1. E3: THQ stand

E3: THQ stand

Een grauw, kaal bouwwerk. Een afschrikkend hek met prikkeldraad. Een brede bodyguard die de wacht houdt. Welkom op de stand van THQ!

Bovenstaande is een korte omschrijving van vooral het S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Tjernobyl gedeelte van de THQ stand. Met deze FPS heeft THQ een absolute topper in huis. Op de THQ stand werd in een afgezonderd deel een filmpje vertoond met nieuwe in-game beelden van S.T.A.L.K.E.R. Her en der op de beurs kon S.T.A.L.K.E.R. ook gespeeld worden, maar dan wel de Dx8-versie. Achter gesloten deuren werd de Dx9-versie getoond en die zag er aanmerkelijk beter uit. De lichteffecten van het spel zijn werkelijk verbazingwekkend. Uiteraard is ook de bumpmapping in orde. De physics engine is volgens sommigen een beetje overdreven, maar wel functioneel. Je kunt bijvoorbeeld vallende brokstukken ook daadwerkelijk op je hoofd krijgen. Interessant is ook de manier waarop je kunt samenwerken met andere Stalkers in het gebied rond Tsjernobyl. Kan, maar hoeft niet. Zo krijg je een unieke mix tussen FPS en team-based shooter. S.T.A.L.K.E.R. kan zich zeker meten met de andere toppers in het FPS-genre.

S.T.A.L.K.E.R. is echter niet alles wat THQ te bieden had. Een andere zeer interessante titel, Full Spectrum Warrior, was ook te spelen. Het tactische schietspel is zo realistisch dat het als trainingssoftware gebruikt kan worden door het Amerikaanse leger. Sterker nog: het spel is gemaakt juist om als trainingssoftware te fungeren. In Full Spectrum Warrior bestuur je een Amerikaanse elite legereenheid, bestaande uit team Alpha en team Bravo. Je vecht met die twee teams in zogenaamd ‘Urban Combat’, vergelijkbaar met de manier waarop de Amerikanen in Irak in de steden moeten vechten. De speler bestuurt de mannetjes niet geheel zelf maar geeft slechts de orders. De soldaten voeren de orders zelf uit. Daarbij is de Kunstmatige Intelligentie opmerkelijk. De soldaten zullen elkaar dekken en ervoor zorgen dat er geen van hun eigen jongens in de vuurlijn staat. Het spel heeft ook een ongekende diepgang. Zo kun je dode vijanden niet zomaar laten liggen. Je zult hun wapens moeten ontmantelen omdat de plaatselijke bevolking zich er anders aan kan bezeren, of erger, jou ermee kan bezeren. Full Spectrum Warrior is een van de meest realistische gevechtsspellen ooit gemaakt.

De twee grootste titels achter ons latend gaan we verder met Nicktoons EyeToy. Het is goed dat steeds meer uitgevers inspringen op de EyeToy. In Nicktoons EyeToy kun je zelf ‘meespelen’ in elf verschillende Nickelodeon tekenfilms, waaronder SpongeBob SquarePants, The Fairly Odd Parents en Jimmy Neutron. Het principe van de EyeToy is natuurlijk bekend; met lichaamsbewegingen kun je in Nichtoons EyeToy alles besturen. Je kunt met maximaal acht spelers samen spelen. De stemmen van alle acteurs zitten in het spel, wat de ervaring nog leuker maakt. Lachwekkende uurtjes gegarandeerd met Nicktoons EyeToy.

THQ heeft wel wat met Nickelodeon, getuige ook de spellen Fairly Odd Parents Shadow Showdown, The Adventures of Jimmy Neutron Boy Genius: Attack of the Twonkies en The SpongeBob SquarePants Movie. Met LEGO Knights’ Kingdom en Power Rangers Dino Thunder daar nog bij lijkt het erop dat THQ mikt op een jonge doelgroep. Geen slechte strategie; het zijn toch de gamers van de toekomst.

Was er verder dan niets meer te beleven op de THQ stand? Oh jawel. Zo konden de fans van Warhammer zich vermaken met de RTS Warhammer 40.000: Dawn of War. Ook was er de terugkeer van Tak. Tak 2: The Staff of Dreams is het vervolg op het populaire Tak and the Power of Juju. Tenslotte konden we de GameCube-controller nog in de hand nemen voor het broodnodige portie geweld in WWE Day of Reckoning.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Waar is de afbeelding van de stand? :(  Stalker wordt zo vet :D  En ik dacht nog wel dat het vicarious visions was maar dat is dus niet zo.  Die wwe mag van mij wel in mn kastje, zoalng die dames er maar in zitten :D
 • waarschijnlijk todat ze alle stand in de detail hebben gehad :) en tja als het je nite aanstaat moet je het niet bekijken,lezen en hier posten maja :0

 • zitten een paar vette titels tussen, ook wat grappige: sponsbob, die WWE :P

 • Dit was de laatste stand :)

 • Ik kan echt niet wachten tot STALKER.

 • me neither :)

 • lkkr kontje!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren