1. It's Mr. Pants (GBA)

It's Mr. Pants (GBA)

Er zijn niet al teveel puzzelgames waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Tetris was de allereerste puzzelgame die me echt wist te grijpen en het zou nog wel een tijdje duren, voordat ik It’s Mr. Pants zou uitproberen. Wat kan een game gebaseerd op een Rare krabbel nou daadwerkelijk voorstellen?

In deze aparte puzzelgame is het doel heel simpel. Het is de bedoeling om rechthoeken of vierkanten te maken van dezelfde kleur. Dit moet minimaal een rechthoek zijn van 2 bij 3, dus een klein vierkantje zal niet verdwijnen. Heb je een aantal levels volbracht dan speel je een alleraardigste tekening vrij, die als achtergrond zal dienen tot je een nieuw plaatje vrijgespeeld hebt. Het moeilijke aan de puzzels is dat je een puzzelstuk alleen kunt plaatsen op een andere kleur. Het puzzelstuk dat je plaatst mag dus niet dezelfde kleur overlappen, probeer je dit wel dan krijg je een afwijzend geluidje te horen. Er zit ook een tijdslimiet aan verbonden, waardoor je snel je keuze zal moeten maken en anders wordt het puzzelstuk automatisch geplaatst. Overlapt het puzzelstuk op dat moment dezelfde kleur, dan verlies je.

De puzzels beginnen heel makkelijk en het instapniveau is niet hoog. Pas naarmate je een beetje gevorderd bent in de game en een niveau hoger probeert, wordt het pas echt uitdagend. Het concept is ook nog eens enorm verslavend, net zoals Tetris dit nog steeds is voor mij. De verslaving gecombineerd met de ingenieuze puzzels vormen een prachtig geheel. Toch valt er ook wel het één en ander aan te merken op dit puzzelgenot. Er bevind zich namelijk een lijst met puzzelstukken aan de rechterkant van het scherm. Hier staat alleen nooit de volledige lijst en zo zal je sommige puzzels vaak meerdere malen moeten proberen, om uit te vogelen hoe die puzzel nou eigenlijk moet. Dit komt waarschijnlijk door de beperkingen van de Gameboy Advance, maar ik denk toch dat het mogelijk had geweest om kleinere puzzelstukjes te presenteren in de lijst en zo de volgorde volledig weer te geven.

Als je na ongeveer 50 puzzels nog steeds niet genoeg kan krijgen van deze game, zijn er altijd nog de verschillende game modi die je uit kunt proberen. Zo is er de marathon mode, waarin je zoveel mogelijk puzzels moet zien op te lossen in 5 minuten. Dan is er ook nog Wipeout, waarin je binnen 2 minuten de puzzel moet zien op te lossen. Deze keer heb je wel een oneindig scala aan puzzelstukken tot je beschikking. Er is dus naast het standaard puzzelen nog zat te beleven met Mr. Pants. Als je nog een broertje, zusje of vriend hebt die deze game ook wel kan waarderen, zal je ook nog kunnen vechten voor de 1e plaats in de hi-score lijst.

Conclusie en beoordeling

Its Mr. Pants is een heel solide game, waar je weinig op kunt aanmerken. Het is verslavend en de puzzels zijn origineel. Er is nog zat te doen naast het standaard puzzelen. Het is dus een game die puzzelfreaks niet mogen missen.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Verslavend
  • Grappig
  • Origineel
  • Minpunten
  • Geen volledig overzicht puzzelstukken

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren