1. Battlefield: Bad Company (X360)

Battlefield: Bad Company (X360)

Het zou je maar gebeuren. Je hele leven ben je al geïnteresseerd in het leger en je wilt als je oud genoeg bent in dienst gaan om je vaderland te beschermen en om andere landen te helpen.

Eindelijk is het dan zover, je word aangenomen bij het leger en klaar om uitgezonden te worden. Maar op dat moment gaat er iets mis en sturen ze je naar compagnie voor aparte gevallen.

Ik heb het in de intro natuurlijk over Preston Marlowe. Deze jongeman is door een akkefietje naar de B, ook wel bad, compagnie gestuurd. Deze groep is naar Oost-Europa gestuurd om mee te helpen in de oorlog. Hij ontmoet daar een groepje mensen die zijn team maten zijn. Sergeant Redford, Haggard en Sweetwater. Deze mannen hebben net als jij ook iets geflikt. Vanaf dit moment begin jij dan ook met je avontuur bij de B-compagnie.

Bij de meeste Battlefield heb je niet echt een verhaallijn maar moest het vooral van de multiplayer komen. DICE, nieuw onderdeel van EA, vond dat daar wel wat verandering in gebracht kon worden. Ze hebben goed nagedacht en hebben uiteindelijk iets leuks ervan gemaakt, want het spelen van de verhaallijn is alles behalve saai! Er zit een hoop vreemde humor in van Haggard en Sweetwater en door een flinke dosis van actie met een behoorlijk aantal verschillende wapens en voertuigen. Ook een mooie toevoeging is dat letterlijk bijna alles kapot kan. Dit kan echter in je voordeel maar ook in je nadeel werken. Desondanks ziet het er allemaal wel ontzettend goed uit. Maar waar het in het verhaal omdraait is grotendeels het goud. In het begin is B-compagnie een soort stootkussen van het leger maar uiteindelijk gaan ze achter het goud van Russische mercenaries.

Bij dit spel hebben ze gebruik gemaakt van de Frostbite engine. Het ziet er, zoals ik net al zei, erg goed uit. Zodra er ergens een tank rijd of een bom ontploft, je ziet van alles door de lucht vliegen en enorme rook walmen de lucht in gaan. Dat is jammer genoeg wel vervelend want het belemmerd je uitzicht en daar wil je uiteraard niks van missen. De landschappen zien er namelijk ook zeer smaakvol uit. Het is naar mijn mening ook helemaal niet erg als je een stukje moet lopen, al moet je wel goed uitkijken voor boze Russen. Verder hebben ze een goed oog voor detail bij EA en DICE. Je ziet kleine dingetjes gewoon opvallen, zoals vuil op de bril van Sweetwater, de bestrating van sommige wegen lijken net echt, de gelaste delen van tanks en buggy’s.

Zoals ik net ook al eens zei hebben ze een groot arsenaal aan wapen en gadgets in het spel gestopt, maar je hebt niet elk wapen meteen beschikbaar. Je moet ze eerst vrijspelen. Dit komt eigenlijk meer terug in de multiplayer maar als je een wapen nog niet hebt gevonden in de Singleplayer dan kan je hem ook niet ‘kopen’ in de multiplayer. Het is niet echt iets om je zwaar druk over te maken maar als je meer iemand bent die het CD-tje in de drive doet en online wilt gaan fraggen, kan het vervelend zijn. Want de begin wapens beginnen na een tijdje eentonig te worden.

Ook in dit spel zit weer een online multiplayer. Deze werkt erg goed en is ook leuk om te doen maar na een weekje begint het eentonig te worden! Het voordeel is dan wel dat er ook dowloadable content is. Zo zijn er drie nieuwe maps en een nieuwe mode! De mode die je speelt heet Gold Rush. Je zit in een team en je speelt als attacker of als defender. Het zegt het eigenlijk al een beetje, als attacker moet je aanvallen en als defender moet je verdedigen. Hetgeen wat je moet slopen of bewaken zijn gold crates. Dit kan je op veel verschillende manieren doen, want er zijn ook verschillende klassen waar je uit kan kiezen. Zo heb je Assault(Bestorming), Demolition(Explosieven), Recon(Verkenning), Specialists(Specialisten) en Support(Ondersteuning). Al deze klassen hebben verschillende wapens. Verder hebben ze ook een soort van level systeem in gedaan. Je krijgt voor veel dingen in een potje punten en als je genoeg punten hebt dan stijg je een level, ook wel rank genoemd. Als je een rank omhoog gaat dat krijg je een credit. Die kan je gebruiken om wapens te ‘kopen’ voor de klasse die jij het liefst gebruikt.

Naast het grote aanbod van wapens heb je ook een hoop leuke gadgets die je kan gebruiken. Zo heb je een spuitje waarmee je jezelf geneest, maar is alleen in de singleplayer te gebruiken. Maar je hebt ook apparatuur om de vijand schade aan te brengen. Zo kan je om lucht versterking aan vragen door middel van coördinaten door te geven via een infrarood lasertje.

Conclusie en beoordeling

Battlefield Bad Company is goed uit de bus gekomen een heeft een actievol en humoristisch sfeertje. Het is zeker een aanrader voor iedereen die wel van een flink potje knallen houd. De singleplayer speel je uit in ongeveer 10-12 uurtjes maar dan heb je ook nog de online multiplayer die je nog flink wat weekjes door kan spelen.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Multiplayer
 • Singleplayer
 • veel wapens
 • Bijna alles kan kapot
 • Minpunten
 • slechts één multiplayer mode

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dit spel doet me om de een of andere reden denken aan Freddy Fish.

 • dit lijkt me geen ene reet aan

 • BORING!!

 • saai

 • iets voor kleine kindjes

  zo'n saai spel

 • Geen idee wat er allemaal gebeurde?!

 • Weer zo'n spel, dat ze weer eens met een topper komen.

 • Gamecock? HAHAHAHAHAHAHAH!

 • Wat was dat? O_o

 • Wtf is dit ?????????????????

 • wat een chaos!

 • gaap..

 • Snap niet wat je hierin moet doen, druk en chaotisch is het…

 • lijkt me geen reet aan

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren