1. Skate 2 (PS3)

Skate 2 (PS3)

Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam EA op de proppen met Skate. Een revolutionaire skategame die de Tony Hawk games meteen van de kaart veegde. Dit had Skate te danken aan zijn verfrissende besturing. Tricks werden namelijk uitgevoerd met de rechterstick. Zal Skate 2 zijn voorganger overtreffen of is het vervolg maar pover?

Skate 2 is vooral bigger and better. Als je hoopt op een vervolg met veel vernieuwingen zal je bedrogen uitkomen. Skate 2 bevat wel enkele nieuwigheden, maar veel zullen ze niet aan het spel toevoegen. De meest noemenswaardige vernieuwing is misschien nog de stad zelf. De game start wanneer je net wordt vrijgelaten uit de gevangenis na een vijf-jarige celstraf. San Vanelona is helemaal veranderd en werd tijdens je straf geteisterd door een onbekende ramp. MongoCorp heeft San Van helemaal heropgebouwd en omgedoopt tot New San Vanelona. Om het skaten tegen te gaan, plaatsten ze overal in de stad Security Guards en werden de vetste grinds non-skateable gemaakt door anti skate doppen.

Diepgaand is het verhaal dus zeker niet, maar voor een game als deze is het eigenlijk ook overbodig. De nadruk ligt vooral op het skaten zelf en dat is weer top. EA Blackbox voegde nieuwe tricks toe, zoals handplants en hippy jumps voor de oldskool liefhebbers. Ook is het nu mogelijk om van je board te stappen en objecten te verplaatsten, zodat het toch mogelijk is om die ene vette rail te grinden. Op papier lijkt dit leuk, maar in de praktijk zul je je er al snel aan frustreren. De besturing is namelijk niet erg goed en het gebeurt wel eens dat je blijft steken, of zelfs helemaal vastzit.

De career mode is ook nagenoeg onveranderd. Je zult nog steeds afwisselend bezig zijn met foto\'s maken voor The Skateboard Mag en Trasher, de twee bekendste skate magazines in New San Van. Ook valt er geld te verdienen met deathraces, street contests en tranny contests. De pro challenges zijn ook van de partij en zijn noodzakelijk om professioneel skater te worden. Net zoals in zijn voorganger heb je namelijk de keuze uit verschillende echt bestaande sponsors. Hier valt ook nog bij te vermelden dat de career mode nog steeds aartsmoeilijk is, ik zou zelfs durven zeggen dat ze nog wat moeiijker is tegenover deeltje één.

Dit is dan ook geen game voor doetjes. Net zoals in het echte leven zal je het skaten moeten leren met vallen en opstaan. Dit kan je wel heel letterlijk nemen, omdat er nu ook de mogelijkheid is om express op je bek te gaan. Tijdens het vallen is het mogelijk om je lichaam nog wat te tweaken. Hoe meer gebroken botten, hoe langer de val, hoe meer punten je scoort in de Hall of Meat.

Om een succesvolle val of een gruwelijke trick in te blikken, is er nu ook de vernieuwde replay editor. Deze was ook al aanwezig in het voorgaande deel, maar het is nu beter uitgewerkt. Het is o.a. mogelijk om het camerastandpunt aan te passen en het filmpje te vertragen. Dit alles kan je uploaden op skate.reel. Hierop is het mogelijk om filmpjes van anderen te bekijken en te beoordelen. Hierbij geef ik mijn complimenten aan de makers, want ze hebben het zeer goed gedaan. Het uploaden gaat vrij goed en het systeem zit ook goed in elkaar.

Dit mag ook gezegd worden van de online modus. Er is een pak meer te doen dan in de vorige game en de lag is volledig weggewerkt. Zo kan je een wedstrijdje Hall of Meat spelen: hierbij is het de bedoeling om zoveel mogelijk punten te scoren bij een val. Ook is er nu de mogelijkheid om zelf je eigen spots te creëren en de spots van anderen te downloaden, en natuurlijk ook te veroveren. Kortom: er is meer dan genoeg te doen.

Conclusie en beoordeling

Skate 2 is dus zeker een waardige opvolger. Er valt dan misschien wel weinig vernieuwing te bespeuren, maar het is absoluut een aanrader voor de fans van het voorgaande deel, en natuurlijk ook de skate fans die deeltje één nooit gespeeld hebben.
8,3
Score
83
Score: 85
  • Pluspunten
  • Bigger and better
  • Skate.reel
  • Meer tricks
  • Minpunten
  • Weinig vernieuwing
  • Aartsmoeilijk
  • Besturing zonder board

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren