1. 50 Cent: Blood on the Sand (X360)

50 Cent: Blood on the Sand (X360)

‘I’m a madafacking badass gangster, from the streets, yo!’ schalt er door mijn Music Player, terwijl ik op weg ben naar die truck om die shit ff te checke. Maar dan opeens roept G-Unit ‘Look out’ en ik zie zo’n f*cking grote helikopter op me af komen. Ik pak dus ff die Rocket Launcher en schiet dat ding gewoon helemaal kapot, want ik weet van het leven van de straat, yo!’

Zoals je ziet ben ik al helemaal ingeburgerd in het leven van de straat, maar mijn laatste test was om het een dag vol te houden in het leven van 50 Cent. Natuurlijk was ik onbevreesd en ging die shit gewoon ff checken! En natuurlijk slaagde ik gemakkelijk voor die test. Maar was het niet net iets te makkelijk? En zo kom ik al meteen bij het eerste grote minpunt van 50 Cent: Blood on the Sand. Dit is namelijk een van de makkelijkste games die je op de gamesmarkt van vandaag de dag tegen zal komen. Maar eerst eens even uitleggen wat 50 Cent: Blood on the Sand nou eigenlijk is.

Het is namelijk zo dat 50 Cent na een concert opeens ontdekt dat al z’n geld gejat is en dat hij alleen nog zijn kristallen schedel (?!) heeft. Hij gaat natuurlijk meteen naar het Midden-Oosten om zijn geld terug te halen, maar daar raakt hij verstrikt in een wirwar van bendes. Dit is het hele verhaal van 50 Cent: Blood on the Sand, en zoals je al merkt: het gaat helemaal nergens over. Het is onbegrijpelijke wie zulke fantasieën heeft over een rapper, en waarom hij deze in een game zou willen uitwerken.

Maar zoals je begrijpt gaat het terughalen van het geld niet gepaard met een anti-gewelds demonstratie, en dus schiet 50 er lustig op los, vandaar dat zijn game ook een shooter is en geen nieuwe Singstar-kloon. De game zit dus boordevol actie (lees: de game probeert dus boordevol actie te zitten), maar slaagt daar helaas niet in. Slechte graphics, geen enkel oog voor detail en slappe actie zijn aan de orde van de dag in het Midden-Oosten.

Het schieten zelf loopt op zich wel, het is heel duidelijk nagemaakt van Gears of War, maar dan meer in een arcade vorm. Het is dus een soort mengeling van Gears of War, The Club & Saints Row 2, maar deze mengeling werkt dan ook niet veel meer dan redelijk. Je kunt gericht vuren, maar ook met blind vuur, waar ik later nog op terug kom. Je richt automatisch, maar dit gebeurd dan ook niet altijd wat redelijk verwarrend is. Zo zal de computer eerst automatisch op een vijand locken, om vervolgens bij de tweede vijand niets te doen. Een vrij vervelend detail, maar ook storend tijdens het spelen.

De game maakt dus ook gebruik van het coversysteem van Gears of War, maar dan met een iets ander tintje. Je kunt namelijk vrij weinig bewegen in cover, wat je al heel snel op de zenuwen gaat werken, want het is bijvoorbeeld zo dat als jij tegen een paal aan zit gedrukt je alleen maar via één kant uit cover kunt komen. Zo heb je niet altijd het overzicht wat je wilt hebben over het slagveld en dit soort kleine dingetjes, dingen die ze eigenlijk regelrecht van Gears of War hebben gejat, en dat die dan ook nog niet werken. Blind vuur werkt dan ook nog vrij vreemd, zo zie je 50 naar links richten, en naar rechts vuren. Dan heb je ook nog wat quick-time events, die dan weer wel goedwerken, je drukt dan wel alleen maar op rondje of B, maar ze werken toch goed!

En de ster van de game zelf, 50 Cent, ziet er ook nog eens niet uit. Hij heeft de hele game lang zijn ogen wagenwijd open en lijkt zo net een soort zombie. Het wordt met name griezelig als hij in cover zit en je recht aankijkt, je kijkt dan recht in twee witte ballen, met daarin een mini stipje wat de pupil moet voorstellen. 50 wordt ook de hele game geholpen door een van zijn matties, die gezellig met je mee dralen. En dralen is hier ook het perfecte woord voor, want ze lopen rond alsof ze geen idee hebben waar ze zijn of wat ze moeten doen.

Als er een tank aan komt gereden blijven ze uit cover en gaan ze naar dat

ding staan kijken alsof het het achtste wereldwonder is, totdat ze dan neergeschoten worden. Ze gaan dan roepen om hulp van jou, en als je ze dan eenmaal omhoog hebt geholpen voltrekt zich hetzelfde tafereel! Daarentegen is de AI van de tegenstander wel goed. Ze zullen je echt proberen te omsingelen, en dit zal ze, zeker op Hard, geregeld lukken. Maar toch ben je zelf al snel slimmer dan de tegenstander, en zal je al snel manieren vinden om juist hun te omsingelen, en dat zal je dan toch wel even een kick geven.

Een ander goed punt aan de game is het vrij grote aantal wapengerei in de game. Je koopt wapens gewoon met geld, dat je van vijanden zal moeten afpakken, of zal moeten gaan zoeken in kisten. Je hebt vier soorten wapens, namelijk pistolen, machinegeweren, explosieve wapens en shotguns en andere overige wapens. Je koopt wapens via de telefoon bij een wapenhandelaar, waarna je meteen het wapen kunt gaan dragen. Zonder kogels zul je nooit komen te zitten, want het level is verspreid met vijanden en wapenkisten. Je hebt ook nog een ander soort punten, namelijk G-Points, waar je eigenlijk niets meer mee kan doen dan pronken.

Je hebt tijdens missies primaire doelen en time trials, de laatste

hiervan krijg je steeds op hetzelfde moment, maar weten toch leuk te blijven. Het zijn steeds opdrachten zoals: ‘Vermoord de twee granaatwerpers!’ en daar heb je dan twintig seconden voor, en dat vermaakt nog best wel eens. De game opzich is namelijk veel te makkelijk, maar de mini time trials maken het geheel net iets moeilijker, wat ook wel nodig was. De game is namelijk veel te makkelijk, en veel te kort. Je speelt de game op Easy in 3 uur uit, op Normal in ongeveer 5 uur en op Hard is er maar 6 uur speelplezier. Dan heeft de game ook vrij weinig replaywaarde en is er dus weinig te doen.

Een multiplayer modus heeft de game namelijk niet, maar gelukkig nog wel een co-op. Deze speelt wel leuk door, evenals de singleplayer bij wijlen. Hij houdt natuurlijk de fouten uit de singleplayer maar blijft leuk om te spelen, zowel online als offline. Verder houdt de hele games onnoemelijk veel fouten met onder andere bugs, glitches, steeds dezelfde physics enzovoort, maar als ik daar op door ga ben ik nog uren bezig.

De game mag dan wel vol met fouten zitten, de gameplay is op sommige momenten toch nog wel lekker en dan gaat het ook heerlijk snel. De game speelt na een tijdje heerlijk snel door, en dat maakt de actie toch wel goed, vandaar dat 50 Cent toch een nipte voldoende krijgt op zijn ‘het leven van de straat’ inburgeringcursus!

Conclusie en beoordeling

50 Cent: Blood on the Sand is een game geworden waar je niet over naar huis moet willen schrijven. De game zit vol met fouten, er zit geen enkel oog voor detail in de game, hij heeft slechte graphics en 50 Cent zelf ziet eruit of hij in geen honderd jaar een oog dicht heeft gedaan. De game is daarbij heel erg makkelijk en duurt maar vijf uur, een echte replaywaarde heeft de game niet, want de game is verschrikkelijk lineair. Maar toch heb ik me op een vreemde manier toch heel erg vermaakt met de game. Na een tijdje zal de game heel snel door gaan spelen, en met de co-op erbij is er net nog wat extra plezier. Verder kun je nog geld gaan verzamelen door levels over te spelen, om nieuwe combo’s, wapens en andere shit voor 50 te kopen. Over het algeheel gezien krijgt 50 voor deze game een nipte voldoende!
5,7
Score
57
Score: 55
 • Pluspunten
 • Goed werkende quick-time events
 • Speelt soms heerlijk door
 • Co-op wel goed…
 • Veel wapens
 • Minpunten
 • Cent zelf ziet er al niet uit
 • Geen Multiplayer
 • maar kan veel beter
 • Korte speelduur en weinig replaywaarde
 • Nog onnoemelijk veel andere kleine fouten
 • Slechte graphics en weinig oog voor detail

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Vet!

  Mischien koop ik die wel :)

 • Ook een manier om nog even te cashen natuurlijk…

 • Hmm, voelt als geldklopperij. Niet voor de mensen die 'm nog niet hebben, maar wel voor mensen zoals ik, die m wel hebben.

 • Als m'n versie kapot gaat, haal ik deze wel..  Koopt toch geen hond..

 • Beetje laat lijkt mij, wel leuk voor mensen die nu pas een xbox 360 kopen natuurlijk,

 • Als het $30 kost het hier gewoon €30.

 • is wel een mooie aanbieding voor de mensen die hem nog niet hebben.

 • vooral dat voorproefje wat moet dat worden ?

 • Kep al Gears

  Overbodig

 • iedeal voor de mensen die gears of war nog niet hebben ! ( t'zullen er niet veel zijn :P )

 • Netjes.

 • sorry voor de dubbel.

 • Die ga ik dan kopen, omdat ik Gears terug wil! :D (Was zo dom om 'm te verkopen…)

 • Dan is dit het derde hoesje: Er is ook al een 360-classic hoesje van voor 20 euro.

 • die koop ik:d moet deel 1 tog noghebben!!

 • Mocht hij hier verschijnen, dan kunnen we dollars dus 1 op 1 omrekenen naar euro's :(. Never mind, dan hou ik het bij mijn geleend exemplaar van mn neef en haal ik deeltje 2 wel.

 • dat worden waarschijnlijk een stuk of 100 mensen die hem kopen :P(alleen de mensen die hem nog niet hebben…)

 • Als je Gears of War nog niet hebt is dit een leuke manier om de game alsnog in huis te halen maar als je de gewone versie al hebt dan heeft het niet zoveel zin om deze ook nog te kopen.

 • Dit is oud nieuws…

 • @ Tyros Reloaded  hey! er zijn ook mensen die RTL nieuws NIET volgen hè!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren