1. FIFA 09 (PS3)

FIFA 09 (PS3)

Mijn memberrecensie zal gaan over FIFA 09. Ieder jaar weer gaat FIFA de strijd aan met PES. De reden waarom ik ieder jaar FIFA koop en niet PES, is omdat ik FIFA uitgebreider vind dan PES. Voorbeelden van speltypes e.d. gaan jullie hieronder te lezen krijgen.

Het speltype waar ik over zal gaan beginnen is misschien wel het belangrijkste en meest uitgebreidde: Het speltype coach.

Bij het Speltype coach ben je, zoals de naam al aangeeft, een coach. Bij het begin kun je zelf kiezen welk team je neemt. Je kunt meteen een topteam kiezen, zoals: Real Madrid, of Man. Utd, maar je kunt ook bij een team beginnen wat onderaan staat en dan proberen je weg omhoog te knokken. Dit kun je doen door bijv: Je eigen opstelling te kiezen, je eigen selectie, spelers te kopen, je scout op pad te sturen en op nog véél meer manieren! Zodra je je team gekozen hebt, moet je je sponsor uitkiezen. Als je een sponsor kiest die je wat minder geld geeft, zal de doelstelling van die sponsor waarschijnlijk ook lager zijn. Als je een sponsor kiest die bijv. wilt dat jij kampioen wordt, zal die sponsor veel meer geld geven. Het is maar wat je wilt en hoe goed je bent. Minpunt van het speltype coach vind ik is, dat als je ontslagen wordt bij een club, dat je dan meteen helemaal opnieuw moet beginnen. Bij FIFA 08 was dat niet het geval. Bij FIFA 08 was het zo, dat als je ontslagen werd, dat je dan bij een veel minder goed team terecht kwam. Dat vond ik beter.

Vervolgens zal ik het gaan hebben over het speltype: Speel als prof.

Bij dit speltype zal je beginnen bij de reserves van een team. Naarmate je beter word, zal je in het eerste elftal terecht gaan komen. Als je het daar ook goed doet, zal je aan het einde van het seizoen, waarschijnlijk veel biedeingen krijgen van betere teams. Maar misschien dat je bij dat betere team dan wel weer als reserve speler moet beginnen..... Nu stel dat je ook bij dat betere team het goed doet, dan zou je een uitnodiging kunnen krijgen van het nationale elftal dat wilt dat je je land gaat vertegenwoordigen! Wat dan natuurlijk weer jammer is, is dat als je het Nederlands Elftal neemt, dat je dan geen Van Der Sar en Van Persie e.d. zal tegenkomen. Wel jammer natuurlijk.

Het volgende dat ik zal gaan bespreken is het online universum van FIFA 09.

GEWELDIG te noemen! Je kunt je eigen club beginnen en daarmee aan competities meedoen, je kunt één tegen één spelen, je kunt 10 tegen 10 spelen met mensen over de hele wereld, je kunt ook zelf aan competities meedoen en last but not least: Je kunt aan een internationale competitie meedoen! Een hele goede online modus dus!

Dan het Nederlandse commentaar. Wederom verzorgd door Youri Mulder en Evert ten Napel. Ben ik daar blij mee? Nee! Ik hoor nog steeds zinnen die ik een aantal jaren terug ook al hoorde van ze! Stom is ook dat als je bijv. een kans krijgt dat Evert Ten Napel dan zegt: ''Als die bal zit, dan eet ik mijn hoed op'' 9 van de 10 keer als hij dat zegt, weet je al dat die bal erin vliegt! Ik zou dus zeggen: Laat die maar eens wat nieuwe zinnen inspreken, want dat zou tijd worden!

Tenslotte nog iets over de graphics.

Helaas zijn er niet veel herkenbare spelers in onze eredivisie, terwijl er toch genoeg bekende namen rondlopen in onze divisie. Denk maar eens aan een Afellay, Makaay, Suarez, El Hamdaoui en een Romero. Naar mijn mening allemaal niet herkenbaar. Zelfs Tomasson die van Villareal overkwam, hebben ze niet herkenbaar weten te maken. Jammer! De spelers in de Premier League in Engeland daarintegen en de Italiaanse en Spaanse divisie en zelfs de Duitse Bundesliga hebben ze WEL herkenbaar weten te maken. Dat verdient natuurlijk WEL een compliment! Bij deze dus. Ook is het jammer dat ik het publiek niet goed uitewerkt vindt. Ook de bekende liedjes van brpaalde clubs ontbreken erin. Ook jammer te noemen.

Mijn conclusie is dat FIFA 09 de beste is uit zijn lange reeks! Je kunt je lang genoeg amuseren aan de verschillende speltypes in de singleplayer en als je daar genoeg van hebt, kun je je wagen aan het online universum van FIFA 09, waarin je tegen verschillende mensen over de hele wereld kunt spelen! Wel jammer dat er weinig herkenbare spelers in de eredivisie zitten en dat het Nederlands Elftal WEDEROM NIET compleet is met de ECHTE spslers van ons.

Conclusie en beoordeling

FIFA 09 is een must-have, want je raakt geen moment verveeld! Echt een game voor de voetballiefhebber met een PS3!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Online is goed,
 • Herkanbare spelers in buitenlandse competities,
 • Uitgebreid speltype Coach,
 • Uitgebreid speltype Speel als pro,
 • Je raakt geen moment verveeld!
 • Minpunten
 • Snel einde bij ontslag in speltype Coach,
 • Geen Nederlands Elftal,
 • Weinog herkenbare spelers in eredivisie,
 • Suf commentaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren