1. Fallout 3 (X360)

Fallout 3 (X360)

Fallout 3 werd erg goed ontvangen. Dit was voor mij geen verrassing, Oblivion werd ook verladen met tienen, maar dat vond ik een afschuwelijke game. Toch wist Fallout 3 mij wel te bekoren, en al snel had ik ruim 80 uur in de game gestoken. Toen Bethesda aankondigde met extra downloadable content te komen was ik dan ook erg blij. Deze blijdschap maakte echter al snel plaats voor teleurstelling toen Operation Anchorage enorm tegen bleek te vallen. Doet The Pitt het beter?

Ik zal jullie niet langer in spanning houden, ja, The Pitt doet het beter. Heel veel beter zelfs. Operation Anchorage liet mij als groot Fallout 3 met een leeg gevoel achter. Het voelde niet aan als Fallout zoals ik het kende, en bovendien was ik er in een uurtje of drie alweer doorheen. Ik beloonde de game met een zesje, en dat komt vooral omdat ik toen in een goede bui was.

Maar toen ik positieve verhalen hoorde over de tweede lading downloadable content, genaamd ‘The Pitt’ begon ik toch weer te twijfelen. Met de komst van een derde dosis DLC, die ook erg goed ontvangen werd, besloot ik mijn achterstand in te halen door beide pakketten binnen te halen. Ongeveer 18 euro lichter kon ik weer fijn terug naar de wereld van Fallout 3, dit keer hopelijk iets langer.

The Pitt wordt, net als Operation Anchorage, geopend met een nieuw radiosignaal wat je met je pipboy onderschept. Als je dit afgeluisterd hebt begint een nieuwe quest, die je in eerste instantie naar de andere kant van de spelwereld stuurt. Hier ontmoet je iemand die je op de hoogte brengt van de situatie in the pitt, een slavenkamp wat alleen bereikbaar is via een oude treintunnel. Als je eenmaal de trein naar the pitt neemt kun je een pas terug naar de normale spelwereld als je taken voltooid hebt, dus bereid je goed voor.

Bij binnenkomst in het slavenkamp wordt al je equipment afgepakt, waar ik eerst wel even van schrok. Gelukkig kreeg ik mijn geliefde rotzooi enkele uren later gewoon weer terug. Het eerste wat opvalt als je the pitt binnenloopt is de mooie sfeer die er in dit plaatsje hangt. Bethesda heeft een mooie sombere sfeer neergezet, die heel anders aanvoelt dat de sfeer in Fallout 3 of Operation Anchorage.

The pitt is erg leuk om te verkennen, het bestaat uit een stuk of zeven gebieden, waar genoeg te beleven valt. In een van deze gebieden zijn ook nog 100 steel ingots verstopt, die je een achievement opleveren als je ze allemaal weet te vinden. De quests in The Pitt zijn van de kwaliteit die we van Fallout 3 gewend zijn, en dat is alles behalve slecht! The Pitt bevat drie hoofdquests en nog wat mini sidequests. Je zult heel wat langer met deze quests bezig zijn dan met die uit de vorige DLC, en ik schat dat The Pitt me ongeveer een uur of vijf heeft gekost om uit te spelen. Maar gezien je hierna ook nog het gebied kunt verkennen, iets wat bij Operation Anchorage niet het geval was, is het met de speelduur van The Pitt heel wat beter gesteld.

Naast nieuwe gebieden en quests heeft The Pitt natuurlijk ook nog een stel nieuwe wapens en vijanden te bieden. Het wapenaanbod wordt uitgebreid met onder andere de auto-axe en de infiltrator. De auto-axe is een meleewapen met een soort cirkelzaag, die heel goed van pas kan komen. De infiltator is in feite een gewone assault rifle, maar dan met een scope erop, wat hem extreem nuttig maakt op lange afstanden. Daarnaast zijn er nog enkele nieuwe varianten van oude wapens toegevoegd, maar deze zijn niet echt noemenswaardig. Qua nieuwe vijanden zijn eigenlijk alleen de Trogs echt interessant. Trogs deden mij erg aan de klassieke ghouls denken, maar in tegenstelling tot ghouls lopen ze op handen en voeten en bestaan er geen goedaardige varianten. Er bestaan verschillende varianten van de trog, waarvan de een natuurlijk sterker is dan de ander.

Conclusie en beoordeling

Al met al is The Pitt een zeer geslaagde toevoeging aan de Fallout 3 ervaring. Het bied een degelijk aantal uren speeltijd, en er zijn genoeg nieuwe dingen om te vinden en verkennen. Het verhaal is boeiend en de equipment is het zeker waard om mee terug te nemen naar de oude spelwereld. Een echte aanrader!
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • sfeer
 • speelduur
 • nieuwe gebieden en equipment
 • Minpunten
 • steel ingots verzamelen is saai

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Eerlijk waar er zitten redelijk wat verbeteringen in maar ik word er niet warm of koud van sorry

 • Het is onrealistsish.. maar misschien wordt het nog wat.. jammer van de blur..

 • Nee ziet er wel leuk uit, maar ik houd het bij 1 game van motorstorm.. Ik denk dat het wel weer veel van hetzelfde is!!

 • Weer een 00:00 bericht.

 • Sony heeft met Motorstorm EN Resistance Fall of Man 2 geweldige IP's erbij, en ik ben zeker fan van MS, ik speel het nu nog geregeld online en heb de game als drie keer uitgespeeld, heerlijke ervaring, geweldige game. Laat deze maar komen hij is al gekocht….

 • ik ga hem zeker kopen custom sounc trackds 4 spliscreen photo mode dit is een goede game

 • Motor klinke alsof ze geen voordelen hebbe(alleen sneller, maar maar een weg voor ze)

 • Wreed…

 • Pendulum is meesterlijk, vond ook al dat zij de beste track hadden in het eerste deel.  Ben echt blij dat ze weg van die woestijn zijn gegaan, ook al vond ik het racen ongeevenaard, ik miste de variatie in de omgevingen wel een beetje. Ik denk dat dat hier wel helemaal goed gaat komen. Verder vraag ik me af of de monstertruck niet teveel voordeel heeft in de races. Ik maakte uit deze impressie op dat dit bakbeest overal tegen kan, ben bang dat de big rig (ook snel en sloom) nu vooral in het nadeel is.

 • Vet, 1 Heb ik helemaal uitgespeeld alles op Gold. Nu maar hopen dat je de explosies kan doordrukken.

 • wat lelijk water zeg

 • ziet er wel erg vett uit!!

 • jeeuuy vette game is dit zeg zkkr halen:P  @stefan V.S de game is ook nog maar voor 40% af …

 • Bij splitscreen kon je echt bijna niks van de weg voor je zien,

  K hoop dat dat beter wordt, dan wordt dit een geinige titel!

 • Dit kan heel leuk worden!  kunnen bepaalde bomen en struiken omver gereden worden,

  Hier ben ik een beetje bang voor. Wanneer kun je een boom wel, en wanneer kun je een boom niet omver rijden? En als dat niet kan, knal je er dan gewoon tegenaan?  Tarantula’ van Pendulum

  Hierom meteen al een halertje voor jou Arthur?
 • laat maar hangen…..

 • ik vind de eerste ook al saai, dus deze ook:P (denk ik)

 • Zeker halen!

 • Mooi! De eerste was al goed.

 • heb motorstorm 1 een keer van een vriend gelezen en die was cker nice, dus ga deze denk wel halen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren