1. Castle Crashers (XBLA)

Castle Crashers (XBLA)

Doldwaze humor en intense actie. Deze twee dingen komen in mij op we het hebben over de game Castle Crashers. Wat lijkt op een simpel klein spelletje, is eigenlijk een groot avontuur waar veel pret aan beleefd kan worden.

Het spel begint met een simpel verhaal, een machtige kwadaardige tovenaar valt het koningrijk binnen en kidnapt alle prinsessen die vervolgens weer door worden verhandelt aan andere boosdoeners. De koning draagt jou op ze te gaan redden, en jij als nobele ridder stemt natuurlijk ineen.

Nou, nu hebben we gelukkig onze pleidooi voor zinloos geweld weer gehad. Het spel is adventure game, waarin je in je eentje of tot 4 spelers door krankzinnige levels heen kan vechten. Zelf vind ik dit briljant gedaan want het gevecht systeem is niet anders dan grotendeels button-bashen met hier en daar combo’s en een tikkeltje magie als kers op de slagroom. Desondanks de simpliciteit ervan, blijft het steeds weer leuk om te doen. Helaas is de game niet heel erg leuk om in je eentje te spelen, want het is meer een multiplayer game. Gelukkig ondersteunt het dan ook xbox live en kan je aan de gang met anderen over het internet.

De damage die je zelf trouwens doet wordt getoond op het scherm met nummers, een rpg elementje in principe. Dit zie je ook weer terug in het levelen, steeds als je een x aantal idiote baddies verslaat krijg je ervaring en uiteindelijk level je waardoor je een aantal stat points krijgt en die vervolgens kan uitgeven aan verschillende attributen waaronder strenght, magic, defense, agility. Ook wordt je health weergeven in nummers en zijn er verder nog kleine diertjes die je kan meenemen boven je schouder die allemaal een andere speciale kracht hebben. Dit rpg systeem is wederom een van de dingen die de game fresh houdt, want het levelen is leuk omdat je mannetje steeds sterker wordt, in de manier die jij uitkiest. Gelukkig neemt de moeilijkheids graad van de game ook toe en blijft het altijd uitdagend.

Wat trouwens echt vet is, is dat elk level eindigt met een nieuwe gekke baas. Bij de ene baas is het niet zo moeilijk om uit te vogelen wat je precies moet doen, maar bij de andere baas moet je toch wel even goed door hebben hoe je hem tot zijn knieën brengt. Dit maakt de game zelf toch weer ietsje uitdagender en spannender. Wanneer je een baas verslaat komt er een gigantische schatkist uit de lucht vallen die hem vervolgens plet, en daarna allemaal goud uitspuugt die jij vervolgens kan verzamelen. Geld dat je in de game vindt kan je vervolgens weer uitgeven bij winkeltjes voor verschillende dingen zoals speciale wapens, nieuwe schattige maar ook handige pets, levensdrankjes, deinstantsuperspierkwekende botherham etc.

Ook nog wil ik het hebben over die doldwaze humor die ik zojuist had beschreven. Eigelijk is het meer dan doldwaas, het is ook nog eens krankzinnig. Als in deze game één ding goed naar voren komt is het toch echt de humor. Dieren die zichzelf onder schijten als er een baas aankomt, ninja piraten die je overvallen op zee, een gigantisch kat wezen met lazer schietende ogen, castlecrashers heeft het allemaal!. Steeds weer wordt je overvallen met nieuwe gekke dingen en soms kan je jezelf niet voorstellen hoe ze er op zijn gekomen.

Verder vind ik dat de graphics van de game goed zijn. Ja ik ben er van bewust dat het 2d is, maar ik vind dus echt sommige 2d spellen vele malen beter dan 3d spellen. Castlecrashers is daar voor mij één van. Ze hebben echt hun uiterste best gedaan om de character designs uniek te houden, en mooie felle kleuren te gebruiken. Ook verlopen de animaties soepel in elkaar door en heeft de game over het algemeen een aantrekkelijke look. Velen zullen het met mij oneens zijn, maar soms zijn simpele graphics gewoon leuker om aan te zien dan die full hd ambilight bijna niet human 1080pi games.

Natuurlijk gaan goede graphics gepaard met een goede audio, in dit geval de soundtracks. Ik vind het heel leuk hoe ze het hebben gedaan qua audio, ze hebben namelijk artiesten die op newgrounds gekke beats en dergelijke plaatsen uitgekozen en die vervolgens verwerkt in de game. Op één of andere rare manier passen de tracks allemaal bij het, en voegt de lekkere of juist rustige beat iets toe aan de gameplay.

Conclusie en beoordeling

Als ik naar Castle Crashers kijk, verbaast het mij dat de game hartstikke goedkoop is. Zelden zal je zo een goede prijs/kwaliteit verhouding vinden als bij Castlecrashers, want de game is elke euro waard tot op de laatste cent. Het is gewoon een game die je niet mag laten liggen, iedereen moet het ervaren hebben!
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Humor
 • Vecht/rpg systeem
 • Uitdagend
 • Multiplayah, yeah boiiiiii
 • Minpunten
 • Niet erg leuk om in je eentje te spelen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • leuk voor op vakantie

 • Wat ik me afvraag: vinden wielerfans hier op IG dit nu echt vet?

 • Ik ben denk ik wel een wieler fan, ik kijk (nagenoeg) alle wedstrijden en nu met het \"nieuwe\" wielrennen alleen maar meer.  De games hebben mij nooit echt kunnen bekoren, maar zoas Master in disaster al aangeeft kan het een leuke titel zijn voor op vakantie, maar ik denk niet dat ik de volle 50 euro voor zo een game over heb.

 • Eh.. de vorige kwam ook al uit op de PSP hoor :)  @ WiiZzhole: Nee. Ik speel em veel liever op de PC, omdat de PSP nooit de berekeningen kan maken om een realistische management-game neer te zetten, tenzij de opzet HEEL simpel is (zie Football Manager bijvoorbeeld). Maar Pro Cycling moet toch die engine op t scherm toveren.. nou dan blijft er weinig over voor dat ene.. euhh… ohja, realisme.

 • Yeahh fietsen op mijn PSP, daar heb ik hem ook voor gekocht. _0_

 • Wat een nieuws.. vorig jaar was ie er ook al op. Ik ga toch liever naar de tour kijken dan hem naspelen op mn psp

 • @WiiZzhole  Ik ben wieler-fan en echt vet is dit niet!

  Trouwens het wordt ''vetter'' als het een keer op de PS3 komt!

 • Zeker een mooie game voor de wielerfans, maar ik ga me er niet aan wagen.

 • gaat wel niet egt super. zeker als je er de volle mep voor moet betalen.

 • Whyyyy?! T_T

 • ik ga hem niet halen mr wel leuk voor de wielerans idd

 • bwaah kan wel (goed) worden

 • ik kijk (nagenoeg) alle wedstrijden en nu met het \"nieuwe\" wielrennen alleen maar meer.  .. proest.. Wat zeg je, het \"nieuwe\" wielrennen? Zijn er daadwerkelijk mensen die Ducrot serieus nemen?  Wielrennen is er absoluut niet beter op geworden sinds die gestapo praktijken van de afgelopen tijd. Alleen maar gezeik over doping. Een jaar of 10 terug was je een sukkel, nu ben je public enemy nummer 1. Petacchi wordt geschorst, ontslagen en publiekelijk te kijk gezet doordat hij iets te veel sabutamol in zijn lichaam heeft. We hebben het niet over EPO of bloeddoping, maar een Ventolin puffer.  Echt leuker ja..
 • @ramon  Hij heeft asma dus sabutamol nemen mag ie, maar binnen de perken is dat er buiten wordt ie terecht gechorst.

  Dat ontslag snap ik niet helemaal maarja…

 • Mij lijkt dit spel echt WEAK..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren