1. Halo 3 (X360)

Halo 3 (X360)

Toen ik Halo 3 voor de allereeste keer op Gamekings zag, was ik al helemaal verkocht. De wapens, de actie, de rare maar toch grappige grunts, het leek het perfecte spel voor mij, het enige dat ontbrak was een Xbox 360. In 2008 was het zover, ik kreeg mijn Xbox 360! Eindelijk kon ik Halo 3 spelen!

In Halo 3 speel je als Spartan 117 (beter bekend als the Master Chief) en moet je de aarde beschermen tegen the Covenant en the Flood, het verhaal zelf wordt vaag verteld en is bijna niet te volgen. Ach ja, games speel je voor de actie en niet het verhaal, toch?

De Singleplayer is niet heel uitgebreid, en met zijn negen levels ben je al snel klaar. Als je wilt kun je daarna in ieder level nog de Hidden Skulls opzoeken, deze hidden Skulls unlocken speciale opties voor de campaign, zoals sterkere vijanden of confetti-explosies.

De Singleplayer vond ik meevallen, maar èèn level was te goor voor woorden.De Flood zijn overigens als vijanden de eerste keer leuk, maar daarna ook niet meer. Om er nog een schepje bovenop te doen, je vrienden zijn ongeveer even slim als de volleybal uit Cast Away.

Ondanks de matige Singleplayer, heb je ook nog de Multiplayer.

En dat is ook de echte reden om dit spel te kopen, niets is beter dan op de bank samen met vier vrienden tegen elkaar te vechten.

Wat natuurlijk ook gezellig is, om samen je eigen level te maken in de Forge mode, wel jammer dat je alleen objecten kan plaatsen en verwijderen uit een level en niet het hele terrein kan vervormen.

De online multiplayer van Halo 3 is overigens een van de beste, je zit binnen de korste keren in een match en je hoeft dus niet uren te wachten, je krijgt precies te zien hoeveel mensen online zijn en waar ze vooral zijn (plaats op de wereldkaart).

Je kan je character vervolgens uitrusten met armor,(armor zul je ook moeten unlocken in de singleplayer campaign) datzelfde armor een kleurtje geven en vervolgens je eigen embleem maken.

Halo 3 zet met haar online multiplayer een ongelooflijke prestatie neer die je niet snel zal vergeten, de Singleplayer is wat minder maar wel te pruimen.

Conclusie en beoordeling

Halo 3 komt pas tot haar recht als je multiplayer gaat spelen, zowel offline als online, wanneer je Halo 3 aanschaft zul je zeker niet teleurgesteld worden.
8,7
Score
87
Score: 85
  • Pluspunten
  • Multiplayer is geweldig
  • De Forge mode
  • De Hidden skulls bieden nog wat replay value
  • De Covenant
  • Minpunten
  • De A.I. van je teamgenoten is slecht
  • De Flood
  • Korte Singleplayer mode

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren