1. Lips (X360)

Lips (X360)

In 1876 kwam Alexander Graham Bell als eerste met de microfoon. Toen nog als onderdeel van de telefoon. Een paar jaar later kwam in 1886 Thomas Edison met een koolstof microfoon. Een aanzienlijke verbetering tegenover die van Bell. Maar wie had ooit gedacht dat uitgever Microsoft in 2008 met een nog grotere verbetering zou komen dan wie dan ook had kunnen bedenken. Namelijk: Draadloze microfoons met ingebouwde verlichting voor de game Lips!

Ja, je hoort het goed: draadloze, lichtgevende microfoons. Moet dat nou wel? Waren de met draad en zonder lichtjes niet genoeg? Microsoft en iNiS vonden blijkbaar van niet. Tenminste, je moet toch wat verzinnen om een singstar-kloon geen singstar-kloon te laten lijken. Want zo mag je Lips toch wel noemen. Je pakt gewoon een paar liedjes uit de top-40 en de top-2000. Je zet ze in een game en je bent klaar. Zo gaat het tegenwoordig. Maar is Lips dan niet anders? Kan Lips die EA-achtige productie doorbreken? Helaas niet.

Lips is namelijk gewoon een singstar-kloon. Misschien nog wel minder dan singstar. Zelfs zonder stem red je het in Lips. Een van de grootste dingen waar ik mij ooit aan geërgerd heb.

In een karaoke-game hoor je te zingen. Dat is inmiddels wel duidelijk. Maar het blijkt dus tegenwoordig ook te kunnen door alleen te blazen. Sinds wanneer zing je een heel lied helemaal foutloos door alleen maar te blazen? Heb je eindelijk een lekkere partygame om lekker met je vrienden te spelen, gaat iedereen als een gek lopen blazen. Terwijl ik mijn uiterste best doe met de zangkwaliteiten die ik heb. Dit mag niet in een karaoke-game.

Maar verder?

In een karaoke-game hoort natuurlijk een uitermate lekkere tracklist te zitten. En om meteen met de deur in huis te vallen: Dit doet Microsoft dan wel weer goed. Er zitten zeker wat lekkere mee blèr nummers in zoals: “Survior” van Destiny’s Child en “Mercy” van Duffy. Maar ook lekkere gouwe ouwe zoals:”I wanna be sedated” van Ramones en “I’m gonna be (500 miles)” van The Proclaimers. Er zitten zeker wel wat nummers tussen die je minder zullen bevallen, maar het merendeel is top. En dan?

Dan kom ik weer even terug op de microfoons. Ze zijn lekker mooi vormgegeven met de pakkende kleuren Wit en Zwart. Ze liggen lekker in de hand en de kwaliteit is ook wel om te pruimen. De verlichting is leuk gedaan, maar of het nou echt iets toevoegt, ik weet het niet.

Het is niet een gadget dat je persé moet hebben. Ook reageren ze op beweging. Als je namelijk de microfoon beweegt zie je op het scherm het instrument dat je microfoon bevat. Hiermee kan je lekker op de beat gaan shaken. Dit gaat alleen wat minder soepel. De bewegingen komen soms wat laat aan en ook de instrumenten functie voegt niet veel toe.

Wat blijft er dan nog over?

Waar het bij een partygame om gaat: Partyen! Je kan lekker met z’n tweeën een duet gaan zingen of tegen elkaar strijden. Ook zijn er verschillende modussen die het wat extra leuk maken. Zoals de kusje-modus. In deze modus moet je als man en vrouw zo goed mogelijk zingen om de twee personen op beeld bij elkaar te krijgen. En het stemgevecht. Hierin staan twee rocksterren op het podium. Wie het best zingt krijgt de spotlight. Oftewel een lekker spektakel met de microfoons!

Conclusie en beoordeling

Lips is niet de orgineelste game van 2008 geworden. Het is heel leuk dat er eindelijk een karaoke-game is op de Xbox en dat is een goede zet. Toch hoop ik op een Lips 2 waarin de minpunten verholpen zijn. Want die mogen eigenlijk deze tijd niet meer.
7,3
Score
73
Score: 75
 • Pluspunten
 • Microfoons...
 • Goede liedjes
 • Lekker partyen!
 • Minpunten
 • maar missen afwerking.
 • Blazende tegenspelers
 • Doet niets bijzonders

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Voor welke game kun je tegenwoordig géén extra's kopen?

  Nog nooit gehoord van deze game trouwens, terwijl een shooter MMO me wel aanspreekt. Eens even wat info checken. ;-)

 • Dus een game voor volwassenen; Ik zou mijn kind niet zomaar een creditcard geven om een speciaal zwaardje te kopen :-D

 • leuk jammer dat je alleen zo de doelgroep en het doel van een game voorbij gaat.

 • Dus een game voor volwassenen; Ik zou mijn kind niet zomaar een creditcard geven om een speciaal zwaardje te kopen :-D  Ik zou mijn kind NOOIT aan mijn ps3 laten zitten ;)

 • Hm zelf ben ik niet zo blij met de evolutie naar geldtransacties. Zolang dat ze het maar niet legaliseren in echte top mmo's met alle respect maar van Free Realms heb k nog nooit gehoord en The Agency klinkt mij enkel wat vaag in de oren. Real Money Trading nee daar moet k niet van hebben.

 • Ik hoop geen items zoals exp boost enzo, dat moet je alleen doen met ingame geld. Anders is het wel heel makkelijk…

 • Dus… Dat zijn alleen extra's of echt álles wat er in de game te koop is?

 • Wat ze al niet verzinnen.

 • Ik hoop geen items zoals exp boost enzo, dat moet je alleen doen met ingame geld. Anders is het wel heel makkelijk…

  Idd…. The Agency spreekt me in ieder geval erg aan.

 • lijkt me best cool die spellen

 • Ik denk dat hiermee nog een heel aantal flinke problemen mee zullen ontstaan, hackers zien het al helemaal zitten die games.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren