1. Saints Row 2 (X360)

Saints Row 2 (X360)

Saints Row werd helemaal uitgemaakt dat het spel vol bugs zit en een slechte AI heeft. Hoe staat het met Saints Row 2? Zal het er beter op geworden zijn, of is het nou net het doel van Volition Inc. Om het spel zo leuk te maken? Dit alles kom je te weten in deze review.

Verhaal

Op het einde van Saints Row werd je gezicht helemaal verminkt door een explosie. In het begin van Saints Row 2 ga je als het ware naar een plastische chirurg. Je krijgt dus de mogelijkheid om je personage een gehele nieuwe look te geven. Je wordt uit de gevangenis uitgebroken door iemand van de 3rd Streets Saints. Wanneer je terug in Stilwater aanwezig bent, heeft iedereen hun respect voor je verloren. Het is dus de bedoeling dat je via activities, jumps,… je respect terug wint. Wanneer je balk éénmaal vol is, kan je een missie doen.

Het 2e punt waar je ogen op vallen, is dat Stilwater overgenomen is door 3 verschillende gangs, namelijk The Brotherhood, The Ronin en The Sons of Samedi. Aan jou de taak om 1 voor 1 de districten te heroveren. Dus doe je activities, start je missies, en laat de 3 gangs zien wie er de baas is van Stilwater.

Geen rip-off

Iedereen zag Saints Row als een GTA rip-off. Met Saints Row 2 probeerde Volition Inc. Er een aantal nieuwe elementen in te steken, zodat Saints Row 2 een ander pad volgt dan GTA 4. Het is hen ook gelukt met de activities overal in Stilwater. Zo kan je kiezen uit enkele soorten, en wat is nou leuker dan Stilwater zelf onderf de mest te spuiten? Volition Inc. is er dus in geslaagd.

Free roaming

Buiten alle missies en activities zijn er nog tal van andere dingen te doen rondom in Stilwater. Zo is het leuk om rond te vliegen met vliegtuigen, jumpen met de auto’s die je vind,… En wat dacht je van even een battle te houden op de straten met de andere gangs? Dit alles is allemaal mogelijk. Verder kan je je nog bezig houden met alle Grafity-Tags te vinden en de CD-Roms en alle jumps zoeken.

De 3 gangs en Ultor Corporation

Zoals ik in de tweede alinea al zei, zijn er 3 rivaliserende bendes. Je moet ze alle 3 met de grond gelijk maken. Verder is er ook nog het machtige Ultor Corporation, die je eveneens met de grond gelijk moet maken. Ter informatie over de 3 gangs: The Brotherhood is een sterke, getatoeëerde bende. The Sons of Samedi hebben hun naam te danken een een voodoogees, genaamd Baron Samedi. Zij houden zich vooral bezig met drug deals. Dan is The Ronin er nog, Japanners met samoeraizwaarden (maar ook guns), motors en sportwagens.

Wat een beeld

Grafisch is Saints Row 2 niet echt van het beste. Ook zijn er veel grafische bugs. Maar dat is nou net het leuke aan deze game. Probeer niet zo kritisch te zijn op een game en geniet er volop van. Lach af en toe met het grappige van bugs. Ook de AI is er niet op verbeterd, maar dat is ook niet nodig. Als zoveel vijanden tegelijk een goede AI hebben, zal het lood je zo doorboren.

Meer eisen

Na een twintig uren zal je de Single Player tot een einde gebracht hebben. Maar na alle mooie dingen die je hebt meegemaakt in Stilwater, zal je nog steeds meer gameplay eisen. Dat is mogelijk, de co-op steekt goed in elkaar en zo kan je je nog uren bezig houden met deze game. Je doet maar wat je wilt, je kan alles samen. Samen vliegen, samen rijden, samen vechten en natuurlijk samen de Story Mode herdoen. Dit alles vormt het lekkere recept van Saints Row 2.

Conclusie en beoordeling

In Saints Row 2 zijn er vele dingen te doen. Als je op het ene moment Stilwater vol mest aan het spuiten bent, ben je 5 minuten later aan het racen in de straten. Deze variatie is het leuke aan Saints Row 2. Ook de missies zijn leuk en de filmpjes gecombineerd met de humor zijn het bekijken waard!
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Veel te doen
  • Onrealisme
  • Leuke missies
  • Activities
  • Co-op
  • Minpunten
  • Graphics
  • Multiplayer (behalve co-op)

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren