1. Rise of the Argonauts (X360)

Rise of the Argonauts (X360)

Mythen over en door de oude Grieken zijn door de eeuwen heen verteld zoals bijvoorbeeld: de strijd van Troje, De daden van Herakles en nog vele andere. In deze talloze Griekse mythen over oorlogen en avonturen met duistere monsters, slechte magiërs en kwade goden. maar natuurlijk ook sterke en dappere helden. Hierdoor ontstaat vaak een spannend verhaal met een groot gevecht tussen goed en kwaad. Op een van deze Mythen is de game, Rise of the argonauts, gebaseerd namelijk Jason, the argonauts and the golden fleece. Mijn verwachting was dan ook een game met een goed verhaal en ruim voldoende actie maar, klopt deze veronderstelling wel?

De game gaat over koning jason hij is koning over een klein eiland dat geliefd is door Zeus. Het is een rustig en vredig eiland maar dit alles duurt niet lang. Op de dag van zijn bruiloft midden in de ceremonie word zijn aanstaande vrouw vermoord door een groep assassins genaamd de Black tongues. Als de aanval is afgeslagen besluit jason zijn vrouw nog niet op te geven en op zoek te gaan naar een manier om zijn vrouw weer tot leven te brengen. Hiervoor reist hij af naar Delhi om daar het orakel op te zoeken en te vragen of er een manier is om zijn vrouw weer tot leven te wekken. Deze zegt hem dat dit alleen zou kunnen met het gouden vlies een creatie van een titaan uit de oude tijd nog voor de goden de wereld beheersden. Het probleem is dat dit vlies eeuwen geleden verdwenen is maar, er is een manier om erachter te komen. Jason moet met drie mensen met goden bloed in hun aderen terug keren naar het orakel. Dit zorgt voor een spannende reis die hem langs vervloekte eilanden brengt en zelfs tot in de diepte van de onderwereld. Hij moet langs monster en duistere moordenaar en magiërs. Jason hoeft zijn reis niet alleen te maken op zijn weg komt hij verschillende helden tegen die hem vergezellen. Het verhaal wordt verteld door middel van cutscenes deze krijg je voor en na belangrijke gebeurtenissen, ook moet je gesprekken aangaan met mensen, soms krijg je een herinnering als je op plaatsen komt waar jason al eerder is geweest.

De gameplay is van begin tot het eind goed. De hack en slash actie is wreed zeker als je in slomotion een vijand afmaakt. Je kunt tussen verschillende wapen kiezen om je vijanden af te maken je hebt het zwaard voor snelle aanvallen met een gemiddelde kracht, de speer voor precieze aanvallen en de knots voor brute kracht. Deze wapens worden gecombineerd met een schild waar achter je kan dekken. Maar met alleen fysiek geweld kom je er niet in deze game je moet ook de gunst van de goden hebben om met hun krachten nog meer vijanden te kunnen afslachten. Deze gunst werkt in de vorm van punten die je kan verdienen door je gehaalde missies aan een god op te dragen maar ook door in gesprekken voor gesprek opties te gaan die bij een bepaalde god horen. Je hebt vier goden en deze staan voor je wapenuitrusting. Ares god van de oorlog hij staat voor de knots mensen die hem volgen zijn niet bang voor pijn; Hermes god van de reizigers hij is ook boodschapper van de goden hij staat voor het zwaard mensen die hem volgen zijn snel en behendig; Apolo god van het licht, de wetenschap, beschaving en de schone kunsten hij staat voor het schild volgelingen van hem zijn veerkrachtig; Athena godin van de orde, de strategie en de tactiek ze staat voor de speer har volgelingen zijn slim en afwachtend. Bij deze goden kun je ook nog veel krachten en vaardigheden vrij spelen die meestal het best werken in combinatie met het wapen dat een god prefereert.

De game ziet er ook nog eens prachtig uit. Je kunt veel details zien en ook de beweging van lippen tijdens de gesprekken ziet er prachtig uit. De cutscenes zijn echt als een parel in deze game alles klopt en ziet er ook nog eens prachtig uit. Maar het is ook vet als je midden in een gevecht een finnising move maakt en het bloed alle kanten op spat. Ook zien de bewegingen en aanvallen van de helden die om je heen vechten er goed en natuurlijk uit. Er gaan hier een daar alleen wel eens wat benen of armen door muren en pilaren heen Het geluid is prima en draagt erg goed bij aan de sfeer van het griekse wereldje zo kom je midden in gevechten wat opzwepende muziek tegen als je door een verlaten stad loopt vooral een spannende muziek maar ook vrolijke en rustige muziek als je bijvoorbeeld door een mooie stad loopt. De replay waarde van deze game ligt erg laag omdat ondanks de gespreksopties het de 2e keer weer precies het zelfde is. Je kan natuurlijk een andere stijl doen en een andere god aanbidden maar dit maakt niet zoveel uit. Daar komt nog eens bij dat de game niet heel lang is je bent er na 7 tot 9 uur, ligt eraan welke moeilijkheidsgraad je gebruikt, wel klaar mee.

Conclusie en beoordeling

Een leuke rpg vol ackie met een lekker grieks sfeertje die helaas wat aan de korte kant is. al met klopt de verwachting die je van te voren zou krijgen wel.
83
Score
830
Score: 830
 • Pluspunten
 • verhaal
 • actie
 • sfeer
 • Minpunten
 • lage replay waarde
 • wat aan de korte kant

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • hmmm…, bij Z&W had ik toevallig geen gevoel, omdat het me ook niet echt boeide. Maar deze game boeit me juist wel. Het superheldengehalte klinkt wel erg leuk in deze game.

 • Qua sales allicht wel :)

 • Kap nou eens met dat kinderachtige getroll in ELK Wii gerelateerd bericht vervelend pestventje. De volgende keer krijg je een officiële waarschuwing.

 • lol Jalf way to go kik the fanboys xD

  anyway zack & wiki leek me een leuke game heb em zelf niet gekocht dus wie weet koop ik deze game wel =]

 • Waren er zoveel negatieve berichten dan? Ik vond het nog wel meevallen en de titel lijkt me ook heel interessant.  \" Vroeg vanochtend werd het spel Spyborgs voor de Wii onthuld door Capcom.\"  Right………en je eigen forum wist gister de officiele aankondeging al te plaatsen? :P Getalenteerde lui zitten daar ;)


 • Volgens mij mag je dit niet vergelijken met Zack & Wiki. Dat is een spel met unieke figuren, maar dit lijkt me een beetje… generiek…

 • Op het officiele Capcom forum (ask Capcom sectie) waren er verscheidene ontevreden mensen aanwezig. Svenson en een paar anderen van Capcom USA waren dan ook NOT pleased.  Ik heb vertrouwen in Spyborgs. Maar dat komt vooral door het team erachter.

 • Het team is erg goed en het heeft de backing van Capcom. In mijn ogen is dat alleen al reden genoeg om af te wachten op meer informatie / filmpjes.  Ik had ook gelezen dat het team ook achter Dark Void zit (ook gepublished door Capcom), maar dit weet ik niet zeker.

 • Het lijkt me wel aardig. Ik vorm wel een mening als er meer bekend is.

 • Een geweldige verdediging geeft de beste man niet, maar goed we zullen zien wat er van dit spel terecht komt.

 • @Stephan3007

  Je vindt beloofde Zack & Wiki kwaliteit geen goede verdediging?

 • Zack & Wiki is een heel erg leuke game (met uizondering van het laatste level) dus ben ik benieuwd naar deze nieuwe game!

 • Het team dat de game ontwikkelt lijkt talentvol…

 • euuhhh nee Zack and Wiki is dope.

 • Zack en Wiki is een leuk spel maar om het nu gelijk dé titel van de Wii te noemen is wat voorbarig het valt gewoon heel erg op in het Wii aanbod gezien de slechte third party games. Maarja het is vast wel leuk om te spelen en dat doe ik ook wel eens.

 • Capcom is de laatste tijd goed bezig, en Zack & Wiki is cool, die moet ik nog es een keer scoren

 • we zullen zien klinkt wel intersant

 • @ Sadist: een belofte is niets bijzonders hea. Dat kan ik ook doen, maar ik kom niet altijd mn beloftes na… (A). Hopen dat Capcom dit wel doet want Z&W is dope!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren