1. Gran Turismo 5 Prologue (PS3)

Gran Turismo 5 Prologue (PS3)

Toen ik op een dag(na veel geld te hebben gespaard) een ps3 wou kopen. Ging ik eens naar de winkel. Daar zag ik een pakket met gran turismo 5 prologue liggen. Na veel twijfelen en nadenken heb ik hem gekocht. Toen ik hem voor het eerst speelde en het introfilmpje bekeek. Dacht ik:WAUW!!

Nu ongeveer een maand later ben ik er een recensie over gaan schrijven

De graphics zien er in een woord super uit! Alles heeft oog voor detail.

De weg, de auto's, de circuits etc. Het enige minpuntje is het publiek maar daar mag fifa een voorbeeld aan nemen. En alle geluiden zijn opgenomen. Dit betekent dus dat de ferrari F1 ook precies hetzelfde geluid heeft. Wat mij betreft is Gran Turismo 5 Prologue een van de realistischte racegames die er nu in de winkel liggen. En misschien wel de echtste voor de ps3. Gran Turismo 5 Prologue gaat vooral de strijd aan met forza motorsport 2 voor de 360.

Als je het spel opstart krijg je een starbudget. Hiermee kan je een beginauto kopen. Daarna kun je aan de slag. Er zijn een aantal modussen. Zo heb je de modus Events. Dit is eigenlijk een soort van carriere. Je begint in de klasse C. Deze klasse vondt ik opzich niet echt boeiend. Uiteindelijk kom je bij de klasse A en daarop volgt nog een bonusklasse. Die is zeer pittig maar de beloning die je ervoor krijgt is zeker de moeite waard. Dus naarmate je verder komt hoe leuker het spel wordt. Je krijgt namelijk steeds snellere auto's dus hoe spannender het wordt. Er is ook de modus gran turismo TV. Ikzelf vind dit een leuke toevoeging. Zodra je ermee begint. Krijg je een menu van autoprogramma's. Zo zag ik bijvoorbeeld filmpjes van topgear en natuurlijk van gran turismo zelf.

Sommige filmpjes zijn gratis en andere kosten helaas geld

Het aanbod van auto's vind ik in dit spel geweldig. Zo zijn er de merken Mini, BMW, Audi, Ferrari, Lotus etc. Zoals ik al had verteld zien de auto's er super uit en de geluiden ook fantastisch. Een minpunt aan de auto's is dat als je genoeg geld hebt gespaard soms je droomwagen niet kan kopen. Dit komt doordat er bij bepaalde races staat: Speciale race. Toegestaande auto: Daihatzu. Dit vind ik soms erg irritant. Wat ik vaak na de race die ik gedaan heb eventjes doe is de replay bekijken. Deze zijn zo mooi dat je een klein beetje het gevoel krijgt dat je TV aan het kijken bent.

Er zijn vrijwel weinig circuits. Zes om precies te zijn. Dit zijn: Daytona international speedway, High Speed Ring, Suzuka, Fuji, Londen City en Eiger Nordwand. Maar hier hebben ze wat op bedacht. Ze hebben van één circuit twee gemaakt. Zo heeft Daytona meer bochten en is suzuka verkleint.

Over online valt weinig te zeggen. Als je in het menu bent zijn er bepaalde races. Je hebt ook verschillende klasses. bijvoorbeeld voor experts en voor beginners. Er komt maandelijks een update zodat er nieuwe races komen, tijdritten enz. De opbrengst van online races wordt gestord op je bankrekening die je ook in de singleplayer gebruikt.

Dit was mijn eerste recensie reacties graag!

Conclusie en beoordeling

Veel mensen zeggen dat dit nog maar een demo is. Eigenlijk vind ik dat niet. Je kan hier veel plezier aan beleven als je een echte racefan bent. De graphics zijn super en de replays geweldig. De automerken zijn oke. Alleen de mindere circuits is jammer en online had beter gekund maar als je niet kan wachten op de volledige versie koop dan deze.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • graphics
 • replays
 • automerken
 • Gran Turismo TV
 • Minpunten
 • publiek
 • C klasse
 • camera
 • weinig circuits
 • online had beter gekunt

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren