1. AC/DC Live: Rock Band Track Pack (X360)

AC/DC Live: Rock Band Track Pack (X360)

AC/DC is een hippe band, dat moge duidelijk zijn. De Australische rockband, die eind 2008 nog een album uitbracht, is al sinds de 70’s één van de meest in het oog springende hardrockacts bij zowel de mainstream- en de hardcoremuziekfanaten. Vandaar was het ook apart dat AC/DC zo lang op zich liet wachten in de muziekgamewereld. Vorig jaar kwam daar echter verandering in. Zo zat de band met de song Let There Be Rock van het gelijknamige album in Rock Band 2 en verscheen er eind vorig jaar zelfs een compleet pakket met achttien tracks van de band genaamd AC/DC Live.

Eerst moet er één ding duidelijk worden gemaakt: AC/DC Live is geen game zoals Guitar Hero: Aerosmith of Guitar Hero: Metallica. Deze game kan meer gezien worden als een pakket met nummers als vervanging voor downloadable content. Het is namelijk zo dat Angus Young & co. een felle haat hebben tegenover te downloaden content. Vandaar dat er ook geen nummers van ze terug te vinden zijn op iTunes. Gezien het feit dat AC/DC Live meer een toevoeging is dan een echte losstaande game, is er ook weinig content in verhouding tot Rock Band. Ten eerste zijn er maar achttien nummers in te vinden die allemaal afkomstig zijn van het concert op kasteel Donington in 1991. Ten tweede mist de game dingen als online functionaliteiten en karaktercreatie. Dit is ook direct het grootste minpunt: er is te weinig content voor je geld. Als je een beetje pech hebt betaal je namelijk gewoon 40 euro voor deze toevoeging. Dan kan je gelukkig wel kosteloos de nummers uit het pakket importeren naar de hard drive zodat je de nummers ook in Rock Band 1 en Rock Band 2 kan spelen, maar nog steeds kan het als geldklopperij aanvoelen voor velen.

Voor AC/DC fans echter is deze toevoeging de 40 euro compleet waard. Want wat je krijgt voor die 40 euro is zeker niet het minste. Het uitbrengen van het volledige Live album heeft namelijk als groot voordeel dat alle grote tracks van de band erin zitten. Thunderstruck? Zit erin. Back in Black? Zit erin. Highway to Hell? Idem. Het is absoluut heerlijk om de intro van Thunderstruck te spelen op gitaar of het herkenbare riffje van Back in Black door de speakers te horen komen. Het geeft een gevoel van voldoening dat haast niet te omschrijven valt.

Daarnaast is het pakket van nummers wat je krijgt sowieso fantastisch om te spelen op gitaar. Weer een voordeeltje van livetracks is namelijk dat Angus Young soms lekker los gaat. Neem bijvoorbeeld het begin van Highway to Hell, wat mening speler direct uit de song kan gooien. Op zang is het AC/DC track pack ook erg uitdagend. Zanger Brian Johnson gaat namelijk in zijn songs live vaak improviseren, wat snel wisselende hoogtes oplevert op zang. Echter moet ik wel opmerken dat er bij sommige nummers in de live uitvoeringen misschien iets te weinig zang aanwezig is. Nummers zoals Let There Be Rock en Jailbreak bevatten enorme pauzes die soms uitrekken tot de zes minuten. Ten slotte is er in het AC/DC Live track pack ook weinig tofs te vinden voor drummers en bassisten. AC/DC is duidelijk een band die hevig leunt op de gitaren van de gebroeders Young.

Je zult je vast afvragen hoe het zit met de muzikale kwaliteit van het AC/DC pakket. Immers, live tracks hebben nogal de kans om af te wijken van de studioversies. In het geval van AC/DC Live pakt het allemaal gelukkig goed uit. Ja, het is even wennen om Brian’s stem te horen op klassiekers als Whole Lotta Rosie en Highway to Hell, maar na een tijdje valt het niet eens meer op. Daarnaast schreeuwt het publiek op sommige nummers lekker mee. Neem bijvoorbeeld Whole Lotta Rosie, waar het publiek aan het begin tussen het gitaarriffje door hard om Angus roept, of High Voltage waarin Brian Johnson een call-and-response foefje uitvoert met het publiek. Door zulke momenten in de game krijg je als geen ander het gevoel dat je daar echt staat, dat jij deel bent van het almachtige AC/DC en dat is een gevoel wat je niet snel laat gaan.

Conclusie en beoordeling

Het is heel moeilijk om het AC/DC Live track pack van een cijfer te voorzien. Dit komt vooral omdat het eigenlijk geen volledige game is, maar een alternatief voor downloadable content. Tevens hangt het cijfer erg samen van je liefde voor AC/DC en je keuze van instrument. Ik zie namelijk iemand die niks met AC/DC heeft of vooral op bass en drums speelt hier niet 40 euro voor neertellen. Als je vooral een gitarist of zanger bent in Rock Band of gewoon een erg grote fan bent van AC/DC kan ik je dit pakket van harte aanraden. Niet alleen zijn de nummers gaaf om te spelen, maar ze zijn ook nog eens van hele goede kwaliteit. Ten slotte is het erg handig dat je de nummers kan importeren naar je hard drive, omdat je dan niet telkens van disk hoeft te wisselen.
6,7
Score
67
Score: 65
  • Pluspunten
  • Geweldig voor gitaristen en zangers
  • Voor AC/DC fans meer dan genoeg wils
  • Goede geluidskwaliteit
  • Geeft het gevoel dat je echt in een live band speelt
  • De tracks zijn exporteerbaar naar de hard drive
  • Minpunten
  • Oninteressant voor drummers en bassisten
  • Levert weinig content voor het geld
  • Is eigenlijk geen echte game

Dit artikel delen

Over de auteur

Limoenlichtje. Bladibladibla

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren