1. Far Cry 2 (PC)

Far Cry 2 (PC)

Je hebt een droge bek, een droge huid en de zon heeft je doen verbranden, je snakt naar water en je hebt ook nog eens malaria, ik heb het natuurlijk over Far Cry 2 dat zich afspeelt in Afrika.

Verhaal:

Far Cry 2 heeft helemaal niets met zijn voorganger te maken, ja, Ubisoft behield de naam van dan wel de franchise en ze beide gemaakt door het Duitse Crytek. De hoofdpersoon uit Far Cry, Jack Carver, komt niet terug in Far Cry 2. Uit een onderzoek van Ubisoft onder spelers van Far Cry bleek dat zij het personage niet bijzonder vonden. De speler kan daarom nu kiezen uit twaalf personen met elk een eigen achtergrond. De personages die de speler niet kiest worden de non-playable characters in het spel die de speler kunnen helpen, een moordzuchtige man die wapens verkoopt aan de twee groepen die met elkaar in conflict zijn in het fictieve land. De speler krijgt de missie om deze man te vermoorden. Voor Far Cry 2 stond Ubisoft Montreal aan het roer en die heeft een gloednieuwe engine ontwikkeld, speciaal voor deze game. Far Cry speelde zich af op een tropische eilandengroep waar het allesbehalve pluis was, in deel 2 zit je in Afrika, met als taak: Het inrekenen van de beruchte wapenhandelaar The Jackal.

Deze voorziet twee strijdende partijen van wapens en het land waarin je speelt is dan ook verscheurd door oorlog. Een prima decor voor een huurling om een aardig zakcentje bij te verdienen.

Wat Ubisoft hier neerzet, is ongekend. Dit is een ware open wereld shooter. Denk aan een spel als The Elder Scrolls: Oblivion alleen dan als first-person shooter in het broeierige Afrika, en wat voor een wereld! Maar liefst 50 vierkante kilometers aan virtuele steppen, bergen, woestijn, jungles, dorpjes, rivieren en savannes komen voorbij en dat allemaal zonder laadtijden. Allen met heel veel detail en hoogwaarde texturen in beeld gebracht, prachtig gewoon! En nog vrij toegankelijk ook. In Far Cry 2 ben je vrij om te gaan en te staan. Alleen het eerste uur van het spel volg je middels een verkapte proloog een vaste route maar daarna is het aan jou welke missie je doet, wanneer je hem voltooit en hoe je hem voltooit. Boten, jeeps, pick-up trucks en natuurlijk de hangglider geven je de vrijheid om het land te verkennen... totdat je een wachtpost tegemoet komt en onder vuur wordt genomen. De wapens komen eveneens overtuigend in beeld. Schietijzers lopen beschadigingen op, kunnen vastlopen en zelfs volledig onbruikbaar worden. Bij wapenhandelaren koop je nieuwe wapens en upgrades zoals silencers en vizieren.

Brand!

Het spel kent een overtuigende 24 uurs dag - en nachtcyclus. Overdag gebeuren er andere dingen dan 's nachts en daar kun je in beide gevallen je voordeel mee doen. Zo kent 's nachts een basis vaak minder manschappen maar zie je minder goed waar je moet zijn. Voorts speelt het weer een rol in de game. Je kunt namelijk gebruik maken van de wind. Steek met een vlammenwerper het gras in de buurt van een kamp in de fik en voor je het weet staat de boel in de hens!

Map Editor

Het is niet de eerste keer dat bij een shooter van formaat een editor zit die spelers prikkelt tot het zelf in elkaar sleutelen van nieuwe spelomgevingen. Maar hoe je het went of keert, dergelijke tools vroegen in de regel toch altijd behoorlijk wat toewijding van de speler. Hoe anders is dat bij de Far Cry 2. De Map Editor laat je binnen een klein kwartiertje heel eenvoudig een omgeving in elkaar plakken, waarbij gebruikers wel ieder detail helemaal mogen aanpassen aan hun smaak. De maps kun je bovendien uploaden zodat ander spelers van jouw creaties kunnen genieten en vice versa!

Minimale systeemeisen:

Windows XP/Vista,

processor: Pentium IV van 3.20 GHz,

1 GB RAM,

Videokaart met 256 MB geheugen.

Conclusie en beoordeling

[b]Conclusie: Het tweede deel van Far Cry heeft mij weten te pakken met de setting van het spel, het realisme en vooral ook het land Afrika. Houdt je van vrijheid (zoals in Oblivion als revolutionair gezien werd) in combinatie met First-Person-Shooter, goede graphics en een supergoed,uitgewerkt, verhaal? Dan is dit een droom voor jou, net zoals het voor mij was! een dikke 8,5[/b]
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Vrijheid.
  • vierkante KM.
  • Graphics.
  • Verhaal.
  • Winig, tot geen, Laadtijden.
  • Minpunten
  • AI

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren