1. Super Mario 64 DS (NDS)

Super Mario 64 DS (NDS)

Allemachtig, wat is het lang geleden. Super Mario 64 kwam uit op de Nintendo64 die velen zich nog herinneren. Het rare spelcomputertje werd door vele gamers platgespeeld, waarvan vele gamers later op een Playstation 3 of een Xbox360 uitkwamen. Super Mario 64 was het leukste spel dat ik in die tijd ooit heb gespeeld, het was zelfs een 3D spel! Maar helaas ging mijn Nintendo64 kapot, en kon ik nooit meer genieten van Mario die Bowser ging verslaan in het kasteel en sterren verzamelde. Ik was dus natuurlijk dolblij toen Super Mario 64 uitkwam. Huh? Alweer? Ja, maar deze keer op de Nintendo DS!

Deze keer is Mario niet alleen, en begint de game met Mario, Luigi en Wario. Dit is een erg leuke toevoeging, omdat je vaak met verschillende personages zal gaan spelen. Deze drie figuurtjes gaan naar het kasteel van prinses Peach, die je je misschien ook nog wel herinnerd van onze Nintendo 64. Ze gaan naar het kasteel om een lekker stukje taart te eten met de prinses, maar dit loopt erg anders dan verwacht. Bowser neemt onze grote vrienden gevangen en dan zit je even met open mond te kijken naar je scherm. Wat staat me in godsnaam te wachten in deze game, als Mario gevangen genomen is? Al gauw zie je Yoshi op je DS verschijnen. Nog verbaasder dan dat je al deed kijk je naar je scherm. Met onze groene vriend begin je aan deze game, en je word meteen getrakteerd op wat de DS allemaal kan. Natuurlijk speel je niet de hele game met Yoshi en moet je uiteindelijk alle andere personages vrijspelen.

Yoshi kan niet meteen Mario, Luigi en Wario vrijlaten, omdat Bowser alle sterren heeft gestolen die het kasteel bewaakten. Deze sterren moet je terugvinden achter de schilderijen in het kasteel. Ja, de schilderijen. Misschien weet je dat ook nog wel, wanneer je in een schilderij springt kom je in een totaal andere wereld terecht. Hier heb je dezelfde rare wezens als op de Nintendo64 die je kan doden, zodat je munten krijgt. Er zijn meestal ongeveer zeven sterren in één level. Deze sterren kan je verdienen door rode munten te verzamelen, een soort eindbaas te verslaan en zo zijn er nog vele andere mogelijkheden. Degenen die Super Mario 64 op de Nintendo64 hebben gespeeld, zullen dit allemaal bekend voorkomen. Eigenlijk is alles exact hetzelfde als vroeger, behalve dat Luigi, Wario en Yoshi in de game zitten.

De graphics van de Nintendo DS zijn voor vele gamers een twijfelgeval. De meeste games zien er dan ook foeilelijk uit, maar deze Mario niet. Alles ziet er toch prachtig uit, zoals je dat niet vaak ziet in een game voor de DS. Op het begin merk je dat al, het kasteel ziet er net zo mooi uit als toen op de Nintendo 64. Ook de audio is fantastisch, alles klinkt gewoon erg scherp en mooi en dan te bedenken dat je deze game op een DS speelt. Wanneer je in het water loopt hoor je het precies zoals je het in het echt ook zou horen en als je onder water zwemt hoor je de geluiden van de belletjes al langs je heen gaan. De gameplay is ook helemaal goed, je moet er echter wel aan wennen in het begin. Je kan natuurlijk met de knoppen lopen, maar als je met de stylus op het touchscreen zit, kan je daarmee ook lopen. Dit gebruik je eigenlijk alleen bij sommige eindbazen, of je moet een grote liefhebber zijn van het touchscreen. Wanneer je de game speelt zie je op het bovenste scherm de personages lopen, en op het onderste scherm een plattegrond waarbij je eventueel een ster ziet.

De omgeving van de levels zien er ook prima uit. Niet alleen bij het kasteel waar erg veel bomen staan, maar ook als je in een schilderij gesprongen bent. Je zal niet snel een plek tegenkomen waar niks staat. Op sommige plekken in een level zijn ook kanonnen, waar je in kan springen en je vervolgens weg kan laten knallen naar een andere plek. Niet alleen een kanon is een vervoermiddel, want soms kan je ook vliegen met je poppetje. Dit is natuurlijk erg leuk en zo heeft elk personage een speciale kracht. Deze speciale kracht krijg je als je een krachtbloem oppakt. Hierdoor kan Wario van staal worden en kan Mario vliegen.

De DS staat erom bekend dat je met één gamecard met vier spelers tegelijk de multiplayer kan doen. Dit is gelukkig in deze Mario ook het geval en het is erg leuk om te doen. Je kan verschillende minigames doen, waarmee je je goed kan vermaken. Er zitten echt leuke minigames bij, zoals het madeliefje om te kijken of iemand van je houd. Dit klinkt erg saai, maar als je het met meerdere mensen doet zul je er erg veel plezier aan beleven. Je kan verschillende minigames vrijspelen in je singleplayer. Dit doe je door konijnen te vangen die op sommige plekken rondlopen. Elk personage kan maximaal negen konijnen vangen, en daar ben je wel even mee bezig, aangezien er vijftien levels zijn. Je kan ook een strijd maken om wie de meeste sterren kan verzamelen, dit is leuk voor een paar keer maar daarna is het niks meer aan. Wanneer je een minigame doet worden vaak de twee schermen één scherm zodat je soms op iets moet tikken wat naar beneden valt en dat is allemaal redelijk leuk om te doen. In je eentje word dit natuurlijk redelijk snel saai, maar wanneer je het met een stel vrienden doet blijft het erg lang leuk en vliegt de tijd voorbij. Al met al is deze multiplayer een leuke toevoeging, maar na een bepaalde tijd is hier niet zoveel leuks meer aan.

Conclusie en beoordeling

Super Mario 64 is terug en op wat voor manier! Het plezier dat je vroeger had op de Nintendo64 zal nu ongetwijfeld terugkomen wanneer je deze game haalt. Het verhaal is bijna precies hetzelfde als toen, maar dat maakt niet zo erg veel uit omdat dat gewoon een leuk verhaal was. De graphics zien er fantastisch uit, waardoor de omgevingen er nog beter uit komen te zien. De audio is bijna perfect en de gameplay is ook erg goed. Je bent een flinke tijd bezig met deze game, en dat word alleen nog maar langer door de multiplayer en de minigames. Kortom, dit is een game die je moet hebben als je een Nintendo DS hebt!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Verhaal..
 • Graphics
 • Audio
 • Gameplay
 • Sterren verzamelen
 • Multiplayer
 • Minigames
 • Omgeving
 • Minpunten
 • dat we al kennen
 • Multiplayer word uiteindelijk saai
 • Weinig gebruik van het touchscreen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Shit voor ze!

 • Dadelijk Bad Company, zal wel voor wat positiever nieuws voor hun zorgen, en dan eens kijken wat de crap afdeling van hun doet:P.

 • Tsjah, zo gaat het met investeringen. Zodra die studio's games gaan maken van kwaliteit zoals ze dat altijd deden, komt dat allemaal wel weer goed voor EA.

 • O.o zo veel??

  denk niet dat Bad Company dat zomaar goed maakt…

 • En anders maakt Mirror's Edge dat goed.  Weet niet zeker maar volgens mij zag ik in die trailer een EA logo voorbij komen

 • krijg je met die pauper games

 • @ApeX

  Lees het bericht en krijg verstand van hoe bedrijven werken met investeringen.

 • haha juist ApeX altijd die games die geen hol waard zijn en niemand ze koopt

 • Maken ze heus wel goed, maar het is natuurlijk ook logisch.  Kunnen ze makkelijk terug verdienen met games als Spore, Mirrors Edge, Nieuwe Fifa etc.

 • waren ze daarom zo wanhopig met het overnemen van take two? Zoadat de tantoeveel winst van GTA 4 het nog goed kon maken?

 • Niet te zuinig

 • EA is tegenwoordig weer op het rechte pad met hun games en nieuwe franchises, jammer dat dit niet beloond is.

 • Neem aan dat ze die verwachte winsten dan rekenen zonder investeringen, want Take Two overnemen zal geen koopje zijn.

 • En verdiend!

 • Tja die aankoop van pandemic en bioware is natuurlijk een schitterende investering die hun nog veel poen zal opbrengen. EA heeft onlangs een lening van een miljard dollar aangegaan om Take Two over te nemen geloof ik. Niet dat die kosten hier al bij gerekend zijn.

 • komt wel goed

 • Die EA, kom met beter games uit en ik zal ze kopen

 • Haha!

 • Heeft helemaal niks met de kwaliteit van games te maken dit keer.

 • Voor de mensen die nog niet kunnen lezen: het verlies komt door het kopen van 2 bedrijven! Maar ja, EA games zijn toch 9/10 keer kut. Meestal sla je die 9 over, maar toch. Ik had ze het niet gegund. Zeker niet als ze Take-Two nog gaan overnemen. Laat Take-Two lekker zo doorgaan. GTA4 voor de massa. Geen mensen meer neerknallen, maar alles in een brain-training vorm…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren