1. The Lord of the Rings: Conquest (X360)

The Lord of the Rings: Conquest (X360)

KAN JIJ MIDDEN-AARDE REDDEN?

....OF VERNIETIGEN. WELKE KANT KIES JIJ??!?

We hebben het hier over weer een Lord of the Rings game. Na games als: The Return of the King en The Batlle of Middle-Earth slaat Elektronic Arts een totaal andere weg in met deze game. Zo ben je niet als van oudst de held die boven iedereen en alles uitsteekt, nee je bent nu een gewone soldaat in een van de legers van Midden-Aarde. Zo kun je deze keer niet alleen de Good-side kiezen maar ook de Evil-side. In de Evil campagne word een heel nieuw verhaal verteld over als Frodo de ring niet had kunnen vernietigen. Dit geeft een rare maar toch leuke insteek voor de ultieme 'Lord of the Rings' fans.

Zoals ik al verteld heb, kun je bij deze game niet alleen de Good campagne doen, maar ook the Evil campagne. Je moet uiteraard eerst de Good campagne uitspelen om daarna over te gaan op de voor iedereen onbekende Evil campagne. In het begin van de campagne start je in Helmsdiepte. Hier moet je samen met je mede Rohan soldaten de Uruk’s verhinderen Helmsdiepte in te nemen. Eerst moet je bijvoorbeeld de grote muur verdedigen, en zorgen dat de Uruk’s niet de muur kunnen opblazen. Maar dan moet je opeens terugtrekken om de poort te beschermen. Later word Theoden ook nog aangevallen in de Troonhal, en moet je als Aragorn vechten bij de inmiddels opgeblazen muur. Bij het volgende level moet je Saruman stoppen en hem zelf ook verslaan als Gandalf. Dan moet je in Moria de Orks uitroeien en als Gandalf de Balrog verslaan. Kortom: een hele drukke bezigheid. Jammer genoeg zijn deze levels niet erg lang en als je het op het laagst niveau speelt ben je er zo doorheen. Je hebt wel 8 levels om in te vechten. Dit zijn:

Helmsdiepte, Isengard, Mines of Moria, Osgiliath, Minas Tirith, Pellenor Field's, Minas Morgul en The Black Gate.

Zelf vind ik dat er maar ze er maar weinig gevechten in hebben gedaan, want het hadden er natuurlijk ook veel meer kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan het gevecht met de Wargen in LotR 2.

Als je klaar bent met al deze 8 levels kun je doorgaan op de Evil campagne. Deze verteld een Fictief verhaal over wat er zou zijn gebeurd als Frodo de Ene Ring niet had vernietigt. Het eerste level is dan ook het level waar je de Ene Ring moet afpakken van Frodo en hem zelf in de diepte van de Doemberg moet gooien. Daarna ruk je met je hele leger op naar Osgiliath en probeert deze ruïne stad in te nemen. Dan krijg je het gevecht met Minas Tirith en ga zo maar door. De 8 levels van de Evil campagne zijn:

Doemberg, Osgiliath,Minas Tirith, Pellenor Field’s, Mines of Moria, Weathertop, Rivendel en The Shire.

Het is jammer dat ze levels zoals Helmsdiepte niet bij de Evil campagne hebben gezet, want zeg nou zelf: Wie wil er nou niet de machtige muren van Rohan bestormen en proberen deze vesting in te nemen. Het leuke is wel dat je veldslagen krijgt die je nog nooit hebt gezien. Zo moet je als Uruk-Hai kleine irritante Hobbits vermoorden en als Sauron moet je Elrond en Legolas doden. Dit is dan ook weer een grappige en leuke variatie met het echte verhaal. Jammer genoeg werkt de camera bij het spel niet super goed waardoor je soms kleine probleempjes hebt. Verder is het een fijne besturing maar moet je wel alle specials weten van de 4 klassen. De graphics zijn niet geweldig maar we kunnen het er mee doen.

In Lord of the Rings Conquest speel je dus niet als helden, maar als gewone soldaten. Natuurlijk kun je in de loop van de levels wel met helden spelen, en tegen elkaar krijgt de beste speler de kans om even de ‘held uit te hangen’. Maar nu nog even wat over de gewone soldaten. In dit spel kun je namelijk kiezen uit 4 klassen. Dit zijn: Archer, Warrior, Scout en Mage.

Als je van snipen houd dan is de Archer voor jou de best keus. De Archer kan namelijk van verre afstanden schieten en heeft ook nog een paar special shots achter de hand. Zo kun je, als je op de B-Button klik een vuurpijl afvuren die als hij zijn tegenstander raakt een soort explosie geeft. Ook heb je nog de gif pijl waar de tegenstanden als hij geraakt is nog even wat levens extra verliest. Ook kan de Archer als hij in het nauw is gedreven door bijvoorbeeld een Warrior ook nog een paar schoppen uitdelen. Dit doe je door op de X-Button te klikken.

Als jij meer een soort Rambo bent, is de Warrior toch meer jou ding. De Warrior is de uitgekozen persoon in gevechten waarbij je omringt bent door vijanden. De Warrior kan niet alleen lekker om zich heen maaien met z’n zwaard. Hij kan echter ook zijn zwaard in de fik zetten. Het zwaard blijft dan branden en geeft wat extra schaden bij elke slag die hij uitdeelt. Ook heeft de Warrior een werpmes waarmee hij irritante Archer’s even op de grond werp zodat hij bij hen kan komen. Zelf vind ik de Warrior een fijne klas. Ik kan nu zo veel mogelijk Orks de diepte in sturen als ik maar wil.

De Scout is eigenlijk heel erg voor mensen die liever stilletjes iemand in de rug aanvallen dan met een zwaard iedereen probeert te raken die je maar kan raken. Hij kan namelijk zijn camouflage gebruiken en zo word hij onzichtbaar. Hiermee kan de Scout iedereen en alles besluipen en hem dan in de rug doodsteken. De Scout heeft echter ook nog een paar sterke stoten waarmee hij, als hij word aangevallen de vijand toch te lijf kan gaan. Naast mêlee aanvallen heeft de Scout ook een bom. Deze bom veroorzaak net als bij de vuurpijl van de Archer een kleine explosie op de plek waar hij hem gegooid heeft. Eigenlijk is de Scout niet veel verschillend met de Warrior, maar alleen heeft de Scout een camouflage die hij kan activeren. De Scout kan net als de Warrior op de rug van een trol of ent klimmen en hem dan de helft van z'n levens afbrengen.

Als laatste heb je dan nog de Mage. De Mage is een magiër die spreuken kan gebruiken om niet alleen de vijanden schade toe te brengen maar ook medespelers te helen. De Mage bezit namelijk ook nog over een ‘Heal’- spreuk. Naast die spreuk kan hij ook nog een bliksem aanval doen en een vuurbal werpen. Ook kan hij, als hij en zijn medespelers worden lastig gevallen, een schild om hen heen roepen die de magiër volgt. Nu kan de magiër echter geen andere spreuken gebruiken. Net als Gandalf is de magiër ook sterk in mêlee aanvallen.

Zoals al ik al verteld heb zijn er toch helden in dit spel. Zo heb je aan de goede kant helden als Aragorn, Gimlie, Legolas, Gandalf en wat leuk is als je Capture de Ring speel: Frodo. Je hebt ook Elrond en Eowyn. Als je Hero team Deathmatch speelt krijg je dan rare maar leuke gevechten, zoals Elrond tegen de Witch-King en Frodo tegen Lurtz. Het enige wat niet zo leuk is, is dat de helden bij een enkele backstick van een Scout al weer dod zijn. Hierdoor heb je niet het echte helden gevoel.

Als je de campagne helemaal hebt uitgespeeld, op alle niveaus, kun je doorgaan op de Multiplayer mode in Lord of the Rings Conquest. In Multiplayer kun je kiezen uit 3 soorten gevechten.

1. Team Deathmatch. Hierin speel je samen met je team tegen het andere team en probeer je zo snel mogelijk de meeste kills te halen. Dit vind ik de leukste mode, want je kunt hier gewoon lekker doen waarvoor het spel bedoelt is: lekker de vijand in de pan hakken!!

2. Capture the Ring. Hier moet je samen met je team de Ene Ring te pakken zien te krijgen en daarna die naar het startpunt van je tegenstander te brengen. Als je niet zo goed bent kan zo’n potje eeuwig duren.

3. Hero Team Deathmatch. De naam zegt het al. Deze mode is het zelfde als de normale Team Deathmatch maar nu kun je kiezen uit de verschillende helden uit de films. Deze mode is echter maar bij een paar maps mogelijk.

Je kunt Lord of the Rings Conquest tot 16 man Online spelen op Xbox Live, en tot 4 man op je eigen console.

Conclusie en beoordeling

Lord of the Rings Conquest is een leuke variatie op alle andere Lord of the Rings games, maar EA games had dit spel wel meer kunnen uitbreiden. Zo hadden ze het visueel beter kunnen maken, en ze hadden meer inhoud kunnen maken. Ook hadden ze kunnen doorwerken op de verschillende modes die je kunt spelen in Multiplayer. Kortom: Leuke game, maar had wel beter kunnen worden uitgewerkt
7,3
Score
73
Score: 75
 • Pluspunten
 • de 4 klassen
 • Evil campagne
 • multiplayer
 • Minpunten
 • weinig levels
 • slechte medespelers
 • grafich niet geweldig
 • camera werk niet altijd top

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Mooi ….. Deze bagger mogen ze dus meteen op de \"delisted\" lijst zetten van mij. Opzouten met dat slechte spul!!!

 • Lijk me opzich wel grappig.

 • €9,50 voor sudoku -_-'

 • Sudoku vind ik zelf niet leuk.

 • haha ze gingen bagger games op de 360 toch verwijderen?  sudoku speel je als flash games op internet lol.

 • Xbox 360 console

  Wireless controller

  Memory unit 256 Mb

  AV Cable met SCART adapter

  5 volledige arcade games (Pac-Man Championship Edition, Boom Boom Rocket, UNO, Luxor 2 and Feeding Frenzy  Het Xbox 360 Arcade systeem is een goed begin  is dit een goede xbox?je hebt 2 versies 1e en de 2e hoe kan je zien of eht de 2e versie is?  M.V.G. Remco
 • Het Xbox 360 Arcade systeem is een goed begin  Xbox 360 Arcade systeem is nooit een goed begin. Er zit geen HDD op, en die is zo goed als essentieel wil je een beetje normaal gebruik maken van je 360.

 • Warlords is interessanter voor mij, en goedkoper (wat niet onbelangrijk is =P).

 • Toch niet echt spellen voor mij weer…

 • 9,50 voor sudoku?! koop gewoon een sudoku-boekje -.-'

 • Japanse markt stryders.

 • Dit is mij toch echt het geld niet waard.

 • okej dan haal ik wel xbox360 of mischien elite

 • Xbox 360 Arcade systeem is nooit een goed begin. Er zit geen HDD op, en die is zo goed als essentieel wil je een beetje normaal gebruik maken van je 360.  wat betekend hdd en waar is dat voor:P

 • hdd=Hard disk drive (Je harde schijf dus. op de pro zit 20 gig en op de elite 120). Dit is voor demo's enzo. en sommige spellen hebben een HDD nodig. je kunt beter een X360 Pro halen of Elite..heb je tenminste nog HDMI aansluiting. Heb zelf de Elite gehaald en de oude xbox uit de deur gedaan:)..relaxt zo'n 120 Gig HDD.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren