1. Drakengard

Drakengard

Elke keer als Square-Enix met een nieuw spel komt, zijn de verwachtingen hooggespannen. Dat is logisch, omdat zij onder andere verantwoordelijk zijn voor de Final Fantasy en Dragon Quest serie, die beiden elke keer weer voor enorme verkoopcijfers zorgden. Toch is dit niet genoeg voor het bedrijf en proberen ze steeds nieuwe franchises te maken. Zo ook Drakengard, een hack’n slash spel met een paar RPG elementen.

Drakengard is het best te omschrijven als een kruising tussen Dynasty Warriors en Panzer Dragoon. In het eerste geval speel je als Caim. Met hem bevind de speler zich op een slagveld, waarbij hij door een groot aantal vijanden wordt belaagd. Gelukkig heeft onze held in zijn leven flink wat gevochten en staat hij er niet kansloos voor. Tevens heeft hij de beschikking over een flink aantal verschillende wapens, die elk een andere magische aanval bevatten. Het komt er op neer dat je honderden vijanden al hakkend, verdedigend, springend en met magische aanvallen afmaakt.

Het andere gedeelte van het spel speel je op de rug van de Red Dragon. Zoals gezegd is dit het best te vergelijken met de gameplay van Panzer Dragoon. Ook hier is het de bedoeling om zo’n beetje elke vijand af te maken. Net als bij Panzer Dragoon kun je op vijanden locken, om daarna je vuurballen af te knallen. Aan de andere kant is er ook een groot verschil. Je zit namelijk niet op een zogenaamde rail vast en kunt dus binnen het level alle kanten op. Gelukkig is er wel een grote pijl aanwezig, die jou naar de dichtstbijzijnde vijand brengt, zodat je nooit zult verdwalen.

De nadruk van het spel ligt op de modus waarmee je met Caim speelt en de vlieglevels kunnen als een soort extra beschouwd worden. Gelukkig maar, want de levels waarmee je met Caim vecht zijn een stuk vermakelijker. Naast het simpel afmaken van de vijand, zit er ook nog wat diepgang is. Het is namelijk de bedoeling om een zo’n lang mogelijke combo te maken. Hiervoor zul je namelijk beloond worden met experience points. Deze zullen vooral in de latere levels, als de boel echt pittig wordt, goed van pas komen.

Als Caim tijdens een veldslag in moeilijkheden zit, kan hij de hulp van de Red Dragon inroepen. Samen met haar kun je de vijanden een warme trip naar de hel bezorgen. Het nadeel van het vliegen met de draak is dat het behoorlijk gemakkelijk is om de vijand af te maken. Hij heeft namelijk niks te duchten van gewone vijanden, die alleen de beschikking hebben over zwaarden en speren. De balans wordt op deze manier een beetje verstoord.

Visueel is Drakengard een spel van twee kanten. Aan de ene kant heb je de prachtige CGI tussenfilmpjes, zoals we van Square-Enix gewend zijn. Aan de andere kant heb je het spel zelf, dat er toch wel behoorlijk gedateerd uit ziet. De vijanden zien er niet echt mooi uit, maar als er nou honderden tegelijk op het beeldscherm getoond werden, was daar over heen te kijken. Helaas heeft het spel last van de welbekende Fog of War, waarbij je maar een klein stukje vooruit kunt kijken. Het kwam meerdere keren voor dat je opeens midden in een groep vijanden terecht kwam, wat voor frustraties kan zorgen.

Conclusie en beoordeling

Drakengard is geen topspel. Toch is het vermakelijk genoeg om tot aanschaf over te gaan. Het verhaal is boeiend, het speelt gemakkelijk en de actie is genoeg aanwezig. De afwisseling tussen de verschillende modes zorgt voor de nodig afwisseling, waarbij de nadruk toch wel op de grondgevechten liggen. En als laatst kan de speelduur als positief gezien worden. Er zijn meerdere einden, een groot aantal verschillende wapens en vele levels waar jij je doorheen moet vechten.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Lekker erop lossen meppen
 • Twee speelmodes
 • Verhaal
 • Minpunten
 • Technisch achterhaald
 • Kan wat eentonig worden

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Waarom lukt het square toch steeds niet om een goede niet-rpg te maken?

 • het cijfer is nog steeds te hoog……die gasten van insidegamer zijn weer lekker bezig (voorbeeld: rallisport een 8!!?? das een 9!)

 • Als dat spel een 9 verdient, zou het dus even goed moeten zijn als PGR 2 en Colin McRae 4. Dat is het gewoon niet fanboy :).

 • Dat het geen topper is wisten we allemaal al.. Ik ben echter wel geïnteresseerd in de game.. ga hem dus wel halen en dan kan ik hem eventueel nog wel ruilen ofzo.. wil de game gewoon ff checken :)

 • Tja, zit er ook over na te denken. Square is Square, en kan niet geloven dat ze een spel maken zonder een schitterende verhaallijn :]

 • het verhaal is geweldig………..de rest wat minder maar tog cool!

 • "Elke keer als Square-Enix met een nieuw spel komt, zijn de verwachtingen hooggespannen"  Square-Enix is net gefuseerd, hoezo "elke keer" -_-

 • ik was toen het net bekend werd best wel blij met dit spel, maar nu ik hem gezien heb en gespeeld kan ik alleen maar zeggen, dat ik het maar een matige game vind, en trouwens 6 voor de gfx? vind ik eigelijk nog wel erg hoog, zelfs in de begin jaren van de ps2 kwamen er veel mooiere spellen uit

 • "Square-Enix is net gefuseerd, hoezo "elke keer" -_- "  Square-Enix "bestaat" sinds april 2003, dat is dus al meer dan een jaar. In de tussentijd hebben ze aardig wat spellen uitgebracht bijvoorbeeld Sword of Mana en Final Fantasy Tactics voor de GBA, en Unlimited Saga en Final Fantasy X-2 voor de PS2. En elke keer dat Square-Enix in het jaar dat ze bestaan met een nieuwe game kwamen, waren de verwachtingen erg hoog…

 • Niet echt een topscore :s Maja, dertig uurtjes is wel aardig.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren