1. Skate 2 (X360)

Skate 2 (X360)

Het eerste deel van Skate liet de Tony Hawk’s-Reeks zien hoe het echt moest door middel van een indrukwekkende gecombineerd met betere graphics. Het is dus ook vanzelfsprekend dat EA Black Box de Tony Hawk’s-Reeks als alleenheerser van de troon had gestoten.

Skate 2 speelt zich 5 jaar af na de gebeurtenissen in Skate 1. Na je zoveel dingen had gedaan, en uiteindelijk de skater van het jaar werd, werd je de gevangenis ingesmeten. Daar bracht je 5 jaar door, en op het moment dat je weer aan de slag gaat in Skate 2, ben je terug een vrij persoon geworden. San Vanelona is in die deed zeer hard veranderd, qua uiterlijk maar er is ook een bedrijf gekomen, Monocorp. Sinds zij er zijn is skaten vrijwel onmogelijk in de stad. Dat komt door de security die overal staat, die je graag laten zien wat er nou onder die korst steekt. Ook zijn er een paar anti-skatedoppen op de rails geplaatst. Dit zal vaak tot irritatie leiden, maar geen paniek, je kan je vrienden bellen om de security tegen te houden en de doppen op de rails te verwijderen. Daar hangt natuurlijk een som geld aan vast. Maar tot zover over dat irritante bedrijf, nu je terug bent is het ook aan jou de taak om van de stad het oude skateparadijs te maken. Ook moet je je terug bewijzen tegenover de pro’s, en net als in Skate 1 zal je ook een aantal foto-shoots doen met als gevolg de cover van de skatemagazines te bereiken. Verder zal je niet veel achter het verhaal moeten zoeken, we spreken hier dus ook van een zwak verhaal.

De grote irritatie in de eerste Skate liep op toen je op een trap moest gaan. Ofwel moest je helemaal rond gaan, ofwel ging je er op proberen te olie-en, maar dat is natuurlijk niet zo’n pretje. Zo is er in Skate 2 de mogelijkheid om van je bord te stappen, dat is nog eens een vernieuwing. Althans, dat denk je. In praktijk is het één en al ergernis. Om het nou officieel volledig nutteloos te verklaren, is ook geen optie. Je kan objecten verplaatsen en zo je eigen spots maken en delen met heel de wereld, als dit is wat je wilt.

In deeltje 1 waren er erg weinig tricks, maar in Skate 2 alles behalve. Met wat old school tricks zoals handplants, foodplants, Boneless en No Comply kom je al een pak verder met de tricks. Die doe je uiteraard ook met de rechter analoge stick. De besturing is net zoals in de eerste Skate mooi, maar niet vernieuwend, ja, niet vernieuwend. Het probleem is ook nog steeds dat de tricks zo dicht bij elkaar liggen op de analoge stick dat je vaak een andere trick doet dan je wilt. Bij sommige challenges is het dus ook onterecht moeilijk, en dat is dus een serieus nadeel, wel te verstaan.

De bezitters van deeltje 1 kunnen zonder problemen deeltje 2 aanschaffen. Zij kunnen zich ook zonder enkele problemen door de tutorial heenvlammen, maar daar komt nog een minpuntje. Voor degenen die de eerste Skate nooit gespeeld hebben, zal de tutorial niet veel waard zijn. Het is dus ook sterk aan te raden eerst de eerste Skate te spelen, omdat je daar veel meer over de controls leerde. Wanneer je toe bent aan de vernieuwde versie, kan je hem wel kopen. Maar oké, ik ben niet degene die moet beslissen over jou keuzes.

Het vernieuwde deeltje brengt je ook enorm fijn snelheids gevoel. Zo zijn er naast de foto-shoots, skaten met de pro’s,… ook nog death-races. Deze vinden zich meestal plaats op de bergen in New San Vanelona. Hier ga je ook zo snel, dat het aangename vibreersysteem van je controller je aantoont hoe snel je echt gaat. Maar dat is als je berg afgaat, als je de berg op wilt gaan is er de mogelijkheid om aan een auto vast te hangen. Dit hebben we nog eens tegengekomen in de Tony Hawk’s games. Zo kan je dus toch nog tegen een aardige snelheid op de bergtop geraken.

Black Box heeft ook voor de online-modus gezorgd. Zo kan je samen met je vrienden een beetje rondrollen in San Vanelona en samen een potje S.K.A.T.E., own the spot, hall of meat en andere uitdagingen doen. Waar de online-modus in deeltje 1 niet goed uitgewerkt was, heeft Black Box veranderd in Skate 2. Online skate brengt je ook nog enkele uren speelplezier, zeker tesamen met vrienden. Je mag er dus ook vanuit gaan, dat buiten de carreer mode, ook nog veel andere dingen te doen zijn in San Vanelona. Om sneller door je carreer mode heen te gaan, is er ook nog de mogelijkheid om te teleporten. Dat is mooi, maar eigenlijk is het ook leuk om gewoon op je bord daarheen te gaan, en zo een paar mooie tricks showen aan de burgers van San Vanelona.

Als laatste kan ik je nog zeggen dat je doormiddel van de Replay-Editor filmpjes kan plaatsen die de hele wereld kunnen bekijken. Dit gaat veel gemakkelijker als in de eerste Skate. Wat een plezier zou moeten zijn, was in deeltje één niets leuk aan. Dan kan ik je gerust toevertrouwen, dat het nu veel simpeler gaat.

Conclusie en beoordeling

Skate 2 is zeker niet veel vernieuwend. Maar wanneer ze er iets nieuws hadden ingestoken, probeerden ze alles ook goed te doen. Dat is niet altijd goed gelukt, als we naar het lopen kijken. Zoals al gezegd was, is het lopen niet de hel, want het kan ook wel eens handig zijn. Voor degenen die genoten hebben van het eerste deel, is Skate 2 zeker een must have. Voor degenen die Skate nog nooit gespeeld hebben, koop deel 1 eerst en daarna kan je je deel 2 aanschaffen.
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Replay-Editor
 • Objecten verplaatsen
 • Meer tricks
 • Besturing nog steeds geweldig
 • Minpunten
 • Soms onterecht moeilijk
 • Lopen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • best gaaf!!!

 • Dit lijkt me echt een super game die ik zeker ga bestellen. Mooi artikel Jelle. Ben toch wel benieuwd hoe het in combat loopt, soepel of niet…

 • FF + Sony console is eigenlijk altijd kassa ;-)

 • het verhaal is goed, toch vind ik het gevechtssysteem eentonig

 • Dé reden dat ik een PSP wil! Tof trouwens dat het D.M.W.-systeem niet echt random is, ik vroeg me nl. al af hoe dat echt goed kon gaan werken.

 • De D.M.W von ik beetje tegenvallen omdat je meestal precies wist wat er aan ging komen, maar voor de rest was het een heerlijke game, dat ik met plezier heb kunnen uitspelen.

 • Heb het spel net gisteren uitgespeeld. Echt een geweldig spel, aanrader voor iedereen.

 • woord!!

 • Lijkt me echt een vette game!! Ik ben zelf altijd meer een fan van turn-based, maar bij deze game ziet het vechten er erg tof uit.  Ik hoop ook zo dat als die gasten klaar zijn met hun projecten dat ze aan een remake van Final Fantasy VII beginnen voor de PS3!! Net als dat filmpje toen. Lijkt me zo gaaf he!!

 • dit lijkt me zo'n vette game!

 • kwee nie, ik heb nog nooit een FF spel gespeeld.

  maar mischien koop ik hem wel een keertje

 • Kitsch

 • Nou laat maar komen dan!

 • Ik kijk echt uit naar deze Game..:P En hopelijk zal er ooit nog een Remake van FF:VII komen..:P

 • Zeker een van de beste psp spellen !

  en trouwens je kan em al gewoon bij de mm halen ;)

 • Te vet!! Hiervoor haal ik een PSP…

 • Als dit geen goed spel wordt, weet ik het ook niet meer.

 • kan niet w8rten op deze game

 • Mooi!

 • Geweldige game en dat hij real-time speelt zag er in het filmpje geweldig uit. bij FF XII was het action TBS en dat vond ik toch minder, dan had ik liever het oude systeem, maar dit is nog veel beter. Zeker een must have.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren