1. Call of Duty 4: Modern Warfare (PS3)

Call of Duty 4: Modern Warfare (PS3)

Intens is een woord dat ik niet vaak gebruik om sommige games te omschrijven, waarom? Omdat games tegenwoordig ook niet intens zijn, meestal zijn ze vol actie of saai als wat. De makers van Call of Duty 4 wilden met CoD4 niet net als alle andere ontwikkelaars ons een game zonder intensiteit voorschotelen, maar ook niet zonder actie. Dus wat hebben ze gedaan? Ze hebben in CoD 4 intensiteit en actie gestopt, wat met andere elementen uit de game een gouden combinatie werd.

Deze andere elementen zijn misschien wel de beste in hun soort, wat deze game dan ook zo goed maakt. Het eerste is het verhaal, dit plot is zo goed dat het me niks zou verbazen als een beroemde auteur dit had geschreven. Alles is duidelijk en steekt erg goed in elkaar. De Rus Zakhaev wil Rusland weer een comminustisch land maken wat het ooit was geweest. Natuurlijk willen de andere landen dit niet, voorop Amerika. Maar omdat Zakhaev niet de domste is weet hij al dat hij niet zomaar effe de leiding kan nemen. Daarom zorgt hij via zijn beste maatje Al-Asad voor wat ophef in het Midden-Oosten, dit zou de Amerikanen bezig moeten houden. Wat hetgene ook doet, maar zo makkelijk is het ook weer niet. Iemand zou hier toch achter moeten komen? En dat zijn de Britten in dit spel.

Dus twee legers die het opnemen tegen 'het kwaad', natuurlijk neem jij in deze twee oorlogen plaats. In de Britse SAS als nieuwkomer Soap MacTavish en als Marinier Paul Jackson in het Amerikaans leger. Met de Amerikanen strijdt je tegen terroristen in het Midden-Oosten en met de Britten tegen de Russen in Rusland. Erg orginele setting, zo`n setting hebben we namelijk heel weinig gezien of misschien wel helemaal niet. Met zo`n setting hoort natuurlijk een goed verhaal, wat er ook is. Maar wat hoort er nou nog meer bij?

Nou, goede graphics natuurlijk! Maar Infinty Ward heeft hier helemaal niet aan gedacht, helemaal geen ingeving van: "We moeten goede graphics hebben anders is het niet goed." Nee, ze hebben volgens mij besloten: "Oke, we maken de grafische kant uitstekend!" Want het is uitstekend, alles ziet er goed uit en het laat visueel geen enkel steekje vallen. De kleuren springen van je scherm af, rennen rechtstreeks je netvlies in en bezorgen jou een WoW-gevoel. Ook gaat dit gepaard met het audio gedeelte. Want ook het geluid zit dik in orde, alles is luid en duidelijk te horen, alles klopt gewoon. Het geluid van wapens, van geschreeuw en zelfs een kogel die jou net heeft gemist. Chapeau voor dit alles!

Wat een ander erg goed onderdeel is van deze game is natuurlijk de intensiteit. Dit komt natuurlijk door het enorm goede verhaal, de misschien wel tot nu toe beste audiovisuele kant en de snelheid van de game. Nergens zal je een gevoel hebben van: Kom op, ik wil mensen neerknallen. Alles gaat lekker snel en soepel. Wat ook vooral komt door de verslavende gameplay. Bij elke shooter kon ik snel wennen aan de speelstijl maar na het spelen van Call of Duty 4: Modern Warfare is dit niet meer het geval. Want nu heb ik bij andere shooters steeds: Kom op sneller, snel bukken en sneller sprinten. Kortom, de gameplay van CoD4 is het beste in z`n genre. Een tweede chapeau waard!

Na het verhaal komt de multiplayer natuurlijk aan de beurt en in CoD4 is dit onderdeel subliem! Geen enkele andere multiplayer-gedeelte van enig ander game heeft mij zo weten te boeien. Omhoog rangen had je al, maar in deze game is het leuker en slimmer om het te doen. Door steeds hoger te komen speel je namelijk perks en meer wapens vrij. Die op hun beurt jou weer zullen helpen om de tegenstander makkelijker te vermoorden. Ook offline is deze shooter leuk om te spelen, want na elke kill die je maakt krijg je een onbeschrijfelijk gevoel. Het is gewoonweg geweldig. Het enige gemis aan deze game is de co-op. Dit gedeelte zou de game best wel wat leuker maken, maar alles kan je niet krijgen.

Conclusie en beoordeling

In de wereld heb je vele dingen, brons, zilver, goud. Maar geen een van deze dingen kunnen CoD4 de hemel in prijzen, wat het wel kan is diamant. Want deze game is gewoonweg geweldig! Alles is goed uitgewerkt en leuk om te spelen. Het enige gemis is de co-op maar dit telt zo klein, dat ik je recht in het gezicht zou uitlachen als je deze game niet in huis hebt gehaald!
9,7
Score
97
Score: 95
  • Pluspunten
  • Plot
  • Audiovisueele kant
  • Gameplay
  • Minpunten
  • Co-op

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren