1. Resident Evil 5 (PS3)

Resident Evil 5 (PS3)

Capcom is er dan eindelijk met een nieuwe Resident Evil . De bekendste survival horror game staat bij vele gamers op het verlanglijstje.Kakeuchi-san had al een aantal jaar geleden aangekondigd dat hij zich zal houden aan de format van Resident Evil 4. De immens populaire game van 2005 op de gamecube was dan ook een meesterwerk van Capcom. Er was wel wat onzekerheid over deze keuze. Zou het niet vernieuwender moeten worden? Willen we een snelle actie-horror game in plaats van een benauwende shooter? Het maakte mij in ieder geval erg nieuwsgierig. Zo was er ook wat consternatie over Afrika. Is het niet wat overdreven dat er alleen maar zwarte zombies zijn? Of is het overdreven dat we ons dit afvragen? De game heeft veel publiciteit gehad en de honger naar de game werd alleen maar groter.

Nice!

Kult held Chris Redfield samen met zijn nieuwe partner Sheva Alomar zijn de BSAA medewerkers die samen met jou het nieuwe Resident Evil avontuur gaan beleven. De altijd nog gevaarlijke Umbrella Corp zou wel eens vervangen kunnen worden door een andere meedogenloze organisatie die bioterrorisme erg serieus neemt en daar geen fijne plannen mee heeft. In het verhaal kom je veel verwijzingen tegen van andere Resident Evil delen en oude personages kom je volop tegen. Herkenbaar voor de kenner en voor de fans natuurlijk fantastisch. Je moet goed opletten in de game want het verhaal gaat erg snel maar als je eenmaal inzit is het briljant. Complottheorieën, emoties en natuurlijk veel geweld komen aan bod. Het prachtige Afrika werd gekozen als basis van dit alles. Toen ik het eerste halfuur bezig was ik al onder de indruk van de mooie lichteffecten, de details en dat Sheva naast Chris er fantastisch uitziet. Ik vond graphics nooit echt heel belangrijk in een game, als de gameplay maar goed is. Als ik review, let ik er nauw op anders niet zo heel veel. Maar in deze game moet ik zeggen dat ik tot nu toe, elke minuut heb genoten van wat er om heen te zien is. Ook de zombies zijn akelig goed gemaakt en het kwaad is van hun gezicht af te lezen. Ook de cutscenes zijn filmisch en zou niet misstaan in een bioscoop. Ik ben eigenlijk best wel onder de indruk. Het grote verschil is met de andere delen dat er lichteffecten in de game zitten. Je verwacht een grauwe en donkere omgeving, als je aan Resident Evil denkt. Maar ik heb me net als de andere delen benauwd en angstig gevoeld en daar had ik geen donkere steegjes voor nodig. Het is een andere en voor mij zeker een geslaagde manier om het Resident Evil gevoel te krijgen.

Ouderwets

De gameplay lijkt veel op die van Resident Evil 4 zoals ik al eerder had geschreven. Je kijkt vanaf een third-person view over de schouder van Chris mee. Items, je healthbar noem het maar op en het heeft gelijkenissen. Er is na de demo veel geklaagd over dat Chris niet kan rennen en schieten te gelijk. Als fan van de serie vind ik dit geen nadeel. Maar ik kan ook begrijpen dat gamers vinden dat er een stap achteruit is gedaan door een slome gameplay aan te houden en komt er bij dat de populaire shooters erg snel zijn met flitsende cover systemen. Ik vind dat je bij Resident Evil het altijd benauwd moet hebben en dat je door dit systeem dat gevoel ook constant hebt. De wapens in deze resident Evil zijn gevarieerd en goed gebalanceerd. Zo kan je net als in andere delen je wapens upgraden met geld die je kan verdienen door schatten te vinden en deze wapens kan je ook delen met Sheva. Ook alle items die je kunt oppakken kan je delen met je partner. Als je haar niet goed verzorgt zal je het steeds moeilijker krijgen in de game. Je bent van haar afhankelijk in de vele benarde situaties waar je in terecht gaat komen. Het partnerschap is goed verweven in de game. Zo moet je samenwerken om op verschillende plekken te komen en kan je Sheva in een cover posities zetten of vol in de aanval inzetten. Ook nieuw en een must have is in de game is de online co-op. Eindelijk een Resident Evil die dit heeft. Tijdens de game kunnen je vrienden je joinen en je helpen het avontuur af te ronden. Op de moeilijkste graad is dat ook wel nodig want die is allen bijna niet te doen. Offline is de co-op niet zo goed uitgewerkt als online. De indeling op splitscreen is niet optimaal. De ai van de zombies zijn prima. Ze vallen je van achter aan en volgen je als dorstige monsters achter na als je weg loopt. Bepaalde cutscenes zijn interactief. Zo moet je snel op de juiste knoppen drukken als je weg moet duiken of je partner moet helpen. Nog meer variatie in de gameplay zijn de onwijs grote eindbazen die je moet verslaan aan het einde van een chapter.Volop actie dus.

Conclusie en beoordeling

Resident Evil 5 is een feest van actie, herkenning en grafische spektakels. Met de co-op en de verschillende moeilijkheidsgraad ben je met de game wel een tijd zoet. De prachtige omgevingen en de nog steeds angstaanjagende gameplay maakt deze game een topper. Ik ben zeer tevreden en dat hij voort borduurt op het vierde deel vind ik absoluut niet erg.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Resident Evil gameplay
 • graphics
 • online must
 • Benauwend eng
 • Minpunten
 • co-op offline raar ingedeeld.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • wtf $10000, dat is wel erg limited dan.

 • Alsof iemand zoveel geld gaat betalen voor een andere kleur.

  Ik vidn dees ook nog is echt niet veel mooier dan die zwarte…

 • Ja, dat doen mensen ;). Goud geld verdienen is dit. Stel je eens voor als je een paar van die exemplaren op de kop weet te tikken. Dikke winst!

 • Wel supermooi!

 • echt f*cking mooi!! :D

 • Die ziet er wel heel strak uit zeg. :O

 • Oké, ik zie geen verschil tussen de normale en deze. Zal wel aan mij liggen.

 • maakt ie wel mooie winst mee :)

 • @WiiZzhole  0 biedingen ;-)

 • Lijkt niet op de echte gunmetal, maar wel een leuk idee zou ik ook wel eens willen doen zodra m'n garantie verlopen is.

 • Nice!

 • Ik zie eerlijk gezegd ook niet echt verschil. Hij is iets grijzer ofzo?

  Naja, in ieder geval vind ik em niet mooier of lelijker dan de standaard PS3

 • dat zou wel erg zijn als je er al 5 in huis had voor deze reden :P

 • duur

 • Wooow… Ziet er mooi uit zeg! -_-\" Lamme malloten

 • hij glanst niet en is een beetje grijs ja leuk speelt toch gwn de zelfde spellen af lol.

 • Als je het kan, waarom niet :D

 • Deze is inderdaad erg limited, er is er nml maar eentje van =P

  Maar wie wil er nou zoveel voor betalen? Dan ben je wel gek.. PS3 gek welteverstaan =P

 • Big Buisness :P

 • Ik kan me niet voorstellen dat mensen daar echt $10.000,- aan willen uitgeven, maar goed je hebt van die idioten op de wereld…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren