1. Street Fighter IV (X360)

Street Fighter IV (X360)

20 Februari is het dan zo ver, een dag waar vele fans op hebben moeten wachten. Street Fighter IV ligt dan eindelijk in de winkels. De moeder van de fighting games is terug, met 3D graphics en nieuwe characters maar nog steeds in de oude setting. Zodat de oude maar ook nieuwe fans ( waaronder ik ) er compleet op los kunnen gaan !

De gameplay is hetzelfde gebleven, dus veel verschil met de vorige delen is er niet zou je denken. Toch zitten er een aantal nieuwe dingen in zoals de eerder genoemde 3D graphics, nieuwe characters, Ultra-move meter en een compleet gestoorde eindbaas ! Als je het menu binnenkomt, na een super openingsfilmpje, zie je zoals verwacht de Arcade, Versus, Challenge en Training-mode. Allemaal leuk en aardig maar houd dit je ook lang bezig ? Ja ! Zo zul je wel een paar uurtjes in de Arcade doorbrengen om o.a de nieuwe characters te kunnen vrijspelen. Ook zul je veel tijd doorbrengen in de Challenge-mode, bestaande uit de trials, time attacks en survival-mode. Ook de training-mode brengt iets nieuws. Zo kun je met de andere character moves uitvoeren, die opnemen, en daarna afspelen tegen jezelf. Maar om eerlijk te zijn ging het mij meer om Xbox Live/PSN, om online te kunnen gaan sparren ! Online vechten zit redelijk goed in elkaar. Je kunt kiezen tussen Ranked en Player matches. Helaas kom je vooral bij Ranked matches veel mensen tegen die voortijdig weg gaan. Maar kom je ze later tegen kun je altijd nog feedback over ze geven. Ook heel handig is het balkje waaraan je kunt zien hoe slecht of hoe goed de Internet connectie van je tegenstander is. Is het balkje helemaal rood dan kun je beter een andere zoeken want hier krijg je zeker last van lag.

Zoals eerder gezegd zijn er een aantal nieuwe moves bijgekomen. Zo heb je de Ultra/Revenge meter die zich vult als jíj klappen krijgt en je hebt de bekende Super meter die zich vult als jij klappen uitdeelt. Nieuw zijn ook de focus attacks, die je kunt inhouden en naarmate die krachtiger word loslaten. De Ultra move geeft je een kleine \\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\' cutscene \\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\' waarin jou character de ander helemaal tot moes slaat ! De Ultra move is ook de krachtigste move in het spel. Helemaal wanneer je hem goed kunt uitvoeren in een combo, deze zijn te leren in de trials. Dus geen probleem mocht het je niet lukken ! Als je nog nooit een Street Fighter of dergelijke hebt gespeeld raad ik je ook aan om in de trials te beginnen, vooral de charge moves kosten veel oefening. Maar wanneer je alles doorhebt is het een eitje.

Kort geleden zijn er ook DLC uitgekomen zoals de nieuwe costuums waar je helaas voor moet betalen, maar ook iets gratis: De Championship mode. Waarin je kleine online toernooitjes kunt houden.

Conclusie en beoordeling

Deze game kan je gewoon uren, dagen, weken en maanden zoet houden ! Naar mijn mening de beste fighting game die nu in de winkels ligt. Dus ben je een fan van Street Fighter of andere fighting games dan moet je Street Fighter IV gewoon in huis halen !
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Nog steeds de oude gameplay
  • Nieuwe characters
  • D graphics
  • Minpunten
  • Online lag
  • Na uren spelen beginnen je vingers toch wel pijn te doen !

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren