1. Killzone 2 (PS3)

Killzone 2 (PS3)

Nadat jullie waarschijnlijk helemaal naar beneden gescrolled hebben om het cijfer en de plus en min punten te zien. Denken sommige laat ik maar is de recensie lezen kijken of het wat is. Sinds de eerste trailer die getoond werd in 2005 werd ik helemaal wild van het idee om dat op mijn ps3 te spelen. Totdat er gezegd werd dat het geen in-game beelden waren en nog maar bewezen moest worden of alles zo word goed word.

Ik kan jullie alvast zeggen dat killzone 2 beter is dan de trailers en dat ik tot nu in een fps heb gezien.

Grafisch is de game fantastisch.Vooral de in de game weerseffect zoals: onweer, regen,wind en licht. Zo zie je bijvoorbeeld: het zand met de wind meegaan en zelfs gaat rook van een spawn granaat mee met de wind. ook zijn er levens echte licht effecten en zelfs in het licht bewegen stofdeeltjes. Wanneer er licht op je schijnt zie je ook alles moeilijk. Ook zie je als je op pilaren schiet stukken eraf vallen. Al met al alles ziet er heel strak uit .

Op gebied van gameplay is er veel variatie de eene keer loop je door kleinen gangen en even later sta je buiten in de woestijn . de vijanden (helghasten) in killzone zijn heel erg slim. Ik dacht dat ik maar op hard moest beginnen omdat het anders te makkelijk zou zijn ,maar dat valt je al snel vies tegen. Dat komt gewoon doordat de eene vijand op je schiet en je naar cover gaat zoeken een anderen vijand probeert je dan te flanken en een ook gooien ze granaten. Wanneer je zelf op tegenstanders schiet gaan ze snel terug in hun cover en wanneer je hun cover in puin schiet dan zoeken ze naar nieuwe cover of proberen je waneer je dichtbij staat te slaan met hun geweer. Killzone 2 heeft ook een nieuw cover systeem. Het is niet als Gears of war waar je gelijk kan zien waar iedereen staat. Waneer je in killzone 2 covert blijf je in First person en kijk je zegmaar langs het muurtje. Dat is een hele goed werkend systeem maar alleen moet je wel uitkijken dat je soms niet zichtbaar ben. Killone 2 heeft ook bijna geen laadtijden wat ze doen is wanneer je een level begint laad je ps3 alles en kan je in een stuk door het level spelen alleen wanneer je bij een checkpoint ben sta je soms 2 seconden stil maar daar heb je verder geen last van. killzone moet je niet vergelijken me call of duty dat zie ik nog veel mensen doen en dan gaan ze zeggen dat killzone slecht is. Dat komt doordat killzone 2 een stuk langzamer speel dan call of duty en dat je bij killzone minder vaak inzoomed en dat het wat minder snel beweegt. Ik vindt de besturing goed zoals hij is alleen moet je er wanneer je aan killzone 2 begint eraan wennen.

De online modus van deze game vindt ik geweldig. Ik vindt het online het beste spel wat er tot nu toe is. Dat komt doordat killzone niet saai blijft in game modus . killzone heeft maar een paar modus met o.a. team deathmatch (bodycount heet het ) een variant op capture the flag (search and retrieve) ,maar de uitwerking ervan is geweldig. Wanneer jouw team team deathmatch gewonnen heeft heb je een punt daarna start gelijk de volgende mode die random gekozen word bijvoorbeeld search and retrieve en dat speeld zich dan weer af aan de andere kant van het veld. zo gaat het maar verder tot alle modus die zijn gemaakt zijn gedaan. In de online play heb je een aantal classe (ook wel badges genoemt) die moet je allemaal vrijspelen voordat je ze kan gebruiken. Bij die badges zitten een aantal wapens die badge gebonden zijn. Hiermee bedoel ik dat je als een medic alleen aanvals wapens kan kiezen en als sniper alleen een sniper kan hebben . Je hebt ook heb je medals . Medals zijn een aantal eigenschappen die je bij je badge krijgt. Medals kan je weer combineren met je badges.

Killzone 2 heeft ook een goed en uitgebreid clan systeem. Je begint met een clan en krijgt 100 punten ook wel valor genoemd. Wanneer je leden heb kan je je inschrijven voor toernooien. Die toernooien kunnen gratis zijn of je moet er valor voor betalen. Ook wanneer een toernooi gratis is kan je er valor mee winnen. 20 minuten voordat jouw wedstrijd uit het toernooi begint word er een room aangemaakt door de server waar alleen de clanmembers van jouw en je tegenstanders in kunnen komen. Dat systeem werkt heel goed alleen zijn er soms wat bugs bijboorbeeld: dat je als winnende team een verlies krijgt of dat je opeens af word gemeld. Maar verder werkt het vlekkeloos.

Conclusie en beoordeling

killzone 2 is de shooter van 2009 met zijn fenomenale online modus, graphics , a.i, en zijn vermakelijke singleplayer. guerilla heeft goed werk gedaan en is all zijn beloftes nagekomen
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • de intelligentie van de tegenstanders
 • graphics
 • online
 • Minpunten
 • kleine bugs online.
 • singleplayer iets te kort

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Klinkt goed, een titel om in de gaten te houden :)

 • interessant :P ben benieuwd hoe deze game uitpakt

 • stoer, lijkt me idd een titel om in de gaten te houden!

 • Ben benieuwd, lijkt me wel een vette game

 • Yeah hobbits slachten!!

 • ik hoop echt dat dit wat word. graphics vielen een beetje tegen maar misschien word dat nog verbeterd.  ik denk dat die acteur ian mackallen ofzo is die gandalf speelt.

 • Hobbits, those who are about to slauther you, salute you!  Wat een lol zeg, dit is zeker een titel om in de gaten te houden.

 • Damn hopelijk gaat dit spel zo vet worden. Ik vond Star Wars: Battlefield 1 en 2 ook meesterlijk. Het feit dat je evil kan spelen is alleen maar zeer goed te noemen en zal veel meer diepgang aan het spel geven.

  Ik denk zelf ook dat de meest logische keuze Gandalf gaat worden. Hij deed ook de stem van LOTR: Battle of Middle earth.

 • ff kijken hoe het uitpakt  maar wat ik tot nu toe gehoord hebt is het vet

 • Hobbits slachten! :P. Die what-if van Frodo lijkt me wel heel cool.

 • Vet

 • Zeker een Must-Have :D

 • Klinkt erg goed vooral dat je erachter kan komen wat er gebeurt als hij de ring niet had gedumpt… :P Maar ik wil nog steeds liever een Star Wars: Battlefront III!

 • ja evil rocks

 • Dit vind ik nou leuk nieuws. Ik vond het bij Overlord ook leuk om de slechterik uit te hangen en in alle films/toneelstukken tot nu toe speelde ik de evil guy.

  Born to be evil.

 • lijkt me echt gaaf, maar het spel moet natuurlijk ook goed zijn

 • I want to slaughter some damn Hobbits. De lore van Lotr gaat er wel aan in deze game volgens mij. Dat zullen vele Tolkien fans niet graag zien gebeuren.

 • very very very nice :D:D

 • Bij battle for middle earth had je dat toch ook?

 • Dit wordt denk ik de eerste LOTRgame die ik aan ga schaffen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren