1. E3: Devil May Cry 3

E3: Devil May Cry 3

Naast het spectaculaire Resident Evil 4 voor de GameCube liet Capcom ook een spectaculair spel voor de PlayStation 2 op haar stand zien. Voor beide spellen waren de demo-pods de gehele beurs in gebruik. Om het spel te kunnen spelen moest je dus even een paar minuten in de rij staan. Zoals je misschien wel weet was Devil May Cry 2 een erg teleurstellend vervolg op het zeer goede origineel. De grote vraag is of dit derde deel de serie weer een nieuw leven in kan blazen.

Devil May Cry 3 speelt zich verassend genoeg voor het eerste deel van Devil May Cry af, het draait hier dus om een zogenaamde prequel. Dante blijkt niet de enige zoon van de legendarische demoon Sparda te zijn. Hij blijkt ook een tweelingbroer te hebben genaamd Virgil en Virgil is al aardig demonisch geworden. Op een avond staat Virgil voor het detectivebureau van zijn tweelingbroer en is een één-op-één gevecht onontkoombaar. Het spel zal vanaf daar laten zien hoe Dante dé Dante geworden is die wij kennen uit de eerste Devil May Cry. Zo weet Dante aan het begin van het spel niet eens dat hij demonische krachten heeft.

De trailer die men op de Capcom stand liet zien zag er zeer goed uit. De actie spatte van het scherm af. Het zag er allemaal weer erg gelikt uit. Natuurlijk draaide het allemaal om de speelbare demo van dit spel. Het eerste wat opvalt is dat het spel weer enorm snel is. Dante haalt de ene speciale beweging naar de andere uit en neemt het in de demo op tegen hordes vijanden. Het gaat hier niet zomaar om een paar vijanden. In Devil May Cry 3 vliegen je vijanden weer in grote getale over het scherm. Uit de demo blijkt ook dat Capcom geprobeerd heeft om de camerapositie zo in elkaar te draaien dat je (bijna) altijd ziet tegen wie je vecht. In eerdere delen kwam het zeer vaak voor dat je vijand niet op je scherm te zien was waardoor je dus maar in het wilde weg om je heen mepte.

Dit derde deel zal gebruik gaan maken van verschillende klassen, waaronder de Sword Master Class. Daarnaast is het mogelijk om jouw Dante sterker te maken door enkele eigenschappen van hem op te waarderen. Uiteindelijk kom je dus uit op een bijna onsterfelijke Dante. Maar wat is er nog meer nieuw aan Devil May Cry 3. Allereerst zijn de omgevingen ook interactief. Zo kom je in de demo in een club terecht waar Dante al slingerend om een paal de vijand kan verslaan. Dante kan in dit derde deel zelfs vliegen!

Op grafisch gebied maakt Devil May Cry 3 gebruik van een totaal nieuwe engine. Zo zien de omgevingen en karakters er nog beter uit dan in de vorige twee delen. Ook verschijnen er zoals ik eerder al aangaf zeer veel vijanden tegelijkertijd op het scherm en maakt het spel gebruik van een aantal indrukwekkende lichteffecten.

Het duurt nog even voordat dit derde deel ons zal bereiken. Capcom laat in ieder geval zien dat het nog niet gedaan is met de Devil May Cry reeks. Het tweede deel mocht dan wat matig zijn, met dit derde deel laat Capcom toch weer zien dat ze het best kunnen. We hopen dat wij Devil May Cry 3 nog dit jaar in Europa kunnen verwachten. Een vast uitbrengdatum heeft Capcom voor Europa nog niet bekend gemaakt. Laten we dus het beste hopen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • spel gaat wreed worden, van wat ik ervan heb gezien dan :D Alleen wel raar als dit een prequel is, dat Dante andere moves heeft die hij dan in DMC1 dan niet heeft…must have denk ik!

 • nounou, klinkt heel vet, maarja, dat klonk deel 2 ook. Ik moet het nog zien, maar toch denk ik dat dit deel wel de echte opvolger van 1 gaat worden. deel 2 was gewoon fucking crap.

 • ziet er strak uit khoop dat het net zo goed als deel word, want deel 2 waz crap!

 • dit gaat echt een vet spel worden!!.. deel 2 was ff een missertje maar daar komt nu verandering in :)

 • De combo,s zagen er wel vet uit ja van wat ik heb gezien op gamekings maar de graphics zagen er een beetje arcade uit. Ik weet niet hoe ik het moet noemen maar de omgeving zag er niet zo goed uit als bij Ninja Gaiden. Nee ik vindt Devil may cry 1 nog de allerbeste actiongame uit(Na Ninja Gaiden dan:D)

 • Heb de trailer gezien die was echt super. Ik hoop idd dat dit de echter opvolger wordt van dmc zeg maar en deel 2 gewoon een dipje van het verleden wordt.

 • 'dit spel gaat wreed worden'

  Dat heb ik vaker gehoord. Hopelijk wordt deze niet zo verneukt als de 2de. Ik wacht er iig niet op :)

 • Deze wordt echt zoveel keer beter dan deeltje twee!

 • die trailer is zo vet en deze game word ook echt rete strak

 • @ Viewtifull Joe wat verw8 je zelf aan ninja gaiden is JARENlang gewerkt aan dmc3 misschien 2,3 jaartjes, en er is ook nog een groot verschil met de kracht van de ps2 en x-box dus niet huilen over graphics want arcade is nog altijd ramvet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren