1. GoldenEye 007 (N64)

GoldenEye 007 (N64)

Voor deze recensie had ik maar weer eens even mijn Nintendo 64 aangesloten, en wat bleek, Goldeneye 007 zat er nog in! Echt joh, wat een plezier heb ik met deze game beleefd. En ik heb er ook nog heel veel uren in gestoken. ''Weet je nog dat je vroeger uit school sprintte, om dan met je vrienden Goldeneye te gaan spelen? Het was echt een uitblinker, toch? Waarom was deze game nou zo goed, vraag je jezelf af. Vanwege de ''goede'' graphics van die tijd, of toch vanwege de verslavende gameplay? Vroeger kon je gerust zeggen dan het een van de beste games ooit gemaakt was, maar kan je dat nu nog steeds zeggen?

De gameplay van het spel was nou juist het verslavende. Of je nou een kogel door iemands hoofd jaagde terwijl je op een ''Snipertower'' ligt, of als je van Close-Combat houdt, lekker van dichtbij de vijanden met je gedempte-pistooltje een beetje kapot schieten. Het kan eigenlijk allemaal. Het leukste vond ik zelf om een beetje ''stealthy'' door alle levels te gaan, met een sniper in mijn handen. De graphics hadden ook wel een grote rol in de game, omdat het een van de eerste games was waar je in 3D omgevingen vrij kon rondlopen en schieten.

Als ik nu een film kijk met van die ''pieuw.. pieuw..'' geluidjes, denk ik meteen aan deze game. Denk maar aan de ''Golden Gun'' of het klassieke gedempte-pistooltje geluid. Doet het al wat in je opkomen? Ik bedoel maar, toen ik mijn N64 weer had aangezet, hoorde ik al meteen het James Bond muziekje. Toen kreeg ik een soort flits in me hoofd van toen ik nog 6 was. Bij de voertuigen (ja je kan ook in voertuigen, straks lees je meer) zijn de geluiden ook goed. Het is grappig als je iemand overrijd dat je dan de botten hoort kraken, en hem keihard hoort schreeuwen.

Ja je hebt ook voertuigen in de game. Eigenlijk revolutionair want geen andere game had voertuigen waar je ook echt in kon rijden. Ik herinner me er niet zoveel, behalve dat er wel een tank was, en een soort jeep-achtig iets. De tanks in de game zijn wel heel erg langzaam, maar dat boeit dan ook niet meer want zoveel zijn ze er niet. In elke James Bond film horen natuurlijk ook gadgets, en in deze game ontbreken ze (natuurlijk) ook niet. Je hebt bijvoorbeeld een kleine laser om het je vijanden ''heet onder hun voeten'' te laten worden, of natuurlijk het horloge wat meerdere functies heeft.

Wapens zijn ook niet schaars in de game. Je hebt ze van mijnen tot de Golden-Gun, Wat overigens mijn favoriet is, omdat je maar 1 schot nodig hebt om je vijanden om te leggen. Een grappig voorbeeld van de mijnen is dat mijn broer en ik aan het spelen waren, ik een mijn legde in zo een schuil-rooster waar je je in kon verstoppen, hij ging erin zitten, en KABOOEEM!

De multiplayer is waar de game eigenlijk je zoveel uren laat vermaken. In de inleiding had ik al neergezet dat ik met mijn vrienden uit school rende om met zijn vieren, elkaar af te knallen. Iedereen ownen om dat het spel van jou was, Heerlijk.

Conclusie en beoordeling

Dit was eigenlijk de ''one and only'' James Bond game. De James Bond games die de laatste paar jaren zijn uitgekomen kunnen lang niet tippen aan deze klassieker. Laten we hopen op een next-gen remake, van deze o-zo-goede FPS game.
9,7
Score
97
Score: 95
  • Pluspunten
  • De geluiden en muziek
  • De verschillende wapens
  • De multiplayer
  • De gadgets
  • Minpunten
  • De AI, maar who cares?!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren