1. MotorStorm: Pacific Rift (PS3)

MotorStorm: Pacific Rift (PS3)

Hawaï is een prachtig eiland. Met zijn prachtige witte stranden en mooie fauna en flora is Hawaï hét ultieme vakantieoord. Hoewel, dit was voor het Motorstorm festival er zich vestigde. De stranden werden opengereten en de planten en bomen werden verpulverd door de voertuigen. De rust op Hawaï zal nooit meer dezelfde zijn...

Motorstorm: Pacific Rift speelt zich nu niet meer af in de droge vlaktes van de woestijn, maar op een tropisch eiland. In dit deel spelen de natuurelementen een grote rol. Er zijn 4 soorten natuurelementen; lucht, aarde, water en vuur. Deze elementen zijn allemaal terug te vinden in de tracks. Hierdoor zijn de tracks lekker afwisselend. Er zijn een paar nieuwe mogelijkheden aan de game toegevoegd. Zo heb je de mogelijkheid om je coureur te kiezen. Hoewel ik nooit de kleur van mijn coureur zijn/haar outfit aanpas aan de kleur van mijn voertuig, vind ik dit toch wel een leuke toevoeging. Per rang in singleplayer die je stijgt , speel je coureurs –en voertuigpakketten vrij. Nog iets nieuws is de mogelijkheid om foto’s te maken. Je kunt op elk moment in de singleplayer foto’s maken. Dit is leuk, omdat je dan leuke en grappige momenten kunt vastleggen. Als je bijvoorbeeld een Motor tussen de wielen van een Monster Truck ziet rijden, kun je er een foto van maken voor hij verpletterd wordt. De sountrack zit net als bij het eerste deel, goed in elkaar. De liedjes passen zeer goed bij het brute off-road racen.

De voertuigen uit de eerste Motorstorm vind je in dit tweede deel weer allemaal terug. Ze hebben weer allemaal hun voor –en nadelen. De motor is snel, maar heel kwetsbaar. De Big Rigs zijn steviger en rammen gemakkelijk andere voertuigen van de weg. De Terreinwagen kan, zoals de naam als zegt, elk terrein aan. Elke track heeft verschillende routes. De ene route is geschikt voor Motors en Quad’s, de andere route is beter voor de grotere voertuigen. Deze keuze aan voertuigen word aangedikt met een nieuw soort voertuig, de Monster Truck. De Monster Truck is sterker dan de Big Rig en gaat dus niet zo makkelijk stuk. Hij rijd makkelijk door de hoge planten en verpletterd moeiteloos andere voertuigen onder zijn grote wielen. Maar hij heeft ook nadelen. Hij is trager dan de andere voertuigen en kan niet erg goed scherpe bochten nemen. Je merkt dat je voertuig steeds vuiler wordt. Ook de bandensporen blijven liggen. Als je crasht, zie je vanalles van je auto vliegen. En je ziet de schade aan je voertuig, als een ander voertuig je ramt. Soms zie je je crash in slow motion gebeuren, en dat is wel leuk om te zien.

Zoals ik al zei, zijn de tracks afwisselend en zullen ze niet snel vervelen. De omgevingen zijn prachtig gemaakt en je ziet dat de makers flink hun best hebben gedaan om alles er zo goed mogelijk uit te laten zien. Maar hier hangt een nadeel aan vast, de tracks zijn dan wel mooi gemaakt, maar ze zijn soms onduidelijk. Soms zijn er wat te veel planten die ervoor zorgen dat je niet goed kunt zien waar je heen moet. Ik ben toen vaak tegen een boom gereden. Als je wil racen krijg je tickets te zien. Bij die tickets staat de naam van de track, en de bepaalde soorten voertuigen die je kunt kiezen. Op de ene track scheur je met je Terreinwagen en de volgende keer rijd je er met je Big Rig door. De elementen spelen een grote rol in het winnen van een race. Bij het element ‘lucht’ heb je spectaculaire sprongen waarbij je lange afstanden in de lucht doorbrengt. Bij aarde race je vaak in de modder en kun je best een voertuig nemen die er goed in kan rijden. Water koelt je boost af maar zorgt ervoor dat je vertraagt. Vuur daarentegen warmt je boost sneller op en zet je voertuig in brand. Dan kun je veel minder boosten. Gelukkig hebben de makers op een track met vuur watergangen voorzien. Dit zijn stalen constructies die water sproeien. Dan koelt je boost weer af en kun je weer even boosten. Elk parcour heeft plaatsen waar je aan één stuk door kunt boosten.

Er zijn ook verschillende racetypes. Er is het gewone racen waarbij je als doel eerste, tweede of derde moet finishen. Er zijn ook eliminator races, hierbij moet je zorgen dat je altijd de laatste racer voorblijft. Ben jij laatste, dan ontploft je voertuig en lig je uit de race. Je hebt ook speedraces. Je moet hierbij zo snel mogelijk door de verschillende checkpoints rijden. Per checkpoint krijg je seconden bij. Als je geen seconden meer overhebt, dan lig je eruit. Je wint door een bepaald aantal seconden over te hebben. Hoe meer seconden je over hebt, hoe meer je kans maakt op een bronzen, zilveren of gouden medaille. Persoonlijk vind ik het speedracen niet zo boeiend. Omdat het vervelend is wanneer je perongeluk tegen een boom knalt, je belangrijke seconden verliest. Hierdoor is het vaak beter om de race te herstarten. Maar het voelt zo goed als je na veel vloeken een bepaalde speedrace eindelijk voltooid hebt.

De tegenstanders zijn zeer onvoorspelbaar. Ze rammen je van de weg, ze rijden over je, of ze rammen je zodat je onder de wielen van een Monster Truck terechtkomt. En dat maakt het net zo leuk. Je ervaart dat ze je niet zonder weerstand laten winnen. Jij kunt hen ook een koekje van eigen deeg geven. Als je op de L1 knop drukt, dan ram je de auto aan je linkerkant en druk je op R1, dan ram je het voertuig aan je rechterkant. Het is ook grappig om te zien, als een voertuig je inhaalt dat hij dan wat verder te pletter knalt op één van de bomen of rotsen.

Het grootste gemis in de eerste Motorstorm was natuurlijk de split-screen mode. Dit wordt dubbel en dik goedgemaakt door de spilt-screen mode van 4 spelers. Niets leukers dan je vriend die tegen je op de bank zit, van de baan te rammen. Je kunt met maximaal 12 spelers tegelijk online racen. Per race verdien je punten. Hoe hoger je finisht, hoe meer punten je krijgt. Ben je laatste, dan verlies je punten. Ook verlies je punten door tijdens een race het spel te verlaten. Door die punten ga je rangen omhoog. Het is wel jammer dat, als de race voorbij is, dat je weer teruggezet wordt bij het menu. Je kunt ook vrij rijden doen, dan speel je gewoon tegen computergestuurde racers. Dat is goed om te oefenen voor je online gaat. Want geloof me, het zal er pittig aan toe gaan!

Conclusie en beoordeling

Motorstorm: Pacific Rift is een zeer goede game die nét niet tot de top behoort. De instapdrempel is niet zo hoog, goed voor zowel nieuwelingen als de personen die deel 1 al hebben gespeeld. Verwacht enkel niet veel nieuws in verband met de gameplay. Maar als je houd van bruut off-road racen, dan is deze game zeker iets voor jou. Je zal ongetwijfeld veel plezier aan deze game hebben!
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Setting
 • Split-screen
 • Tracks
 • Minpunten
 • Niet alle modi zijn even boeiend
 • Niet altijd even duidelijk waar je heen moet

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • wazig

 • O.O

 • Europa Sony-land? *kuch*

 • domme zet, van alle games op de ps3 vind ik deze nog het meest interessant.

 • anders impoteer je hem toch ps3 is toch niet regiolock?

 • goed van sony, geen bagger games in europa!

 • Wat een onzin!

 • DAMN !  Ik keek erg uit naar dit spel. Het zou de enige in zijn soort worden en Afrika is een erg leuke setting.  Maar er zal wel een rde voor zijn. Ze hebben het gewoon verkloot tijdens de productie ofzo.


 • Overigens kan Sony Nederland dit bericht niet bevestigen, noch ontkennen. Zonder zekerheid kan er natuurlijk nog van alles gebeuren. Laten we hopen dat deze bijzondere game alsnog wordt gepland voor Europa!

 • Wat Afrika voor game is. Het zal jammer zijn als deze game niet in Europa verschijnt.

 • lol

 • kom die wel in afrika uit ?

 • Als ik wist waar het ding over ging kon ik enerzijds teleurgesteld zijn of er me anderzijds geen ruk van aantrekken.

  Nu weet ik het gewoon niet :-/

 • WTF :-(  Eerst 2 jaar lang lekker maken, en dan zeggen dat ie niet komt…..  Zet em dan GVD op PSN of zo voor een tientje……………..


 • Komt me ALTIJD goedkoper uit aan import, heerlijk die regiovrije PS3 :)

 • Da's al één goede reden voor het bestaan van torernts! :p

 • das balen  zeggen dat het eerst komt voor amerika,europa en japan dan komt die alleen in japan uit  als ze de productiekosten eruit willen halen zal ik het over de hele wereld releasen


 • Sony kan gek genoeg van MS nog wat leren in hoe je Europa moet behandelen. Die releasen tenminste gewoon alles en snel ook.  Daarnaast was deze game misschien een mooie screensaver, maar gameplay heb ik nog niet gezien. Maar geef ons in ieder geval een keus of we hem willen of niet.  (Wacht op MGS).


 • typish sony ,als et waar is. Maarja dit is maar een gerucht en sony kennende als europe em echt graag wil hebbe ndan krijgen we em ook ,het is microsoft niet ,die koppig blijft vasthouden aan de non-hardeschijf versie van de xbox360.  Gewoon rustig afwachten, oh en die idioot die het heeft over torrents ,i kwens je veel plezier met het downloaden van 25 GB via bitttorrent ,n00b. De ps3 is niet gekraakt, zoals de xbox 360

 • weer europa vergeten :(  wzzig ….. dit is zo'n moment dat ik als Ps3 fan een XBOX wil kopen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren