1. God of War II (PS2)

God of War II (PS2)

Er zijn goden van hemel, aarde en hel. Er zijn goden van natuur, water en zon. Er zijn goden van… de oorlog! En in heel dat lijstje van alle goden is volgens mij de god van de oorlog de meest aansprekende god, de wreedste god, de bloeddorstigste god, de meest vernietigende god,… Welkom in God of War II.

In de eerste God of War leerde je kennis maken met Kratos, een gevreesd Spartaans veldheer die zijn ziel moest verkopen aan Ares. Hij had, niet wetende wat hij deed, zijn vrouw en kind vermoord. Kratos moest dit wreken op Ares. Op het einde van de eerste God of War stond Kratos bekend als degene met de aan de ketting hangende blades, ook wel Athena’s Blades genoemd, waarmee hij acrobatische bewegingen kan toveren. Maargoed, dat hoef ik jullie allemaal niet te vertellen. God of War II gaat verder waar de eerste eindigde. Je start in de tweede God of War terug als de oorlogsgod (God of War). De veldheer leeft ook nog steeds op de berg van Olympus. Zoals Kratos bekend staat is iedereen wie hem in de weg staat of wie Sparta bedreigt, de pineut. Zijn medegoden kunnen de oorlogsgod ook niet ompraten en op een dag wanneer Rhodos dreigt te vallen, zijn de goden het beu en wekt Athena de Colossus van Rhodos. Dan zie je opeens dat Kratos terug verkleint naar zijn oorspronkelijke menselijke vorm. Op dat moment begint de game.

Zoals ik in de vorige alinea reeds zei, is Kratos slechts van vorm veranderd. Hij bezit nog steeds al zijn goddelijke krachten, dus ook zijn combo’s, moves en magieaanvallen. Zonder medelijden slacht je iedereen die tracht je tegen te houden. De Colossus die ook nog steeds aanwezig is, zal je proberen te verpletten op de meest gruwelijke manier. In dit eerste level zal je hem dus ook moeten vernietigen, zonder ook maar één vorm van medelijden. Zoals we van de eerste God of War gewend zijn, zit er wel het één en ander achter om deze grote monsterlijke wezens te vernietigen of vermoorden. Ook de vette Quick Time Events zijn weer van de partij. De snelle- en krachtige aanvallen hebben nog steeds elk een aparte knop. Wanneer je het einde van dit level bereikt hebt, zal je de kans hebben om de Blade of Olympus te gebruiken. Hiervoor moet je echter al je krachten gebruiken om deze uit de grond te trekken. Je zal deze krachten dus ook verliezen. Daar sta je dan terug, je ziet dezelfde Kratos voor je als op het begin van de eerste God of War. Het is dus de bedoeling dat je met deze blade de Colossus vernietigt en wanneer je hem vanbinnen uit vernietigd hebt, zal zijn hand op jou vallen. Hierdoor word je extreem hard verwond en zal Zeus de blade van je afpakken. Wat een gemenerik, denk je al, en met veel moeite sta je op. Zeus heeft echter geen moeite met Kratos en boort de blade recht door zijn darmstreken. Zeus vertrekt en Kratos schreeuwt hem na dat dit niet het einde is. Plots zie je handen uit de grond vershijnen. Gaia doet deze wonde genezen en zo gaan Kratos en de titans samenspannen tegen Zeus. Hier draait het verhaal echt om in God of War II, je zal op de één of andere manier terug in de tijd moeten reizen om zo Zeus te vermoorden.

Zoals ik al vermeld had, zijn de Quick Time Events nog steeds aanwezig. Maar deze keer zijn ze zeker weten nog vetter dan in de eerste God of War. Voor de mensen die niet weten wat Quick Time Events zijn, het is een soort van cutscene die je zelf in de hand hebt. Met een druk op de knop die je moet indrukken, zie je heel wat acrobatische bewegingen op je scherm komen. Ook is er nu de mogelijkheid om je blades als ‘grappling hook’ te gebruiken. Hierdoor kun je van de ene naar de andere kant slingeren. Dit werkt ook enorm eenvoudig. Ook vernieuwend is dat je sommige levels met je vliegend paard, Pegasus, zult doorbrengen. Hierbij moet je andere mythologische vogels vernietigen, vermoorden, slachten,… Je kan dit doen door simpelweg de aanvalsknoppen te gebruiken, maar je kan ze zeker weten ook erg brutaal killen met behulp van QTE's (Quick Time Events). Zo kun je met je blades de mythologische vogels ontvleugelen.

Op technisch vlak was deze God of War voor zijn tijdperk echt helemaal toppie. Dit was gewoon de game die aantoonde dat de PlayStation 2 nog beter kon dan die al deed. Het bloed zag er werkelijk echt uit, je zag de mooie zes blokken op de buik van Kratos (six-pack). Helaas zijn de graphics voor deze tijd er wel hard op achteruit gegaan, maar voor de niet-bezitters van een PlayStation 3 is deze God of War nog steeds een pretje. Of zelfs voor de PlayStation 3-bezitters nog steeds.

Conclusie en beoordeling

God of War II weet je weer enkele uren bezig te houden. Op technisch vlak scoort deze God of War weer enorm goed. De Griekse mythologische wereld is wonderbaarlijk mooi voor zijn tijd. De gameplay is er nog op verbeterd, terwijl je waarschijnlijk bij deeltje één dacht dat het niet beter kon. Ik kan niet meer zeggen dan: kopen die handel!
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Graphics...
  • Quick Time Events
  • Kratos
  • Bloeddorstig
  • Minpunten
  • Geen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren