensor en group chat.

 • Juist! Flink updaten dat word echt chill

 • Ik zie een paar mooie dingen, maar ook nog wat irritante of dingen die nergens op slaan, we zullen zien..

 • @ Sony-Master.  LOL, beetje Sony nadoen? Ten eerste kwam Nintendo met het idee van motion sensor, en Sony heeft group chat niet uitgevonden ofzo :P. Ik bedoel, je gaat ook niet verwijten dat BMW Renault na doet omdat BMW ook 4 wielen onder hun auto schroeft…  Daarnaast zie ik aan de verkoopcijfers van de PS3 geen reden om iets van hun na te doen, *kuch* online *kuch*


 • omg, nu pas het verwijderen van games van je gamercard, na meer dan 2 jaar pas.  ik werd er niet goed van dat alle xboxlive arcade demo's in die lijst bleven staan.  mooi voor de xbox360 eigenaren (zelf heb ik nu alleen nog een PS3)


 • zitten erg handige en leuke toevoegingen tussen hoop dat hij snel komt

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren