1. Guitar Hero: World Tour (Wii)

Guitar Hero: World Tour (Wii)

Wou je altijd al die solo van Hotel California spelen en heb je de tijd niet om een instrument te leren spelen. Probeer dan eens Guitar Hero: World Tour of Rock Band. Kost wat maar dan heb je ook wat. Dan hoor ik je zeggen: is het de hoge prijs wel allemaal waard? Krijg je dan ook dat speciale gevoel erbij wanneer je dat nummer ‘speelt’ zoals wanneer je het op de radio hoort? Dat zijn veel vragen waar maar één antwoord op mogelijk is. Je kunt kiezen uit ja of nee.

Zoals je hebt kunnen zien uit de inleiding gaat dit over een muziekspel, maar welk van de twee genoemde? Als je naar de titel kijkt, als je dat nog niet gedaan had, dan weet je het al en hoef ik het niet meer te noemen. Guitar Hero: World Tour (World Tour) is de nieuwste telg uit de Guitar Hero-reeks. Het begon allemaal in 2006 toen Guitar Hero hier in Europa uitkwam en wat tot nu nog steeds revolutionair is. Er zat een ‘gitaar’ bij en dat was heel wat! Niet iedereen had er vertrouwen in als het aankwam op de werking van de gitaar, gelukkig bleek dit mee te vallen en werkte het naar behoren. Maar na drie delen wil je ook wel eens wat anders, je wilt wel eens een nieuwe ervaring beleven. Hele tijd met zo’n gitaar rond jammen is ook niks.

Zo dacht de uitgever er ook over en zie daar: een gitaar, drumstel en microfoon om helemaal op los te gaan! Maar hoe ga je er dan op los? Door gewoon wat te slaan op het drumstel en wat zitten te blèren in de microfoon? Daar komt het simpel gezegd wel op neer. Wanneer je begint te spelen komt er op je tv een soort van notenbalk te staan. Op die notenbalk komen gekleurde rondjes naar beneden vallen en wanneer je die op het juiste moment raakt met je gitaar of drumstel dan speel je het nummer. Want op de gitaar en drumstel zitten namelijk vijf knoppen/pads waar je

op moet drukken op het juiste moment. En het zingen dan hoor ik je zeggen. Dat werkt net zoals in een karaoke bar. De tekst komt in beeld en jij moet op het juiste moment de tekst opzingen en op de juiste toonhoogte. A piece of cake zoals de Britten zouden zeggen. Als je net begint is het wel even pittig maar na zo’n dertig/zestig minuten heb je het wel onder de knie, dan gebruik je natuurlijk maar drie van de vijf noten en word het je dus wel makkelijk gemaakt. Als je de voorgaande delen gespeeld hebt ben je dus bekend met Guitar Hero en dan speel je zo elke ingewikkelde rocksolo naar de andere.

Maar hoe steken de gitaar, de drum en microfoon in elkaar? Ze zijn gewoon simpel gehouden. De gitaar ziet eruit zoals je mag verwachten en het drumstel bestaat uit drie drumpads van rubber wat het geluid meer absorbeert, dus minder geluidsoverlast. En dan zijn er nog twee cymbals waar je op moet slaan en waar je de starpower mee kan activeren. De gitaar en het drumstel zijn draadloos en dat werkt tot nu nog steeds erg goed. De microfoon ziet eruit als een normale microfoon waar je in blèrt en is jammer genoeg niet draadloos. Nu maakt dit niet zoveel uit bij de microfoon want de draad is lang genoeg dus heb je er niet zoveel last van. En wanneer je de starpower wilt activeren met de microfoon dan geef je even een kort tikje op de kop van de microfoon. Dit alles klinkt simpel en dat is het ook.

Met die instrumenten is het wel de bedoeling dat je de nummers

(goed) speelt en die nummers zijn er in overvloed. Van “Guitar Hero” Jimi Hendrix tot “Prince of Darkness” Ozzy Osborne, van “the King of Pop” Michael Jackson tot “Country Man” Willie Nelson. In totaal zitten er over de 80 nummers in plus de nummers die je tegen betaling kunt downloaden of gratis zijn te downloaden. Dus voor ieder wat wils en je bent wel even zoet om al die nummers te kunnen spelen op het hoogst van het hoogst en als je daar op uit gespeeld bent zijn er ook nog de nummers die je kunt downloaden.

Het klinkt allemaal geweldig en dat is het ook, vooral wanneer je met zijn tweeën, drieën of met zijn vieren speelt. Gelukkig kun je dan op je eigen niveau spelen en hoef je dus minder rekening met je vrienden te houden over hoe zij spelen. Natuurlijk als er één iemand slecht begint te spelen kan de rockmeter al snel dalen en kan het zijn dat nummers eerder worden afgekapt dan je lief is.

Nu vergeet ik nog een belangrijk onderdeel en dat is, ik had hem al kort genoemd, de rockmeter en natuurlijk de starpower. De rockmeter geeft aan hoe goed het gaat. Wanneer de meter in het rood komt dan gaat het slecht en zul je minder snel de noten raken. Komt hij in het geel dan gaat het redelijk en komt hij in het groen dan gaat het goed en raak je de noten makkelijker. Klinkt simpel en het is simpel. De starpower dan: werkt net zo simpel als de rockmeter. Wanneer er noten in beeld komen in de vorm van een ster en je raakt ze allemaal dan wordt de meter van de starpower gevuld. En als hij vol genoeg zit dan kun je het gebruiken en worden je noten nog een keer vermenigvuldigd, wanneer je ze raakt natuurlijk. Klinkt iets moeilijker, maar het blijft simpel.

Na het drumstel en de micrfoon zou dit de leukste toevoeging van World Tour zijn: de muziek studio. In de muziek studio kun je je eigen nummers maken en wereldwijd faam maken als een echte muziekgod, tenminste als je een goed nummer in elkaar zet. Nu klinkt dit het simpelst van allemaal maar dat is het dus helemaal niet. De muziek studio heeft een te hoge instapdrempel voor de beginner en daardoor moet je echt oefenen wil je iets fatsoenlijks neerzetten. Ikzelf vind het jammer dat je niet een lekkere gitaarsound kan krijgen. Wil je een gitaarsound die lijkt op dat van Jimi Hendrix… niet mogelijk, wil je een lekkere elektrische gitaar horen… niet mogelijk en zo zijn er nog meer dingen die niet mogelijk zijn. Ik denk dat anderen dat met me eens zijn, het mist een echte feeling. Of nog zoiets: dat je niet je eigen tekst in het nummer kan verwerken. Dat was toch helemaal geweldig geweest wanneer je je eigen tekst erin kon zetten, dan had je meer het idee dat het echt van jou was. Jammer, want de rest van World Tour voelt wel realistisch aan.

Conclusie en beoordeling

Dan antwoord op de vraag uit de inleiding: ja. Je krijgt een goed gevoel wanneer je die moeilijke solo goed speelt en je krijgt dezelfde feeling als wanneer je het mee blèrt wanneer het op de radio is. De hoge prijs is misschien iets wat mensen afschrikt maar dat geld wat je ervoor neerlegt is het tot nu elke cent waard. Na deze woorden van lof moet ik nu toch echt een keer nee zeggen tegenover een optie van World Tour. Je raadt vast en zeker al wat dat is. Ik zeg nee tegen: de muziek studio. Een te hoge instapdrempel voor de beginner, je mist een echte gitaarsound en je kunt niet je eigen tekst erin verwerken. Dat is dan ook het enige dat mij stoort en nu moet ik toch echt weer verder rocken samen met mijn vrienden.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Veel Nummers
 • Extra Instrumenten
 • Music Studio...
 • Hoog fun-gehalte samen met je vrienden
 • Online bied het ook genoeg speelplezier
 • Vele Downloadable Content
 • Minpunten
 • Music Studio heeft een te hoge instapdrempel
 • De hoge prijs schrikt mensen af

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Gz.

 • Gratz!

 • Gz, was ook mijn antwoord maar er kunnen dr helaas maar 3 winnen ;)

 • Ja als je het antwoord op deze vraag fout had, dan ben je echt een lapzwans..

 • GZ maar wanneer wordt die Bully scholar ship prijsvraag nou eens bekend!?

 • Gefeliciteerd allemaal!

 • gz

 • Gefeliciteerd!

 • congratulations:)

  kan niet wachten op de Age of Conan uitslag! :D

 • Gefeliciteerd all

 • Gefeliciteerd. ;)

 • Ken er geen één van, maar toch alle gefeliciteerd!

 • Gefeliciteerd!

 • Chill voor ze!

 • jammer ik had ook 8.5:P

  naja gratz jongens!!:D

 • Gefeliciteerd!

 • Yeah :P

 • gratz everyone , jammer genoeg had ik ook 8.5 en niet gewonnen :P.

 • Gefeliciteerd hoor!

 • Van harte

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren