1. LEGO Indiana Jones: The Original Adventures (X360)

LEGO Indiana Jones: The Original Adventures (X360)

Cowboyhoed, stoppelbaardje en een overdonderende deodorant, het zijn natuurlijk allemaal kenmerken van ieders favoriete held: Indiana Jones. En nu de filmcarrière van Harrison Ford bijna ten einde loopt en er geen opvolger lijkt te zijn moet de serie natuurlijk in leven gehouden worden. Een game met veel potentieel is aangekondigd maar is nog steeds niet verschenen, en dus geeft Lucasarts ons de mogelijkheid deze perfecte deodorant weer te ruiken in de game LEGO Indiana Jones! Maar alweer een LEGO game, en dan ook nog met een coole archeoloog, als dat niet op een ramp moet uitlopen…

De man met de hoed wilde dus weer nieuw lezen ingeblazen krijgen, maar kreeg een LEGO-poppetje in plaats daarvan! Mijn gevoel zei me dat dit op

een ramp zou aflopen, maar als Jones-fan voelde ik me toch geroepen om deze game uit te testen. Voorgaande LEGO-games wisten vooral te overtuigen door middel van de niet aflatende persiflages op de film waarop zij gebaseerd waren, en ook nu merk je duidelijk dat dit het geval is. Je zult heel vaak een déjà vu krijgen naar een scene uit de film, die je vast wel eens eerder hebt gezien, maar dan in een soort humoristische LEGO-vorm. Uit deze scènes zijn tevens allerlei personages komen lopen. Je zult ze al snel tegenkomen in de vorm van bijvoorbeeld Satipo uit de eerste film en Marcus Brody die we eigenlijk in alle films wel tegenkomen!

Met deze personages kun je vervolgens de verschillende gebieden uit zowel de film, als nu de game, gaan verkennen. Deze omgevingen zien er goed uit dankzij de zeer mooie graphics van de game, en deze zijn ook nog eens constant en zullen niet tot framerate verlies lijden. De mooie wereld is tevens heel interactief, aangezien een groot deel van de gameplay bestaat uit het kapotmaken van deze je omgeving. Hierdoor verzamel je LEGO-muntjes , die weer leiden tot een speciale beloning! Al met al een zeer simplistische gameplay, die niet ervoor zorgt, zoals je toch zou denken, dat de hardcore-gamer zich niet zal vermaken met de game, maar er juist voor zorgt dat hij zich extra zal vermaken.

Het andere deel van je speeltijd zul je bezig zijn met het oplossen van puzzels en het verslaan van vijanden. De puzzels zijn vaak erg leuk en soms zelfs nog best wel lastig voor een kindergame, maar aan de andere kant is het vaak wel heel erg onduidelijk wat je moet doen, zowel tijdens de puzzels als tijdens het doorkruisen van een level. Maar dit neemt niet weg dat de gameplay zeer vermakelijk is en dat je de puzzels met veel plezier zult ontcijferen. Het bevechten van vijanden is verder eigenlijk heel simpel, je hebt twee knoppen om te slaan en verder doe je vrij weinig. Soms ontdek je nog wel een voertuig of vuurwapen om je vijand uit elkaar te laten vallen, maar voornamelijk draait het om vuistgevechten voor Indiana. En dat is toch wel het jammere aan LEGO Indiana Jones, de game voelt namelijk zeer repetitief aan, en dat had helemaal niet gehoeven.

Zoals ik al eerder zei is de singleplayer al zeer vermakelijk, maar in co-op zul je je samen met vriend en familie nog veel meer vermaken! De game profiteert heel erg van zijn lage instapniveau, want zo kun je iedereen mee laten spelen. De game is dus helemaal niet moeilijk, maar zoals ik al zei ook niet te makkelijk, hiermee weet LEGO Indiana Jones heel goed de brug te leggen tussen de hardcore-games en kindergames. De puzzels zijn ook eigenlijk speciaal ontworpen om met een medespeler te kraken, maar zijn ook te kraken met een computergestuurde vriend. Helaas mist hij vaak net even die extra hersencel waardoor hij weet wat hij moet doen. Hij loopt vaak weg als je hem op een knop hebt gezet, volgt je wel als je het niet wilt, en juist niet op het moment dat je hem nodig hebt!

Verder zit de game technisch vrij goed in elkaar en ziet hij er mooi uit, maar laat de AI af en toe gewoon veel te veel te wensen. Op het gebied audio is Jones ook geen vreemde, er zijn namelijk veel nummers overgenomen uit de soundtrack van de film en zoals gewoonlijk weet de game hier veel profijt uit te halen. Verder wordt er niets gezegd in de game, aangezien LEGO-personages alleen maar kunnen mompelen, maar iets missen zul je niet. Een combinatie van deze twee dingen zorgt ervoor dat de game technisch meer dan goed in elkaar zit, en dat Lucasarts zijn reputatie op technisch gebied weer waarmaakt.

Mijn grootste punt van kritiek op Lucasarts ligt niet zozeer op deze game, maar op zijn voorgangers. Het is namelijk zo dat LEGO Indiana Jones niet alleen vrij repetitief is, maar als je een voorganger gespeeld hebt, lijk je deze ook al gespeeld te hebben. De gameplay is van blasters veranderd in pistolen en van lightsabers in zwepen, en dat is het ook wel. De engine, graphics, te verzamelen dingen en dergelijke zijn ook niet veranderd, en dus zul je niets missen zonder deze game te spelen als je een andere LEGO-game gespeeld hebt. Maar het feit blijft natuurlijk staan dat als je nog nooit eerder in aanraking bent gekomen met een LEGO-game je deze absoluut moet spelen! Hij heeft ondanks zijn fouten toch een grote charme en bouwt verder op het succes van zijn voorgangers.

Conclusie en beoordeling

LEGO Indiana Jones is zo’n game die moeilijk te beoordelen is. Ondanks dat de game vrij repetitief aanvoelt en absoluut te veel leunt op zijn voorgangers is de game toch o zo vermakelijk! De singleplayer is al leuk, maar de game is duidelijk gemaakt voor co-op en als je deze speelt merk je pas het talent van de game. Maar het gemis van een goede AI valt anderzijds ook wel weer zwaar! Een degelijke game, een degelijk cijfer zou ik zeggen!
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Goede Singleplayer
 • Weergaloze Co-op
 • Zit technisch goed in elkaar…
 • Legt de brug tussen hardcore- en kindergames
 • Minpunten
 • Te repetitief
 • Leunt teveel op voorgangers
 • behalve de AI

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nice :D

 • lijkt me wel leuk op weer een heel nieuw pad in te slaan :)

 • Vette shit!! Had het net al gehoord (30 min. geleden) aangezien je de Ubidays kan zien op internet.  EDIT: BEYOND GOOD AND EVIL 2 AANGEKONDIGD!!!!

 • lijkt me wel leuk op weer een heel nieuw pad in te slaan :)

 • dit lijkt me egt cool. ik zou best willen weten hoe je prince kan worden xD

 • Die teaser was ook erg vet, maar jammer genoeg CGI en geen in-game footage.

 • wat de rest zegt: lijkt me leuk om een nieuw pad in te slaan :D

 • Had het net al gehoord (30 min. geleden) aangezien je de Ubidays kan zien op internet.  Blijkbaar niet met een Mac :(  OT: Jammer dat het SandsOfTime-element weg is in deze PoP, dat was toch altijd een van de tofste dingen uit het spel. Ik ben wel benieuwd wat Elika voor functies heeft :P


 • @T-Gamer: Bron?

 • Op gametrailers staat al een nieuwe trailer, ziet er erg mooi uit alleen de stijl is een beetje donker, ik had liever een sfeervol oosters stadje gezien maja wie weet komt dat ook nog

 • volgens mij word deze game co-op door de toevoeging van Elika =D ik hoop het egt :P  @Diviance  kijk op www.gamed.nl daar planten ze al het nieuws van Ubidays zo een beetje neer en daar staat het ook op dat BEYOND GOOD AND EVIL 2 is aangekondigt en er staat ook een teaser van op het internet op gametrailers


 • @Diviance: Aan het einde van de show kreeg je een teaser te zien van Beyond Good en Evil 2. Die kan je o.a. hier bekijken.

 • Vet

  Ga ik in de gaten houden

 • BGaE 2, konden we op wachten :). Ancel vertelde pas al dat er aan gewerkt werd, en als het spel deel 1 qua kwaliteit achterna gaat - scheen erg goed te zijn - en ditmaal WEL goed in de markt wordt gezet, is het een topper die goed verkoopt.  Ontopic: heerlijke trailer!

 • Mooie trailer niet gameplay maar wel vet, deze game loop ik erg warm voor vooral vanwege het nieuwe verhaal en de stijl. Daarnaast sprak de eyes-on van IGN me heel erg aan.  Laten we hopen dat dit weer de Rise of Ubisoft is, BG&E en de PoP trilogie waren goede games en om te horen dat ze beiden een nieuwe game in de serie krijgen is geweldig.

 • omg omg omg omg omg omg omg KAN NIE WACHTEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! xD

 • Nou ben benieuwd naar Elika :P

 • Ubisoft gaat goede tijden tegemoet… mits ze waar kunnen maken om de Prince of Persia en Beyond Good & Evil reeks weer leven in te pompen en ze net zo mooi, of nog beter te maken dan de vorige delen… Ik heb er in ieder geval vertrouwen in!  En nu ik nog eens wat beelden check (dit keer bewegend :P) lijkt die nieuwe PoP-stijl zo ek nog niet! Nu maar hopen dat ze een goede vervanger weten te vinden voor het Sands of Time element, want dat schopte toch wel kont!

 • Ik ben niet zo'n fan van Prince of Persia. Vroeger misschien toen het nog 2d was, maar daarna echt niet meer.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren